Mantelzorg

Van de één op de andere dag kun je geconfronteerd worden met de zorg voor een naastbetrokkene met psychische problemen. Ineens ben je mantelzorger. Dat kan grote invloed hebben op je leven. Een te zware belasting kan leiden tot gezondheidsklachten. Om dit te helpen voorkomen, bieden wij mantelzorgers individuele ondersteunende gesprekken aan. Dit noemen we POM-gesprekken.

Twee vrouwen koffie drinken

Volwassen KOPP kind

We hebben ook aanbod voor volwassenen die opgegroeid zijn als KOPP kind (Kinderen van Ouders met Psychische Problemen). Regelmatig is het zo dat men op latere leeftijd zich pas bewust wordt van het opgroeien als KOPP kind. Opgroeien in een gezin met een psychische zieke ouder kan erg belastend zijn. De kans is groot dat je hier op latere leeftijd nog last van ondervindt. Preventie biedt een KOPP groepscursus voor volwassenen om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers. Het hardop uitspreken van ervaringen en dit bij elkaar herkennen en erkennen werkt vaak helend. 

Vrouw met drinken

Aanmelding en meer informatie

Heb je nog vragen of wil je meer weten over ons preventie-aanbod? Neem dan contact op met GGNet Preventie via onderstaande gegevens.

GGNet Preventie
Telefoon: 088 - 933 1180
E-mail: preventie@ggnet.nl

Dames kijken op mobiel