Direct naar:

Werken bij Amarum

Onze medewerkers werken met passie aan de specialistische behandeling bij een patiëntengroep met een complexe zorgvraag. Werken met mensen met een eetstoornis is boeiend, uitdagend en afwisselend. Een eetstoornis gaat namelijk bijna nooit alleen maar over ‘eten’ of ‘afvallen’. Meestal ontstaat een eetstoornis niet zomaar en heeft deze een bepaalde functie gekregen in het leven van een patiënt. Dit maakt de eetproblematiek én de behandeling ervan heel divers. 

Wat is Amarum?

Wij zijn hét expertisecentrum voor eetstoornissen in Zutphen en Nijmegen. Amarum is een derdelijnsinstelling met een TOPGGz-erkenning voor de afdeling in Zutphen. Amarum is onderdeel van GGNet. Wij behandelen en diagnosticeren volwassenen en jeugdige patiënten vanaf 12 jaar met verschillende soorten eetstoornissen. Het gaat altijd om patiënten die al langer in behandeling zijn en bij wie eerdere behandelingen onvoldoende resultaten hebben opgeleverd. 

Wij houden ons niet alleen bezig met behandelen. Naast het geven van behandelingen doen wij wetenschappelijk onderzoek, geven wij second-opinions, verzorgen wij scholing en voorlichting: omdat wij onze kennis graag met anderen delen.

En we scholen onszelf! Jaarlijks maken we aan de hand van het jaarplan een scholingsplan: welke ontwikkeling gaan we in en welke scholing hoort daar bij. Daarnaast verzorgen we ook zelf regelmatig scholing of workshops om anderen hun kennis te vergroten.

' Een eetstoornis lijkt soms eenvoudig en enkelvoudig maar dat is echt zelden het geval.'

Wat kun jij betekenen bij Amarum?

Als behandelaar voer je je behandelingen uit die geworteld zijn in cognitieve gedragstherapie (CBT-E) en schematherapie. Je werkt samen met jouw multidisciplinair behandelteam en met de ouders of familie om het maximale uit de behandeling te halen voor een patiënt. In de behandelingen stimuleer je de patiënt zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen. Ook zoek je actief de samenwerking met de collega’s van andere afdelingen voor persoonlijkheidsbehandelingen en traumabehandelingen als dat nodig is. 

 

'Vooral het multidisciplinair werken en met elkaar wat goed neerzetten bindt mij aan Amarum als GZ- psycholoog'

Wil je werken bij Amarum?

Wat leuk dat je interesse hebt in Amarum! Regelmatig zoeken wij nieuwe collega’s. Kijk daarom eens in ons vacatureoverzicht of neem gewoon contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan via recruitment@ggnet.nl of via het telefoonnummer van Recruitment: 088 933 1530. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met één van onze collega’s (via het secretariaat van Amarum): 088 933 1250:

 • Yolanda Huijsmans, manager
 • Mirjam Lammers, klinisch psycholoog/psychotherapeut en hoofd behandeling
   

Heb je vragen over stages en opleidingsmogelijkheden? Ook dan kun je contact opnemen met Recruitment: recruitment@ggnet.nl of 088 933 1530.

Vacatures

 • GZ-psycholoog Eetstoornissen

  Als GZ-psycholoog werk jij in een multidisciplinair team samen aan de behandeling van mensen met een eetstoornis. Net als wij, blijf jij kijken naar de mogelijkheden van de patiënt en diens omgeving. Willen doen wat werkt! Voor onze patiënten, maar ook voor jezelf. Jij hebt jouw eigen caseload en voert behandelingen uit op onze locatie in Warnsveld en in het ambulante werkveld.  Amarum
  32 uur

 • Klinisch psycholoog Eetstoornissen

  GGNet is voor de afdeling Amarum op zoek naar een enthousiaste Klinisch Psycholoog ten behoeve van het 18+ team.


  Gelderland
  Amarum- Zutphen
  24 uur

 • Psychotherapeut Eetstoornissen (zwangerschapsvervanging)

  In deze baan als Psychotherapeut werk jij in een multidisciplinair team om samen aan de behandeling van mensen met een eetstoornis. Net als wij, blijf jij kijken naar de mogelijkheden van de patiënt en diens omgeving. Willen doen wat werkt! Voor onze patiënten, maar ook voor jezelf. Jij hebt jouw eigen caseload en voert behandelingen uit op onze locatie in Warnsveld en in het ambulante werkveld.


  Gelderland
  Amarum- Zutphen
  8 - 36 uur

 • GZ-psycholoog Eetstoornissen (zwangerschapsvervanging)

  In deze baan als GZ-psycholoog werk jij in een multidisciplinair team om samen aan de behandeling van mensen met een eetstoornis voor de periode van februari 2023 t/m juni 2023. Net als wij, blijf jij kijken naar de mogelijkheden van de patiënt en diens omgeving. Willen doen wat werkt! Voor onze patiënten, maar ook voor jezelf. Jij hebt jouw eigen caseload en voert behandelingen uit op onze locatie in Warnsveld en in het ambulante werkveld.


  Gelderland
  Amarum- Zutphen
  8 - 36 uur