Als slimme monteur gaat hij zelfstandig op pad met materiaal dat hij zelf bestelt. Voor Liander komt hij bij mensen thuis om de meters te plaatsen. Raymond: ”Ik voer mijn werk zelfstandig uit. Gelukkig staat er een goed team achter mij waardoor ik er nooit alleen voor sta. Dat geeft me een goed gevoel!"

Werk is echter niet een vanzelfsprekend goed voor Raymond. Zijn re-integratietraject is gestart toen hij helemaal was vastgelopen op persoonlijk en arbeidsmatig vlak. “Ik wilde snel door de therapie heen. Toen ik klaar was met de deeltijdbehandeling, wilde ik dat er gelijk een werkgever voor me klaarstond. In mijn kennismakingsgesprek met Chris – mijn trajectbegeleider – is hij direct op de rem gaan staan. Ik weet nog dat hij een stift pakte en wel drie of vier keer het woord MOET opschreef. Zo stond ik in het leven, ik moet een goede vader zijn, ik moet een goede baan hebben, ik moet presteren, ik moet sterk zijn. Een gigantische druk op mijn schouders. Chris heeft mij geleerd om na tegenslag even afstand te nemen en het vervolgens met wat kleine aanpassingen weer op te pakken”.

Ook is er door middel van testen in kaart gebracht welke arbeidswensen, motivaties, kwaliteiten en vaardigheden Raymond heeft. Dit heeft geleid tot het starten met de opleiding tot slimme monteur waarna hij direct fulltime aan de slag is gegaan bij Liander.

Raymond: “Ik weet inmiddels wat belangrijk is in het leven. Door daar het zicht op te houden, hoop ik op een goede én gezonde arbeidstoekomst.”

Kijk hier voor een filmpje over Raymond en zijn werk:

#ervaringsverhalen