Wachttijden

Helaas hebben ook wij wachttijden. Hieronder zie je de retrospectieve wachttijden. Dat betekent dat we terugkijken hoe lang mensen gewacht hebben in het recente verleden. Deze cijfers komen van de algemene site van GGNet. Het retrospectief tonen van de wachttijden is in lijn met de vernieuwde richtlijnen zoals opgesteld door de Nederlandse Zorg autoriteit (NZa). 

De wachttijden voor Amarum Zutphen en Amarum Nijmegen veranderen echter continu. Een reƫle indicatie op deze site aangeven is dan ook niet goed mogelijk; op het moment van plaatsen, is de wachttijd alweer achterhaald. Voor de meest actuele informatie over de wachttijden, adviseren wij je daarom contact op te nemen met het secretariaat van de locatie.

Gelukkig kan je zelf invloed uitoefenen op je wachttijd:
Hoe eerder je alle benodigde formulieren en informatie aanlevert, hoe sneller je daadwerkelijk ingepland wordt voor een intake en hoe eerder je dus aan de beurt bent. Dus als we verzoeken om vragenlijsten in te vullen of informatie van eerdere behandelingen op te sturen, doe dat dan zo snel als mogelijk. Daarnaast werken we hard aan het verkorten van de wachttijd.

Sta jij zelf, jouw naaste of jouw kind op de wachtlijst van GGNet? Weet dan dat er in je gemeente van alles wordt georganiseerd om mensen te ondersteunen. Wij hebben het aanbod in jouw gemeente voor je op een rij gezet. Dat gaat over geld, (vrijwilligers)werk, wonen, gezondheid en leefstijl, sociale contacten of brede ondersteuning bij meerdere problemen. Bekijk hier de ondersteuning per gemeente.

Bekijk ook de folder Van Wachttijd naar Starttijd, daarin vind je praktische informatie en tips voor bijvoorbeeld handige websites of andere organisaties die je in de tussentijd kunnen ondersteunen.

Ook handig: twee ervaringsdeskundige ouders hebben in samenwerking met Buro Puur (nu Stichting Kiem) en Annemarie van Elburg een voorlichtingsfilm en een bijbehorende kaart ontwikkeld: Eerste hulp bij eetstoornissen - Stichting Kiem. De film en de kaart bevatten handvatten die helpend kunnen zijn in de ingewikkelde periode, die voorafgaat aan een behandeltraject.

Laatste update: 03 mei 2023

Nijmegen

Aanmeldwachttijd Behandelwachttijd
Specialistische GGZ - Jeugd 12 weken 4 weken
Specialistische GGZ - Volwassenen 12 weken 4 weken