Voor wie?

  • als je 18 jaar of ouder bent en een lichte verstandelijke beperking hebt of zwakbegaafd bent
  • als een andere behandeling niet goed gelukt is
  • als voor jou problemen veel meer kennis op het gebeid van LVB of zwakbegaafdheid nodig is.

Behandeling

Bij VGGNet kijken we naar jouw mogelijkheden en wensen – en dus niet alleen naar jouw klachten. Ook houden we rekening met wat jij kunt en aankunt. Wij zijn specialisten: we weten veel over verstandelijke beperkingen en zwakbegaafdheid. Wij begrijpen dat jij misschien wat meer tijd en aandacht nodig hebt. Of dat jouw behandeling er misschien net wat anders uit moet zien om goed te werken. We weten ook dat de mensen om jou heen soms te veel van jou verwachten. We leren jou om daar beter mee om te gaan.

Benieuwd naar de ervaringen van een patiënt? Bekijk hiernaast de korte vlog met Tys.

Waar word je behandeld?

VGGNet zit in Warnsveld. Daar hebben we drie soorten behandelingen:

  • op de polikliniek
  • in deeltijd (een paar dagen per week)
  • opname bij De Spreng

De Spreng

Soms is een opname nodig om iemand goed te behandelen. Je verblijft dan tijdelijk in gebouw de Spreng.  

Ben je benieuwd hoe je verblijf eruit ziet op De Spreng? Klik op het filmpje hiernaast. 

Kennis delen en scholing

In de gewone ggz worden mensen met een verstandelijke beperking vaak niet herkend. Dat blijkt uit onderzoek. VGGNet maakt zich sterk voor deze mensen. We willen graag dat zij (deels) ook in de gewone ggz behandeld kunnen worden. Daarom doen we onderzoek en delen we onze kennis. Dat doen we binnen en buiten GGNet.  

Onze doelen: 

  • meer kennis ontwikkelen en delen over mensen met ernstige psychische problemen en een lichte verstandelijke beperking of zwakbegaafdheid 
  • zorgen dat professionals mensen met een lichte verstandelijke beperking en zwakbegaafdheid beter leren herkennen en hun behandeling daarop aanpassen. Daarbij gaat het niet alleen om professionals in de ggz, maar ook in de verstandelijk gehandicaptenzorg en bij andere instanties die met deze mensen te maken hebben 
  • een goede behandeling in de gewone ggz bij problemen die makkelijker op te lossen zijn. 
  • betere behandelingen door onderzoeken van verschillende programma's en richtlijnen voor heel GGNet (in de derde, tweede en eerste lijn). 

Ben je professional en op zoek naar meer informatie en scholing?
Bezoek onze pagina voor professionals. Je leest daar bijvoorbeeld over de SCIL, een meetinstrument dat snel inzicht geeft in een mogelijke LVB. Je vindt er ook een handreiking voor diagnostiek en behandeling van mensen met een LVB. En informatie over kennisdeling en scholing rondom werken met mensen met een LVB.

Heb je een tip, compliment of een klacht?

Wil je iets kwijt over je behandeling? Of over de manier waarop we omgaan met jou of je naasten? Is er iets anders wat je graag wilt delen? Laat het ons weten. Ook je tips en complimenten zijn welkom.  

Gaat het om een klacht? Die lossen we graag op. We hebben daarvoor een speciaal stappenplan gemaakt.  

Ervaring van een patiënt

In deze korte vlog verteld Tys wat zijn uitdagingen zijn en hoe hij de behandeling bij VGGNet ervaren heeft.