Wachttijden

Helaas hebben ook wij wachttijden. Hieronder zie je de retrospectieve wachttijden. Dat betekent dat we terugkijken hoe lang mensen gewacht hebben in het recente verleden. Deze cijfers komen van de algemene site van GGNet. Het retrospectief tonen van de wachttijden is in lijn met de vernieuwde richtlijnen zoals opgesteld door de Nederlandse Zorg autoriteit (NZa). 

De wachttijden voor Amarum Zutphen en Amarum Nijmegen veranderen echter continu, een reƫle indicatie op deze site aangeven is dan ook niet aan de orde; op het moment van plaatsen, is de wachttijd alweer achterhaald. Gelukkig kan je zelf invloed uitoefenen op je wachttijd .

Hoe eerder je alle benodigde formulieren en informatie aanlevert, hoe sneller je daadwerkelijk ingepland wordt voor een intake en hoe eerder je dus aan de beurt bent. Dus als we verzoeken om vragenlijsten in te vullen of informatie van eerdere behandelingen op te sturen, doe dat dan zo snel als mogelijk.

Voor de meest actuele informatie over de wachttijden, adviseren wij je contact op te nemen met het secretariaat van de locatie.

We werken hard aan het verkorten van de wachttijd.

Sta jij zelf, jouw naaste of jouw kind op de wachtlijst van GGNet? Weet dan dat er in je gemeente van alles wordt georganiseerd om mensen te ondersteunen. Wij hebben al het aanbod in jouw gemeente voor je op een rij gezet. Dat gaat over geld, (vrijwilligers)werk, wonen, gezondheid en leefstijl, sociale contacten of brede ondersteuning bij meerdere problemen. Bekijk hier de ondersteuning per gemeente.

Twee ervaringsdeskundige ouders hebben in samenwerking met Buro Puur (nu Stichting Kiem) en Annemarie van Elburg een voorlichtingsfilm en een bijbehorende kaart ontwikkeld: Eerste hulp bij eetstoornissen - Stichting Kiem. De film en de kaart bevatten handvatten die helpend kunnen zijn in de ingewikkelde periode, die voorafgaat aan een behandeltraject.

 

Laatste update: 08 okt 2021

Nijmegen

Aanmeldwachttijd Behandelwachttijd
Amarum 12 weken 14 weken
Eetstoornissen 12  weken 16  weken

Zutphen

Aanmeldwachttijd Behandelwachttijd
Amarum 19 weken 16 weken
Eetstoornissen 19  weken 17  weken