Direct naar:

Over Amarum

Speel video

Locaties

TopGGZ

Amarum heeft het predicaat TopGGz. Dat betekent dat wij hoogspecialistische diagnostiek, second opinion en behandeling bieden aan patiënten in heel Nederland. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek om onze zorg te blijven ontwikkelen.

Nieuws

9 november 2022

Amarum ontwikkelt nieuwe module Pontis

Yvonne Lenselink en Jolien Postel, werkzaam bij Amarum, gaan regelmatig op huisbezoek bij gezinnen om Intensieve Home Treatment (IHT) te bieden. De module IHT werd begin dit jaar bij Amarum opgestart binnen het SPUK-programma. Gaandeweg ontdekten Yvonne en Jolien echter dat de behoefte van jeugdigen en gezinnen op een wachtlijst vaak niet bij IHT ligt. Daarom ontwikkelden zij de module ‘Pontis’ die vooral gericht is op het bieden van steun en het verbinden van professionals in het netwerk rondom de jeugdige.

27 oktober 2022

Meergezinsdagbehandeling bij Amarum voor SPUK-programma

In september 2021 is het team van Amarum Jeugd gestart met de Meergezinsdagbehandeling (ofwel MGDB) als onderdeel van het SPUK-programma. MGDB is een intensievere vorm van de veelal ingezette behandelmethode bij jeugd; de Maudsley methode. Inmiddels zijn er mooie resultaten en ervaringen om te delen.

20 oktober 2022

Amarum organiseert TOPGGz-symposium op VGCt najaarscongres

GGNet Amarum organiseert samen met de vier andere TOPGGz-afdelingen voor eetstoornissen in Nederland opnieuw een symposium op het najaarscongres van de VGCt op 4 november met als titel ‘Nieuwe ontwikkelingen in de behandeling van eetstoornissen: de druk van de ketel?’.

24 augustus 2022

Monument voor nabestaanden suïcide ontvreemd

Op het GGNet terrein ‘De Wellen’ aan de Deventerstraat in Apeldoorn is – vermoedelijk in de nacht van 13-14 augustus - een bronzen monument ter nagedachtenis aan slachtoffers van suïcide ontvreemd.