Direct starten

Het was ontzettend fijn dat ik na ongeveer twee maanden al op intakegesprek mocht komen en al bijna direct mocht starten met mijn behandeling. Ik kreeg bij het intakegesprek direct het gevoel dat er oprecht geluisterd werd naar me en ik serieus genomen werd. Tevens werd er benadrukt dat motivatie een ontzettend grote rol speelt in je behandeling.

CBTE-deeltijdbehandeling

Ik ben gestart met de CBTE- deeltijd behandeling van één maand. In deze maand was ik 3 dagen aanwezig, waar vooral gefocust werd op het normaliseren van je eetpatroon en het maken van afspraken rondom bewegen. Het wordt genoemd als een soort ‘boost behandeling’, waardoor je een sterke start kan maken voor je verdere traject. Ik heb dit als heel fijn ervaren, omdat ik hierdoor na deze maand vooral kon focussen op de onderliggende oorzaken van mijn eetstoornis. Gedurende deze deeltijdbehandeling, kregen we begeleiding van sociotherapeuten, groepsgesprekken, Psychomotorische therapie, CBTE- gesprekken met je therapeut en gesprekken met een diëtiste. Je was zelf eigenaar van je proces, waardoor je zelf keuzes mocht maken in je behandeling. Ik heb hier een stevige start kunnen maken met mijn eetplan en ben vervolgens ambulant verder gegaan.

Oorzaken en meer energie

Gedurende 5 maanden heb ik ambulant onderzocht waar de oorzaak van mijn eetstoornis ligt en heb ik mij gefocust op mijn zelfbeeld en overwaardering van het lichaam. Voor dit thema ben ik ook begonnen met individuele psychomotorische therapie, wat een mooie combinatie was met de gesprekken die ik voerde met mijn therapeut. Ik heb in 5 maanden tijd veel tools gekregen om mijn eetstoornis gedachten meer los te laten engeleerd hier niet meer naar te handelen. Ik merkte dat ik weer meer energie kreeg en ik ontdekte weer langzamerhand hoe het leven kan zijn zonder een eetstoornis. Gedurende deze periode is ook mijn gewicht hersteld, wat niet altijd makkelijk was. Maar ik weet ook dat dit nodig is geweest om echt van mijn eetstoornis af te komen en ik mij hierdoor veel fitter en energieker voel. Ik had een goede klik met mijn therapeute, waardoor ik mijzelf ook open durfde te stellen. Doordat ik mijzelf open durfde te stellen, kon mijn therapeute ook beter tot mij doordringen en konden we echt tot de kern van het probleem komen.

100 procent de moeite waard

Kortom, ik heb een pittige tijd gehad bij Amarum, maar dit was 100 procent de moeite waard! Ik merk dat mijn stemming enorm is verbeterd en ik weer veel meer mezelf kan zijn. Ik ben van mening dat wanneer je echt klaar bent voor herstel, je bij Amarum zeker op de goede plek bent. Er wordt goed naar jouw eigen wensen geluisterd en er hangt een hele prettige sfeer!