Gepubliceerd:

De maatregelen in strijd tegen het coronavirus zorgen voor vele veranderingen en ook onzekerheid. Mensen weten niet hoe lang het gaat duren. Ze maken zich zorgen over hun eigen gezondheid en dat van naasten. De maatregelen kunnen ook invloed hebben op de toekomst: baan, studie, financiën en het sociale leven. Dit alles kan onder andere stress en angst veroorzaken. Met de modules in het GGNet Karify Zelfhulpprogramma krijgen mensen hulp, tips en informatie aangeboden. Dit kan hen helpen om, juist in deze crisistijd, goed voor zichzelf te zorgen.

Hoe werkt het zelfhulpprogramma?

Dit programma is geschikt voor iedereen die klachten wil voorkomen of klachten wil verminderen. Het programma is zo gemaakt dat iedereen zelfstandig aan de slag kan. Er zijn verschillende modules. Deze helpen onder andere met ontspannen, afleiding zoeken, goed slapen, bewegen, minder piekeren en structuur aanbrengen in de dag. Om zo minder (corona)stress te ervaren.

Bekijk hier alle modules

Aanbod

We begonnen met het delen van algemene informatie en daarna tips op de website. Daarop aansluitend hebben we een snelkaart voor hulplijnen gemaakt, een overzicht van alle beschikbare hulpdiensten. Met het aanbieden van het GGNet Karify Zelfhulpprogramma hebben we ons aanbod in tips en online hulp verder kunnen uitbreiden.

Contact

Zelfhulpmodules kunnen helpen. Is dit toch onvoldoende dan kan contact worden opgenomen met ons voor hulp.