Direct naar:

Over Amarum: topzorg voor een leven zonder eetstoornis

Je kunt bij Amarum terecht als je specialistische hulp nodig hebt voor jouw eetstoornis. Amarum biedt hulp aan volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar en betrekt familieleden en naasten bij de behandeling. We werken samen met ervaringdeskundigen, doen wetenschappelijk onderzoek en verzorgen scholing, omdat we het belangrijk vinden om onze kennis te delen. Je kunt bij ons ook terecht voor consultatie en een second opinion. 

Wat maakt onze zorg bijzonder?

  • We vinden het belangrijk om familieleden en naasten bij de behandeling te betrekken en ze hierin mee te nemen. 
  • Onze behandelingen zijn gebaseerd op jarenlange ervaring en wetenschappelijk onderzoek. Wij combineren dit met het leveren van zorg op maat, omdat iedereen anders is.
  • Onze medewerkers werken met overtuiging, zijn betrokken en proberen zo duidelijk mogelijk te zijn in wat ze zeggen en wat ze doen.
  • Omdat een eetstoornis vaak gepaard gaat met andere klachten en problematiek, werken wij veel samen met andere behandelaars. Goede afstemming over wie wat doet is voor ons en voor jouw behandeling belangrijk.
  • In onze behandelingen richten we ons op verandering, verbetering en herstel van de lichamelijke, sociale en psychische problemen, die de eetstoornis met zich meebrengt. Soms kan dat ook betekenen dat de behandeling zich met name richt op stabilisatie.
  • Amarum heeft het keurmerk TopGGz.
"Na een intensief traject heb ik mijn eetstoornis onder controle en daar ben ik de hulpverleners van Amarum allemaal erg dankbaar voor!"

Familie en naasten

Op deze pagina lees je meer over het familiebeleid van Amarum.

Sta jij of staat jouw naaste of jouw kind op de wachtlijst van Amarum? Weet dan, dat er in jouw gemeente van alles wordt georganiseerd om mensen te ondersteunen.

Bekijk hier de ondersteuning in jouw gemeente

Klachten over Amarum

Onze medewerkers doen hun uiterste best om jou, je naaste of je kind te helpen. Toch kan het gebeuren dat je ergens niet tevreden over bent. Bijvoorbeeld over de behandeling of over hoe er met jou of je familie wordt omgegaan.

Je kunt een aantal stappen ondernemen om tot een oplossing van de klacht te komen.

Lees meer over klachten en de stappen die je kunt ondernemen