Kenmerken van boulimia nervosa

  • Je hebt een paar keer per week een eetbui: je eet binnen korte tijd heel veel en sneller dan normaal en kunt niet stoppen.
  • Na de eetbui voel je je schuldig, verdrietig en zwak of heb je het idee dat je veel bent aangekomen.
  • Je zorgt dat je de calorieën weer kwijtraakt. Dat doe je door te braken, te lijnen of vasten, te sporten of door laxeermiddelen te gebruiken.

Behandeling

Bij GGNet geloven we in herstel: iedereen kan beter worden. Soms gaan de klachten misschien niet helemaal over, maar kun je wel leren hoe je er beter mee om kunt gaan.

Waar word je behandeld?
Je wordt behandeld in het expertisecentrum eetstoornissen van GGNet. Dit centrum heet Amarum. Het heeft locaties in Nijmegen en Warnsveld. De locatie in Warnsveld heeft het keurmerk TOPGGz.

Hoe word je behandeld?
De behandeling gebeurt op de polikliniek of in deeltijd of tijdens een opname.

  • Je krijgt één-op-één behandeling en vaak ook groepsbehandeling.
  • Amarum werkt onder andere met cognitieve gedragstherapie (CBT-E), schematherapie en systeemtherapie. Het kan ook zijn dat je medicijnen krijgt.

Heb je ook last van angsten, somberheid of bijvoorbeeld trauma?
Dan kijken we of Amarum je daar ook voor kan behandelen. Anders zorgen we dat dit op een andere plek gebeurt. 

Informatie voor naasten

Naasten zijn heel belangrijk voor mensen met psychische problemen. Een actieve rol van familie en vrienden vergroot de kans op een succesvolle behandeling. Maar soms heb je als naaste ook een steuntje in de rug nodig. Op ons platform voor naasten vind je veel mogelijkheden voor steun en hulp. En kijk ook eens op de familiepagina van Amarum.

Wil jij meer informatie?

Er zijn veel websites met informatie over mentale of psychische gezondheid. Wij hebben een overzicht opgesteld met betrouwbare websites met meer informatie over verschillende problematiek.