Eigen kracht

Het is een intens, uniek en persoonlijk proces waarin de patiënt leert omgaan met de kwetsbaarheid, beperking en ontwrichting die de psychische klachten met zich meebrengen. Hierbij ligt de focus op het (terug)vinden van eigen kracht.

Ervaringsdeskundigen

De ervaringsdeskundige weet hoe het is om ziek te zijn. Bovenal zijn zij ervaren in het omgaan met tegenslag en symptomen en laten als geen ander zien dat herstel mogelijk is. Naast de hulpverleners zijn zij de hoopverleners. De ervaringsdeskundigen adviseren onze zorgteams en gaan naast de patiënt staan. Zij zijn een coach voor de patiënten. Ook geven zij scholing over herstel, onder andere aan onze zorgverleners.

2 vrouwen op tablet bij heg

Blogs

Verschillende mensen schreven en schrijven blogs over hun herstelproces. Zij willen hiermee anderen helpen door te laten zien hoe zij hun herstel hebben aangepakt en beleefd.

vrouw houdt masker in haar handen

Wat ik heb geleerd is dat ik meer en beter voor mezelf moet kiezen. Dat ik me niet hoef te schamen, niet bezwaard hoef te voelen als iets echt niet gaat. Luisteren naar mezelf. Zelfzorg en weten dat ik me niet hoef te schamen. Beetje bij beetje kom ik er wel.

Meer over herstel en ervaringsdeskundigheid

Het Herstelcentrum is gevestigd in het Engelbert Kreijnck Centrum in Warnsveld.

Warnsveld Ekc

Tournesol: overwin de klim

September 2019 beklommen we met ruim dertig patiënten de Mont Ventoux!