Direct naar:

Behandeling van trauma en PTSS

Een trauma is goed te behandelen. Er zijn verschillende vormen van behandeling voor  posttraumatische stressklachten (PTSS). Samen kijken we welke behandeling het beste bij u past.

Wat voor behandelingen zijn er?

(Complexe) PTSS kan goed behandeld worden. We kijken eerst welke klachten bij u spelen. Samen overleggen we met welke behandelingen we u het beste kunnen helpen. Er zijn namelijk veel soorten behandelingen. Vaak kiezen we voor:

  • EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)
  • (Imaginaire) exposure therapie
  • Imaginaire rescripting 
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Narratieve exposure therapie

Als uw klacht in een korte tijd kan worden opgelost, kunt u terecht bij Bas Basis GGZ. Hebt u specialistische zorg nodig, dan kunt u terecht bij GGNet. Wij adviseren u graag in deze keuze.

Bent u ouder dan 60 jaar? Dan kunt u ook terecht bij ons specialisme Ouderen.

Aanvullende behandelingen

Naast de genoemde behandelingen, kunnen aanvullende behandelingen nodig zijn. Voorbeelden zijn psychomotore therapie en beeldende therapie. Deze richten zich bijvoorbeeld op persoonlijke ontwikkeling of op het doorbreken van denkpatronen.

We overleggen met u wat er nodig is om uw leven weer op de rit te krijgen.

Lees ook: '3 vragen over traumabehandeling'

Familie

Behandelingen zijn vaker succesvol als familie en naasten van de patiënt actief bij het herstel betrokken zijn. Wij willen de familie graag goed informeren en bij de behandeling van de patiënt betrekken.

Hebt u als familielid zelf een steuntje in de rug nodig? GGNet Preventie biedt daarvoor specifieke ondersteuning. Dat kan individueel of in een cursus. De ondersteuning is gericht op kinderen en ouders, partners, familieleden en andere mensen die direct betrokken zijn bij de patiënt.