Naasten
Wat kun je beter wel/niet zeggen aan tafel? Wat kun je doen als je je zorgen maakt? Hoe herken je een eetstoornis? Hoe ga je om met je andere kinderen? Hoe zorg je goed voor jezelf? De omgeving van iemand met een eetprobleem heeft vaak veel vragen. Amarum vindt het erg belangrijk om familieleden en partners van mensen met een eetstoornis te betrekken bij de behandeling. Ook de patiënt heeft er voordeel bij als jij beter begrijpt wat een eetstoornis is en wat deze kan doen. Daarom bieden we verschillende gesprekken/gespreksgroepen aan voor familieleden.
Ouder-, gezins- of partnergesprek
Een eetstoornis heeft invloed op het hele gezin. Ook kan het gezin invloed hebben (gehad) op het eetgedrag van het gezinslid met een eetstoornis. Tijdens de intake of de behandeling is het mogelijk om gesprekken samen met de patiënt te voeren om te praten over het gezinsleven. Een partner- of gezinsgesprek is altijd in overleg met de patiënt.
Oudergroep
Voor ouders van klinisch opgenomen patiënten is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een oudergroep. Deze groep is in eerste instantie bedoeld voor ouders van jonge patiënten, die vaak nog thuis wonen. In de oudergroep geven we jou informatie over de eetstoornis, de behandeling en hoe je het beste kunt omgaan met een gezinslid met een eetstoornis. Daarnaast is er ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere ouders.
Informatie voor naasten
Naasten zijn heel belangrijk voor mensen met psychische problemen. Een actieve rol van familie en vrienden vergroot de kans op een succesvolle behandeling. Maar soms heb je als naaste ook een steuntje in de rug nodig. Op ons platform voor naasten vind je veel mogelijkheden voor steun en hulp.
Familiespreekuur
Als je vragen hebt, kun je deze stellen als je met de behandelaar spreekt. Voor meer algemene vragen of praktisch advies, kun je een afspraak maken met een medewerker van het familiespreekuur. Je kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat van Amarum, telefoonnummer 088 933 1250.
Familie Vertrouwenspersoon
Bent je als familie niet tevreden over de behandeling of de manier waarop met je wordt omgegaan? Of heb je moeite met andere zaken en kom je er met de behandelaar niet uit? Dan kan de Familie Vertrouwenspersoon mogelijk helpen. De Familie Vertrouwenspersoon voor GGNet is:
Peter Brake
Email: p.brakel@familievertrouwenspersonen.nl
Telefoonnummer: 06-25322605