Direct naar:

Over Amarum

Speel video

Locaties

Zutphen - Amarum

RGC, Den Elterweg 75
7207 AE Zutphen

Nijmegen - Amarum

St. Annastraat 312c
6525 HG Nijmegen

TopGGZ

Amarum heeft het predicaat TopGGz. Dat betekent dat wij hoogspecialistische diagnostiek, second opinion en behandeling bieden aan patiënten in heel Nederland. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek om onze zorg te blijven ontwikkelen.

Nieuws

17 maart 2022

Positieve resultaten van traumabehandeling tijdens een eetstoornis met ondergewicht

Marieke ten Napel, klinisch psycholoog/psychotherapeut bij GGNet Amarum, onderzocht de behandeling van posttraumatische stress stoornis (PTSS) bij klinisch opgenomen patiënten met een eetstoornis en ondergewicht. Voor de behandeling van PTSS werd gebruik gemaakt van Imaginaire Rescripting. Dit is een traumabehandeling waarbij men probeert de betekenis van de traumatische ervaring te veranderen.

9 maart 2022

ZonMW-subsidie voor onderzoek naar het effect van groeps-schematherapie bij mensen met een eetstoornis

Onderzoekers Suzanne Mares (GGNet Amarum) en Jeffrey Roelofs (Universiteit Maastricht) hebben een subsidie van 600.000 euro toegekend gekregen van ZonMw voor een 5-jarige studie. Zij gaan in meerdere behandelcentra in Nederland onderzoeken wat de effectiviteit en de kosten zijn van groeps-schematherapie bij mensen met een eetstoornis.

3 maart 2022

Bestuursvoorzitter GGNet kondigt vertrek later dit jaar aan

Rob Jaspers, voorzitter van de Raad van Bestuur van GGNet, heeft op 2 maart jl. de organisatie geïnformeerd dat hij later dit jaar vertrekt om zich te kunnen gaan richten op een nieuwe uitdaging. GGNet is een geïntegreerde ggz-organisatie in de regio Noord- en Oost-Gelderland met ruim 2000 medewerkers en 18.000 cliënten. Rob blijft aan tot zijn opvolger aantreedt.

9 februari 2022

Spectaculaire daling gebruik isoleercel bij GGNet door Wvggz

In de 2 jaar dat de Wet Verplichte ggz (Wvggz) van kracht is, toont wetenschappelijk onderzoek aan dat bij GGNet het gebruik van de isolatiecel - ook wel eenzame opsluiting genoemd - spectaculair is gedaald. Het onderzoek van Stephan Gemsa en Eric Noorthoorn werd vandaag gepubliceerd in het internationale wetenschappelijk tijdschrift ‘Frontiers in psychiatry’.