De Spreng

Begin 2024 is de kliniek van VGGNet verhuisd naar gebouw De Spreng. 

In het nieuwe gebouw komen patiënten van verschillende afdelingen. Iedere afdeling heeft een eigen plek. Zo heeft VGGNet ook een eigen plek in dit gebouw. In 2024 zit De Boog ook in het gebouw. Eind 2024 komen de High Intensive Care’s en Intensieve Vervolgbehandeling daarbij.

Dit nieuwbouw pand maakt onderdeel uit van het terrein-ontwikkelingsplan van Groot Graffel om beter aan te sluiten bij de geestelijke gezondheidszorg van nu. Het moderne en toekomstbestendige gebouw is ingericht voor mensen die hoog intensieve psychische zorg nodig hebben die niet in hun eigen leefomgeving geboden kan worden.

In deze video laten we je zien hoe De Spreng er uitziet.

Kennis delen en scholing

Na jaren onderzoek blijkt dat er veel meer mensen met een licht verstandelijke beperking in de GGZ zijn dan gedacht. De LVB-doelgroep wordt ook binnen heel GGNet steeds vaker herkend en behandeld. We ontwikkelen en delen kennis binnen en buiten GGNet, zodat:

  • kennis over onze doelgroep vergroot wordt binnen zowel de ggz, de verstandelijk gehandicapten zorg maar ook binnen andere instanties die met deze doelgroep te maken hebben.
  • een licht verstandelijke beperking herkend en erkend wordt in de ggz.
  • de doelgroep met minder complexe problemen binnen de reguliere ggz een goede behandeling kan krijgen en uitsluiting van zorg wordt voorkomen.
  • behandelingen beter worden door evidence based programma’s en richtlijnen (in de 3e, 2e en 1e lijn)
  • psychiatrische problematiek binnen de verstandelijk gehandicapten zorg herkend wordt, en handvatten worden geboden voor begeleiding.

Wij zijn te bereiken via scholingvggnet@ggnet.nl

Bekijk hier ons aanbod voor trainingen over werken met een doelgroep met licht verstandelijke beperking

Klachten over VGGNet

Onze medewerkers doen hun uiterste best om u of uw naaste te helpen. Toch kan het gebeuren dat u ergens niet tevreden over bent. Bijvoorbeeld over uw behandeling of over hoe er met u of uw familie wordt omgegaan.

U kunt een aantal stappen ondernemen om tot een oplossing voor uw klacht te komen.

Lees meer over klachten en de stappen die u kunt ondernemen

Ervaring van een patiënt

In deze korte vlog verteld Tys wat zijn uitdagingen zijn en hoe hij de behandeling bij VGGNet ervaren heeft.