Direct naar:

Behandelingen

Iedereen heeft wel eens een periode dat het niet zo goed gaat. Erger wordt het als de klachten over gaan in een depressie, psychose, eetstoornis of grote paniekaanvallen. Van alle Nederlanders heeft meer dan 43 procent ooit in zijn of haar leven psychische klachten.Wat doet u daarmee? Vraagt u zich ook wel eens af wanneer u met klachten en problemen naar een hulpverlener zou moeten gaan? Lukt het niet om zelfstandig uw probleem op te lossen, wij kunnen iets voor u betekenen.

Op deze overzichtspagina omschrijven wij de meest voorkomende behandelingen. 

Beeldende therapie
Tijdens beeldende therapie verbeeldt u met materialen als verf, klei en tekenmateriaal wat er in u omgaat en hoe u met problemen omgaat.
Behandeling van trauma en PTSS
Een trauma is goed te behandelen. Er zijn verschillende vormen van behandeling voor posttraumatische stressklachten (PTSS). Samen kijken we welke behandeling het beste bij u past.
Cognitieve gedragstherapie
In deze behandeling krijgt u zicht op uw denkpatronen: u onderzoekt hoe uw gedachten samenhangen met uw gevoelens en gedrag.
Behandeling met medicijnen
Bij sommige psychische klachten kunnen medicijnen helpen. De psychiater, arts of verpleegkundig specialist van GGNet bepaalt of u medicijnen mag gebruiken en vertelt u hoe u de medicijnen moet gebruiken.
Psychomotorische therapie (PMT)
Psychomotorische therapie (PMT) is voor mensen met psychische klachten en problemen. Door de psychische klachten kunt u last hebben van lichamelijke spanningen, uw lichaamshouding, uw ademhaling, beweging en hoe u uw lichaam beleeft. Samen zoeken we uit waar u plezier in hebt of wat u fijn vindt om te doen.