Wat is Amarum?

Amarum is het expertisecentrum voor eetstoornissen in Zutphen en Nijmegen. Wij zijn een derdelijnsinstelling met een TOPGGz-erkenning. Amarum is onderdeel van GGNet. Wij behandelen en diagnosticeren volwassen en jeugdige patiënten vanaf 12 jaar met verschillende soorten eetstoornissen. Het gaat altijd om patiënten die al langer in behandeling zijn en bij wie eerdere behandelingen onvoldoende resultaten hebben opgeleverd.

Wij houden ons niet alleen bezig met behandelen. Wij doen ook wetenschappelijk onderzoek, voeren second-opinions uit en verzorgen scholing en voorlichting, omdat wij onze kennis graag met anderen willen delen.

En we scholen onszelf. Jaarlijks maken we aan de hand van het jaarplan een scholingsplan: welke ontwikkeling gaan we in en welke scholing hoort daarbij?

' Een eetstoornis lijkt soms eenvoudig en enkelvoudig maar dat is echt zelden het geval.'

Wat kun jij betekenen als behandelaar bij Amarum?

Als behandelaar voer behandelingen uit, die geworteld zijn in cognitieve gedragstherapie (CBT-E), Mantra en schematherapie. Je werkt samen met jouw multidisciplinaire behandelteam, met ervaringsdeskundigen en met ouders en naasten om voor de patiënt het maximale uit de behandeling te halen. In de behandelingen stimuleer je de patiënt zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen. Ook zoek je, als dat nodig is, actief de samenwerking met de collega’s van andere afdelingen voor persoonlijkheidsbehandelingen en traumabehandelingen.

'Vooral het multidisciplinair werken en met elkaar wat goed neerzetten bindt mij aan Amarum als GZ- psycholoog'

Wil je werken bij Amarum?

Wat leuk dat je interesse hebt in werken bij Amarum! Regelmatig zoeken wij nieuwe collega’s. Kijk daarom eens in ons vacatureoverzicht of neem gewoon contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Dat kan via recruitment@ggnet.nl of via het telefoonnummer van de afdeling Recruitment: 088-933 2021. Je kunt - via het secretariaat van Amarum - ook telefonisch contact opnemen met Yolanda Huijsmans, manager, of Mirjam Lammers, hoofd behandeling. Het secretariaat is te bereiken via telefoonnummer 088 933 1250.

Heb je vragen over stages en opleidingsmogelijkheden? Neem dan contact op met de afdeling Recruitment: recruitment@ggnet.nl of 088-933 2021.

Vacatures Amarum

 • GZ-psycholoog

  Als GZ-psycholoog werk jij in een multidisciplinair team samen aan de behandeling van mensen met een eetstoornis. Net als wij, blijf jij kijken naar de mogelijkheden van ...

  16-36 uur
  Warnsveld
 • Sociaal Psychiatrisch verpleegkundige Amarum expertise centrum Eetstoornissen

  Heb je interesse in een boeiende baan bij GGNet? Amarum, expertisecentrum voor eetstoornissen, zoekt een enthousiaste Sociaal Psychiatrische Verpleegkundige die het team ...

  24 uur
  Warnsveld
 • Systeemtherapeut Amarum expertise centrum Eetstoornissen

  Wil jij als systeemtherapeut je specialisme vertegenwoordigen en zo een belangrijke rol spelen binnen ons expertisecentrum voor eetstoornissen? Jouw werkplek Amarum is he...

  24 uur
  Nijmegen
 • Klinisch psycholoog Eetstoornissen

  Wil jij aan de slag in een gedreven en multidisciplinair team binnen één van de vijf TOPGGZ-erkende centra voor eetstoornissen in Nederland? Amarum zoekt een enthousiaste...

  24-32 uur
  Warnsveld