Direct naar:

Werken bij Amarum

Onze medewerkers werken met passie aan de specialistische behandeling van een patiëntengroep met een complexe zorgvraag. Werken met mensen met een eetstoornis is boeiend, uitdagend en afwisselend. Een eetstoornis gaat namelijk bijna nooit alleen maar over ‘eten’ of ‘afvallen’. Meestal ontstaat een eetstoornis niet zomaar en heeft deze een bepaalde functie gekregen in het leven van een patiënt. Dit maakt de eetproblematiek én de behandeling ervan heel divers. 

Wat is Amarum?

Amarum is het expertisecentrum voor eetstoornissen in Zutphen en Nijmegen. Wij zijn een derdelijnsinstelling met een TOPGGz-erkenning. Amarum is onderdeel van GGNet. Wij behandelen en diagnosticeren volwassen en jeugdige patiënten vanaf 12 jaar met verschillende soorten eetstoornissen. Het gaat altijd om patiënten die al langer in behandeling zijn en bij wie eerdere behandelingen onvoldoende resultaten hebben opgeleverd. 

Wij houden ons niet alleen bezig met behandelen. Wij doen ook wetenschappelijk onderzoek, voeren second-opinions uit en verzorgen scholing en voorlichting, omdat wij onze kennis graag met anderen willen delen.

En we scholen onszelf. Jaarlijks maken we aan de hand van het jaarplan een scholingsplan: welke ontwikkeling gaan we in en welke scholing hoort daarbij? 

' Een eetstoornis lijkt soms eenvoudig en enkelvoudig maar dat is echt zelden het geval.'

Wat kun jij betekenen als behandelaar bij Amarum?

Als behandelaar voer behandelingen uit, die geworteld zijn in cognitieve gedragstherapie (CBT-E), Mantra en schematherapie. Je werkt samen met jouw multidisciplinaire behandelteam, met ervaringsdeskundigen en met ouders en naasten om voor de patiënt het maximale uit de behandeling te halen. In de behandelingen stimuleer je de patiënt zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen. Ook zoek je, als dat nodig is, actief de samenwerking met de collega’s van andere afdelingen voor persoonlijkheidsbehandelingen en traumabehandelingen. 

 

'Vooral het multidisciplinair werken en met elkaar wat goed neerzetten bindt mij aan Amarum als GZ- psycholoog'

Wil je werken bij Amarum?

Wat leuk dat je interesse hebt in werken bij Amarum! Regelmatig zoeken wij nieuwe collega’s. Kijk daarom eens in ons vacatureoverzicht of neem gewoon contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Dat kan via recruitment@ggnet.nl of via het telefoonnummer van de afdeling Recruitment: 088-933 2021. Je kunt - via het secretariaat van Amarum - ook telefonisch contact opnemen met Yolanda Huijsmans, manager, of Mirjam Lammers, hoofd behandeling. Het secretariaat is te bereiken via telefoonnummer 088 933 1250.

Heb je vragen over stages en opleidingsmogelijkheden? Neem dan contact op met de afdeling Recruitment: recruitment@ggnet.nl of 088-933 2021.

Vacatures

 • Verpleegkundige Amarum, expertise centrum eetstoornissen

  Heb je interesse in een boeiende baan bij GGNet? Amarum, expertisecentrum voor eetstoornissen, zoekt een enthousiaste hbo-verpleegkundige die het team wil komen versterken en zich wil verbinden aan ons team en de doelgroep.


  Gelderland
  Amarum- Zutphen
  24 uur

 • Klinisch psycholoog Eetstoornissen

  GGNet is voor de afdeling Amarum op zoek naar een enthousiaste Klinisch Psycholoog ten behoeve van het 18+ team.


  Gelderland
  Amarum- Zutphen
  24 uur