Direct naar:

Familie en naasten

Wat kunt u beter wel/niet zeggen aan tafel? Wat kunt u doen als u zich zorgen maakt? Hoe herkent u een eetstoornis? Hoe gaat u om met uw andere kinderen? Hoe zorgt u goed voor uzelf? De omgeving van iemand met een eetprobleem heeft vaak veel vragen. Amarum vindt het erg belangrijk om familieleden en partners van mensen met een eetstoornis te betrekken bij de behandeling. Ook de patiënt heeft er voordeel bij als u beter begrijpt wat een eetstoornis is en wat deze kan doen. Daarom bieden we verschillende gesprekken en gespreksgroepen aan voor familieleden en partners.

Ouder-, gezins- of partnergesprek

Een eetstoornis heeft invloed op het hele gezin. Ook kan het gezin invloed hebben (gehad) op het eetgedrag van het gezinslid met een eetstoornis. Tijdens de intake of de behandeling is het mogelijk om gesprekken samen met de patiënt te voeren om te praten over het gezinsleven. Een partner- of gezinsgesprek is altijd in overleg met de patiënt.

Oudergroep

Voor ouders van klinisch opgenomen patiënten is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een oudergroep. Deze groep is in eerste instantie bedoeld voor ouders van jonge patiënten, die vaak nog thuis wonen. In de oudergroep geven we u informatie over de eetstoornis, de behandeling en hoe u het beste kunt omgaan met een gezinslid met een eetstoornis. Daarnaast is er ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

Partnergroep

Op dit moment wordt de partnergroep niet aangeboden.

Familievoorlichting

Amarum biedt op dit moment geen familievoorlichting aan. We wijzen u graag op de bijeenkomsten voor ouders, die in 2023 worden georganiseerd door Ixta Noa. Deze bijeenkomsten worden eens per maand gehouden in het praktijkhuis van Ixta Noa in Nijmegen. De data, waarop de bijeenkomsten plaatshebben zijn: 27 maart, 24 april, 22 mei, 26 juni, 24 juli, 25 september, 30 oktober, 27 november en 18 december.

Voor meer informatie over de bijeenkomsten voor ouders kan contact worden opgenomen met Ixta Noa via merle@ixtanoa.nl en/of via telefoonnummer 06-11092040.

Familiespreekuur

Als u vragen heeft, kunt u deze stellen als u met de behandelaar spreekt. Voor meer algemene vragen of praktisch advies, kunt u een afspraak maken met een medewerker van het familiespreekuur. U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat van Amarum, telefoonnummer 088 933 1250.