Met elkaar, voor elkaar

GGNet is er voor mensen met psychische problemen én voor hun naasten. Want samen zoeken we naar de echte oorzaak van de psychische aandoening om daarna de juiste behandeling te starten. We helpen je graag verder om verbindingen te herstellen en om perspectief te ervaren. Ons behandelteam doet dat samen met jou, met de mensen om je heen en met andere organisaties die kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld de gemeente, huisarts en andere welzijnsorganisaties. En dat werkt, echt! Herstellen doe je niet alleen. We zorgen met elkaar, voor elkaar.

Van Zorg naar Gezondheid

We willen in Nederland de zorg voor iedereen toegankelijk, passend en betaalbaar houden. Dat vraagt om verandering, want er is steeds minder personeel beschikbaar en de zorgkosten nemen toe. Die 'transitie' is volop aan de gang in Nederland; ook in onze regio. Wij noemen die beweging van ‘Zorg naar Gezondheid’. We gaan van zorgen voor, naar zorgen dat mensen weer regie krijgen op hun eigen leven. Samen met familie en naasten, en met allerlei andere zorgaanbieders in onze regio. 

GG Net man geeft presentatie wijst naar scherm 2 142 HR

Wat is herstel?

Verbindingen herstellen. Dat is waar we aan werken, elke dag weer. Het woord herstel betekent iets anders dan het genezen van de ziekte of dat alle lijden altijd weggenomen kan worden. Het leven is niet maakbaar en helaas hoort lijden daar soms bij. Wel zien we altijd perspectief, voor iedereen. Als we spreken over herstel, dan hebben we het over toewerken naar een persoonlijke balans en mentale veerkracht. Om belemmerende gedachten en patronen tegen te gaan, lijden te verzachten en perspectief te helpen vinden voor ieder persoon, binnen diens eigen mogelijkheden. Je ontdekt daarbij je eigen kracht en mogelijkheden voor een leven dat voor jou waardevol is, met of zonder de psychische kwetsbaarheid. Lees over herstelgerichte zorg binnen GGNet, of bekijk filmpjes met herstelervaringen.

Meisje blaast bellen

Wat doen we bij GGNet?

Met 2.100 collega’s en 200 vrijwilligers werken we aan het herstellen van verbindingen voor 18.000 mensen met (ernstige) psychiatrische aandoeningen en voor hun naasten.

We ondersteunen, begeleiden en behandelen deze mensen in Noord- en Oost-Gelderland. Dit doen we vanuit de standplaatsen Apeldoorn, Doetinchem, Zutphen, Zevenaar, Winterswijk en onze hoofdlocatie Warnsveld. Op diverse locaties rondom deze standplaatsen hebben we beschermde woonvormen.

Wij behandelen vaak mensen met een depressie, met angst- en paniekklachten, een trauma, een persoonlijkheidsstoornis, eetproblemen, een bipolaire stoornis en mensen met een licht verstandelijke beperking en psychiatrische problemen. We hebben daarom verschillende behandelingen, zoals ECT, EMDR, behandeling van trauma, etc. Als een klacht in korte tijd opgelost kan worden, kan je terecht bij Bas Basis GGZ. Heb je specialistische zorg nodig, dan kun je terecht bij GGNet.

Binnen GGNet hebben we verschillende specialismen:

GG Net ontmoeten in de gang twee dames 187 HR

Onderzoek

Binnen GGNet vinden wij het doen van intern en extern onderzoek heel belangrijk. Hiermee vergroten en verbeteren we onze kennis om onze behandelingen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Het is altijd gericht op het terugdringen van afhankelijkheid van zorg en het verbeteren van het welbevinden van patiënten met een psychische aandoening.

Partners en netwerk kleur

Samenwerkingen

Samen met onze (regionale) partners werken we actief samen om de juiste zorg en/of ondersteuning te kunnen bieden. We zetten ons vakmanschap en expertise in voor mensen in de meest kwetsbare situatie om de hulpvraag in de breedte op te kunnen pakken. Binnen en buiten de ggz. Zonder volledig te zijn geven we hier een kort overzicht van de verschillende soorten samenwerkingen waar we actief zijn.

Verg foto door deur 079

Meerjarenbeleidsplan

In een tijd waarin veel mensen hulp zoeken en de financiering onder een vergrootglas ligt, is de weg naar herstel niet altijd eenvoudig. Maar we hebben vertrouwen. We zien namelijk perspectief. Altijd. Bij iedereen. We willen vooruit, vernieuwen en verbeteren. Omdat we dagelijks zien hoe groot de impact van een psychische aandoening is op mensenlevens. Omdat er zoveel op het spel staat, voor de patiënt zelf, de omgeving, maar zeker ook voor onze gemeenschap als geheel. Samen met onze partners werken we aan een inclusieve maatschappij, waarin iedereen de ruimte heeft om zijn eigen leven te leiden.

We hebben onze ambities geformuleerd in ons meerjarenbeleidsplan Met elkaar, voor elkaar. 

GG Net Wandelen dames buiten 004 HR

GGNet wil zoveel mogelijk de zorg dichtbij de leefomgeving van mensen aanbieden

Werken en leren

We zijn gemotiveerd te zoeken naar verbeteringen en vernieuwingen van onze zorg. Daarom zoeken we mensen met een open blik, die leergierig zijn en de samenwerking zoeken. Wij zijn een lerende organisatie en willen steeds verder. Want als ggz-organisatie zien we dagelijks hoe groot de impact is op mensenlevens van een psychische aandoening. Daarom willen we vooruit, vernieuwen en verbeteren. Omdat er zoveel op het spel staat, voor de betrokken patiënt, zijn omgeving, maar zeker ook voor onze gemeenschap als geheel. Lees meer of bekijk onze beschikbare vacatures:

Drie vrouwen aan het werk

Organogram

Bekijk het organogram van GGNet

Hoe zit onze organisatie in elkaar?

Binnen GGNet werken we in drie zorgdivisies:

  • Ambulant
  • Behandeling & Verblijf
  • BOJ (Bas Basis ggz, GGNet Ouderen en GGNet Jong)

De stafmedewerkers werken in drie divisies:

  • Mens & Organisatie
  • Bedrijfsvoering
  • Transitie 

De Raad van Bestuur stuurt GGNet centraal aan. Lees meer over Bestuur & Toezicht


GGNet kent drie medezeggenschapsorganen:

Lees meer over medezeggenschap en ondersteuning

Man en vrouw met bal