TopGGz

Amarum heeft het keurmerk TopGGz. Dat betekent dat wij hoog-specialistische diagnostiek, second opinion en behandeling bieden aan patiënten in heel Nederland. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek om onze zorg te blijven ontwikkelen.

Voor jou als patiënt betekent dit, dat:

  • we medewerkers, die zich in dit ziektebeeld willen specialiseren, opleiden. Zij kunnen dus aanwezig zijn bij behandelgesprekken.
  • jou ook kunnen vragen om mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek om verder te komen in de wetenschap rondom eetstoornissen.

Over Amarum

Je kunt bij Amarum terecht als je specialistische hulp nodig hebt voor jouw eetstoornis. Amarum biedt hulp aan volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar en betrekt familieleden en naasten bij de behandeling. We werken samen met ervaringdeskundigen, doen wetenschappelijk onderzoek en verzorgen scholing, omdat we het belangrijk vinden om onze kennis te delen. Je kunt bij ons ook terecht voor consultatie en een second opinion.

Locaties

Nieuws

  • Weg met de Wachtlijst slotbijeenkomst 1000022172 13

    Afronding traject Weg met de Wachtlijst! Zutphen-Apeldoorn

    Hoe bieden we de juiste zorg, op de juiste plek, op het juiste moment? In de regio Apeldoorn-Zutphen werd in 2020 het programma Weg met de Wachtlijst! gestart om wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) te verkorten. Het traject werd op 11 juni afgerond tijdens een slotbijeenkomst; de huidige stand van zaken werd besproken en geleerde lessen werden gedeeld.

  • GG Net Close up boeken 005 LR

    GGNet Amarum en Maastricht University onderzoeken samen hoe effectief groepsschematherapie is voor eetstoornissen, vergeleken met CBT-E.


    Niet iedereen is gebaat bij de CBT-E behandeling* “Uit ervaring weten we dat niet iedere patiënt genoeg profiteert van CBT-E behandeling”, vertelt Suzanne Mares, Senior Onderzoeker bij GGNet Amarum. “We kijken naar patiënten die in de eerste 8 sessies van de CBT-E behandeling niet genoeg verbetering laten zien. Dit is namelijk een teken dat de behandeling mogelijk niet goed zal werken. Groepsschematherapie is een veelbelovende behandeling, maar er is nog niet genoeg onderzoek naar gedaan voor patiënten die niet goed reageren op de huidige evidence-based richtlijn behandelingen. Wij gaan daar nu vervolgonderzoek naar doen.”

  • Dag van de Zorg Egbert Jan Nieuwenhuis

    Het werken in de ggz loopt als rode draad door mijn leven

    Egbert Jan Nijenhuis werkt 21 jaar bij GGNet als psychiatrisch verpleegkundige, agoog en coach op de leerafdeling van de De Meent. Zijn functie combineert hij met het coachen van studenten. ''Dat ik met mijn jarenlange ervaring een steentje kan bijdragen aan het herstel van patiënten én het coachen van studenten, daar ben ik dankbaar voor en maakt mij trots. Het werken in de ggz loopt als rode draad door mijn leven”.