Praktijkhuis en inloopvoorzieningen

De Praktijkhuizen (herstelcentra) en inloopvoorzieningen zijn er voor iedereen die worstelt met een psychische onbalans, verslaving of sociale kwetsbaarheid. Het is een plek waar je mag zijn, waar je anderen kunt ontmoeten die hetzelfde meemaken. Je kunt hier terecht voor informatie, het uitwisselen van ervaringen en je kunt er oefenen met praktijksituaties.

Locaties: praktijkhuizen zijn er in Nijmegen, Zutphen, Harderwijk, Enschede, Groningen en Leeuwarden.

Groepen

Bij Ixta Noa kun je deelnemen aan verschillende gespreksgroepen waar je in een veilige en open omgeving kunt praten over je ervaring. Dit doe je met anderen die met vergelijkbare thema’s worstelen. Door te delen in een groep kun je herkenning en erkenning vinden, wat je kan helpen bij je herstel. Er is bijvoorbeeld de ‘zelfhulpgroep eetstoornissen’. Deelname aan een zelfhulpgroep kan je motiveren tot het veranderen van gedrag. Inzicht in en erkenning van de problematiek speelt hierbij een grote rol. Ook is er de ‘nazorggroep eten, angst en dwang’. Als deelnemer van de nazorggroep heb je al inzicht in je eigen problematiek en ben je al een eind op weg in het hervinden van je balans.

Locaties: de groepen vinden plaats in de praktijkhuizen in Nijmegen, Zutphen, Harderwijk, Enschede, Groningen en Leeuwarden

Ixta online

Ixta online is een uitkomst voor iedereen die niet naar Ixta Noa toe kan komen, omdat de afstand te groot is, of omdat zomaar even binnenlopen misschien nog te spannend is. Wanneer je deelneemt aan Ixta Online heb je wekelijks (mail)contact met één van hun ervaringsdeskundigen die een eetstoornis heeft gehad. Je hoeft hiervoor geen diagnose te hebben. Samen bespreek je waar je tegenaan loopt, aan welke doelen je wilt werken en op welke manier een ervaringsdeskundige je daarbij kan ondersteunen.

Respijt

Het respijt biedt uitkomst voor mensen die even op adem willen komen. In het respijt kunnen de gasten uitrusten en loskomen van bepaalde patronen. Zij kunnen hier gedurende maximaal 2 weken verblijven en deelnemen aan de inloopvoorziening en de activiteiten in het Praktijkhuis. Wel moet je zelfstandig kunnen zijn. Bij het eten is er bijvoorbeeld geen begeleiding (alleen lunches doordeweeks kunnen wel samen).

Locaties: er zijn respijtkamers in Nijmegen, Zutphen, Enschede en Groningen

Ixta Noa binnen Amarum

Ixta Noa is ook binnen GGNet Amarum zelf actief en dan wordt per persoon bekeken wat passend is. Bijvoorbeeld maandelijks een individueel gesprek of vaker. Ook eenmalige gesprekken zijn mogelijk. Daarnaast zijn we actief binnen verschillende behandelblokken. Bij Amarum Nijmegen komt Ixta Noa in de pauze van de intakes, zodat iedereen die een intake heeft kennis kan maken met deze organisatie.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Ixta Noa of rechtstreeks met Ixta Noa contact opnemen per mail info@ixtanoa.nl of telefonisch op 088 – 498 26 62.

Aanmelden kan via de website van Ixta Noa.