Opname bij De Meent
Bij GGNet De Meent kun je terecht voor intensieve voortgezette behandeling (IVB). Dit betekent dat de behandeling een vervolg is op de behandeling die je ergens anders al hebt gehad. Bij De Meent word je opgenomen. Zodat je in een veilige omgeving elke dag aan je herstel kunt werken.
De Meent is een open kliniek op het terrein ‘Groot Graffel’ in Warnsveld (de hoofdlocatie van GGNet). Je bent er samen met andere mensen die ook langere tijd begeleiding en ondersteuning nodig hebben.
Bij GGNet geloven we in herstel: iedereen kan beter worden. Soms gaan de klachten misschien niet helemaal over, maar kun je wel leren hoe je er beter mee om kunt gaan.
Voor wie?
De Meent is er voor mensen van 18 jaar en ouder met ernstige psychische aandoeningen (EPA). Mensen met EPA hebben meerdere problemen tegelijk. Dat is ingewikkeld en heeft een grote invloed op het leven. Vaak hebben mensen met EPA eerder al een behandeling gehad. Maar die behandeling heeft niet of niet goed genoeg geholpen. Bij De Meent onderzoeken we de klachten helemaal opnieuw. Daarna bekijken we welke behandeling op dit moment het beste is.
DITSMI
Bij De Meent werken we met DITSMI. We hebben deze manier van onderzoeken en behandelen zelf ontwikkeld. De letters DITSMI zijn de eerste letters van de Engelse woorden: Diagnose, Indicate, Treat Severe Mental Illness. (In het Nederlands is dat: diagnosticeren, indiceren en het behandelen van een ernstige psychische aandoening). DITSMI helpt ons om samen met jou naar de echte oorzaak van je psychische aandoening te zoeken. Daarna starten we de juiste behandeling.
Hier lees je meer over DITSMI.
In deze korte film vertelt een patiënt wat DITSMI voor haar betekent.
Hoe werkt het bij de Meent?
Je wordt bij De Meent begeleid en behandeld door verschillende mensen. Bijvoorbeeld: een psychiater, psycholoog, verpleegkundig specialist, (familie-)ervaringsdeskundige en maatschappelijk werker. Zij bieden zorg die jouw herstel ondersteunt. Dat betekent dat zij kijken naar jouw mogelijkheden en wensen – en dus niet alleen naar jouw klachten.
Samen met je behandelaar maak je een behandelplan
Jullie spreken af wat het doel is van de behandeling. Jullie maken afspraken over therapie, dagbesteding en medicijnen (als je die gebruikt). En bijvoorbeeld over het schoonhouden van je woning en andere dagelijkse dingen, zoals gezond eten en bewegen. Andere belangrijke onderwerpen in je behandeling zijn:
- hoe het lichamelijk en psychisch met je gaat
- contact met anderen
- zingeving: wat vind jij fijn, leuk en belangrijk in je leven?
Behandelingen en therapieën die je bij De Meent kunt volgen:
- cognitieve gedragstherapie
- EMDR
- Eigen Regie & Herstel (ERH)
- behandeling met medicijnen
Dagbesteding is ook altijd onderdeel van de behandeling.
Teams van De Meent
Bij De Meent heb je contact met verschillende verpleegkundigen en behandelaren. Deze medewerkers zijn allemaal verbonden aan een team. In totaal zijn er negen teams. Ieder team heeft een eigen specialisme. Je hebt vooral te maken met de verpleegkundigen en behandelaren van je eigen team.
Hier lees je meer over de teams bij De Meent.
Lees hier het verhaal van een medewerker.
Informatie voor naasten
Naasten zijn heel belangrijk voor mensen met psychische problemen. Een actieve rol van familie en vrienden vergroot de kans op een succesvolle behandeling. Maar soms heb je als naaste ook een steuntje in de rug nodig. Op ons platform voor naasten vind je verschillende mogelijkheden voor hulp.
Platform voor naasten
Ervaringsdeskundige
Bij De Meent werken we met familie-ervaringsdeskundigen (FED). Een familie-ervaringsdeskundige is iemand die ervaring heeft als familielid van een patiënt. De FED biedt steun aan de familie van patiënten. En helpt de patiënt, de familie en behandelaars in hun contact en samenwerking.
Wil je meer weten over de familie-ervaringsdeskundigen van GGNet? Het behandelteam kan je er meer over vertellen. Of mail naar: familie-ervaringsdeskundigen.warnsveld@ggnet.nl.