Direct naar:

Aanmelden bij Amarum

Je kunt je bij ons aanmelden met een verwijsbrief van jouw huisarts of andere medisch specialist. Als we je kunnen helpen met jouw zorgvraag, informeren we je over de stappen van de intake. Soms overleggen we eerst met jou en jouw huisarts/verwijzer, omdat een andere instelling jou bijvoorbeeld beter kan helpen.

Wanneer kun je bij ons terecht?

Je kunt bij ons terecht als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • Je hebt last van een eetstoornis (anorexia nervosa, boulimia nervosa, eetbuistoornis of een  andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis).
 • Er is sprake van een combinatie van de eetstoornis met meerdere psychische of lichamelijke problemen.
 • Je bent al eerder in behandeling geweest voor jouw eetstoornis, maar hebt onvoldoende baat gehad bij de eerdere behandeling.
 • Je bent 12 jaar of ouder. Meer informatie over de behandeling voor jongeren onder de 18 vind je onderaan.
 • Je hebt een verwijzing van jouw huisarts, of andere verwijzer.
 • Je bent bereid om voor een intake en de behandeling naar ons toe te komen.

Volg je al een traject?

Ben je bij een andere organisatie in behandeling voor jouw eetstoornis? Neem dan eerst contact op met jouw zorgverzekeraar voordat je je naar ons laat verwijzen. Het is namelijk niet toegestaan om tegelijkertijd meer dan één behandeltraject voor dezelfde stoornis te volgen. Zorgverzekeraars vergoeden slechts één traject als je meerdere trajecten volgt.

Hoe langt duurt de behandeling?

Het is lastig te zeggen wanneer je voldoende behandeld bent voor een eetstoornis en dus hoe lang een behandeling duurt. We bepalen dit samen met jou, jouw verwijzer en belangrijke anderen, na een (vragenlijst)onderzoek. We maken ook altijd afspraken over het vervolgtraject als jouw behandeling is afgerond.

 • Een individuele CBTe behandeling duurt meestal ongeveer 20 weken, deze kan in incidentele gevallen verlengd worden tot 40 weken.
 • De CBTe deeltijd duurt 6 weken.
 • Een klinische behandeling duurt 6-12 weken.
 • De schematherapie deeltijd duurt 26 weken.

Wanneer verwijzen wij je door naar een andere zorginstelling?

We kunnen je doorverwijzen naar een andere zorginstelling als jouw zorgvraag beter bij een andere instelling past. Daarnaast kunnen we je doorverwijzen als je klaar bent met jouw behandeling bij Amarum. Natuurlijk overleggen we dat met jou en bemiddelen wij als dat nodig is.

We verwijzen je als:

 • Een ander psychisch en/of lichamelijk probleem de meeste aandacht vraagt. Zo zijn andere instellingen bijvoorbeeld gespecialiseerd in behandeling van depressies, angst en dwangklachten, verslaving of overgewicht (obesitas).
 • Je nog niet eerder een behandeling voor jouw eetstoornis hebt gehad of als wij verwachten dat een eenvoudigere behandeling in eigen woonplaats jou ook goed kan helpen.
 • Je na de behandeling bij Amarum voor nazorg ergens anders terechtkunt (bijvoorbeeld dichter bij huis).

Zoek je hulp voor onder 18 jaar?

Als jouw zoon of dochter onze hulp nodig heeft, overleg dan met jouw huisarts en het wijkteam van de gemeente of jouw kind bij Amarum terecht kan. We proberen zoveel mogelijk 12-18-jarigen te helpen, maar we hebben weinig plek om jongeren tussen 16-18 jaar op te nemen. We hebben afspraken gemaakt met andere organisaties die eetstoornissen bij kinderen en jeugdigen als specialisme hebben, zodat jouw kind daar dan terecht kan.

Behandeling jongeren bij Amarum Jeugd

Ondersteuning tijdens je wachttijd

Jouw gemeente organiseert veel voor haar burgers. Ook zijn er in je gemeente veel organisaties die mensen met problemen of vragen helpen. Wij hebben al het aanbod in jouw gemeente voor je op een rij gezet. Dat gaat over geld, (vrijwilligers)werk, wonen, gezondheid en leefstijl, sociale contacten of brede ondersteuning bij meerdere problemen.

Bekijk ondersteuning in jouw gemeente

Contact

Heb je nog vragen? Je kunt van dinsdag tot en met donderdag bellen met het telefonisch spreekuur via het secretariaat van Amarum, tel. 088 933 1250.

De spreekuurtijden zijn:

 • Dinsdag: 13.00 tot 14.00 uur
 • Woensdag: 13.00 tot 14.00 uur
 • Donderdag: 12.00 tot 13.00 uur