Direct naar:

De Slaapmodule - vluchtelingen

Slaapproblemen komen veel voor bij asielzoekers en statushouders. In deze module van 4 bijeenkomsten krijgen de deelnemers kennis over slapen en slaapproblemen, dit geeft inzicht in het belang van slaap en hoe problemen benaderd kunnen worden. Ze leren vaardigheden om slaapproblemen aan te pakken. Rekening houdend met de situatie waarin men zich bevindt. Deze module wordt ingezet naar behoefte van deelnemers van de module Less Stress en eventueel de Kracht van Gedachten.

Voor wie

Deelnemers zijn asielzoekers of nieuwe statushouders die klachten als gevolg van slaapproblemen. Dit kunnen problemen zijn met bijvoorbeeld het in slaap vallen, met doorslapen of als gevolg van een verstoord dag- en nachtritme. Er wordt rekening gehouden met de herkomst van de deelnemers bij het uitnodigen van een groep voor een nieuwe module en met de reeds opgedane ervaring uit eerdere modules.

Contactpersoon

Secretariaat Interculturalisatie

E-mailadres

interculturalisatie@ggnet.nl

Telefoonnummer

088 - 933 1919

Waar en wanneer

De module vindt plaats op het AZC of in samenwerking met de gemeente waar de statushouders wonen. De start van bijeenkomsten wordt bekend gemaakt in een persoonlijke uitnodiging en/of op flyers op de locatie. De modules worden met regelmaat gepland in overleg met de contactpersonen.

Aanwijzen