Direct naar:

Over Amarum: topzorg voor een leven zonder eetstoornis

Je kunt bij ons terecht als je specialistische hulp nodig hebt voor jouw eetstoornis. Wij bieden klinische, deeltijd- en poliklinische hulpverlening aan volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar in Nederland. Voor jongeren van 12 t/m 15 jaar bieden we ambulante hulpverlening aan. We vinden het belangrijk om familieleden en partners bij de behandeling te betrekken. Daarnaast kun je bij ons terecht voor consultatie, een second opinion en verzorgen we scholing. Amarum is onderdeel van GGNet. 

Wat maakt onze zorg bijzonder?

  • We vinden het belangrijk om familieleden en partners bij de behandeling te betrekken. Daar waar jij in behandeling bent, is het van belang dat je ouders en partners hier in meegenomen worden.
  • Onze behandelingen zijn gebaseerd op jarenlange ervaring en wetenschappelijk onderzoek. Wij combineren dit met het leveren van zorg op maat, omdat iedereen anders is.
  • Onze medewerkers werken met overtuiging, zijn betrokken en proberen zo duidelijk mogelijk te zijn in wat ze zeggen en wat ze doen.
  • Omdat een eetstoornis vaak gepaard gaat met andere klachten en problematiek, werken wij veel samen met andere behandelaars. Goede afstemming over wie wat doet is voor ons en jouw behandeling belangrijk.
  • In behandelingen zijn we gericht op verandering, verbetering, en herstel van de lichamelijke, sociale en psychische problemen die de eetstoornis met zich meebrengt. Soms kan dat ook betekenen dat de behandeling zich met name richt op stabilisatie.
  • Amarum Zutphen heeft het keurmerk TopGGz
"Na een intensief traject heb ik mijn eetstoornis onder controle en daar ben ik de hulpverleners van Amarum allemaal erg dankbaar voor!"

Familie en naasten

Als de coronamaatregelen het toelaten, houden wij in 2021 in Zutphen en Nijmegen familievoorlichtingen over eetstoornissen. Wij organiseren deze avonden samen met Ixta Noa, een zorgorganisatie die werkt voor mensen met een psychische stoornis of verslaving. 

Staat jouw naaste of je kind op de wachtlijst van GGNet? Weet dan dat er in jouw gemeente van alles wordt georganiseerd om mensen te ondersteunen.

Bekijk hier de ondersteuning in jouw gemeente

Klachten over Amarum

Onze medewerkers doen hun uiterste best om jou of je naaste te helpen. Toch kan het gebeuren dat je ergens niet tevreden over bent. Bijvoorbeeld over de behandeling of over hoe er met jou of je familie wordt omgegaan.

Je kunt een aantal stappen ondernemen om tot een oplossing voor de klacht te komen.

Lees meer over klachten en de stappen die je kunt ondernemen