Voor wie

De afdeling Ambulant Volwassenen is er voor volwassenen die al eerder zijn behandeld in de basis ggz, maar niet het gewenste resultaat hebben bereikt. Deze volwassenen vinden het bijvoorbeeld lastig om hun leven op de rit te krijgen of te houden. GGNet Ambulant Volwassenen biedt dan vervolgbehandeling. Dit wordt altijd gedaan vanuit de persoonlijke hulpvraag van de patiënt. De patiënt wordt hierin ondersteund door een vaste regiebehandelaar en maakt gebruik van ons uitgebreide aanbod aan groepsbehandelingen.

GG Net PR 2022 april R Zeemering HR 2554

Behandelaanbod

Het behandelaanbod bij GGNet Ambulant Volwassenen is divers. Dit kan een poliklinische behandeling zijn, een outreachende behandeling (FACT) of een deeltijdbehandeling. De basis van ons aanbod is groepsbehandeling en we zijn van mening dat deze vorm van behandeling sterk bijdraagt aan het herstelproces. Samen met de patiënt kijken we welke behandeling het beste aansluit bij de hulpvraag.

Poli
Volwassenen kunnen terecht op de polikliniek waar de ambulante specialistische zorg wordt aangeboden. Gericht op herstel van functioneren waarbij geen acute opname nodig is. Dit betekent dat de behandeling plaatsvindt op één van de poliklinieken van GGNet.

FACT
Voor volwassenen met ernstige psychiatrische problemen die vastlopen in het dagelijks leven kan een FACT-behandeling nodig zijn. Dit is een intensieve behandeling in eigen omgeving, zo lang en intensief het nodig is. Familie, naasten en hulpverleners uit de regio worden nauw betrokken tijdens de behandeling om de kans op herstel te vergroten. Op deze manier bieden we voor de patiënt een behandeling op maat en kan er zorg ingezet worden waar en wanneer dit nodig is.

Deeltijd
Bij onvoldoende resultaat uit een behandeling binnen een Poli of FACT-team, wordt er een deeltijdbehandeling gestart. De deeltijdbehandeling kan verschillende vormen hebben en op verschillende locaties worden aangeboden, op één of meerdere dagdelen per week. Vaak bestaat deze behandeling uit gesprekken en activiteiten in een groep of individuele therapie. 

GG Net PR 2022 april R Zeemering HR 2740

Behandeltraject

Na aanmelding volgt er een screening en intake. Er wordt veel waarde gehecht aan goede diagnostiek, zodat iedere patiënt de juiste zorg ontvangt. We vragen altijd of de patiënt een naaste mee wil nemen naar de intake, zodat we samen kunnen bekijken welke behandeling passend is. Ook bespreken we tijdens het traject op meerdere momenten de voortgang van het herstelproces. Wanneer de behandeling klaar is, volgt er een eindevaluatie en afronding met eventueel een passend vervolgadvies.

199 A9031

Aanmelden

Aanmelden kan met een verwijsbrief van de huisarts of andere medisch specialist. Als we je kunnen helpen met je zorgvraag, informeren we jou over de stappen van de intake. Soms overleggen we eerst met jou en je huisarts/verwijzer voor meer informatie als dat nodig is.

  • Apeldoorn: 088 933 2510
  • Zutphen: 088 933 1224
  • Doetinchem: 088 933 1280
  • Winterswijk: 088 933 1900
  • Zevenaar: 088 933 1269

GGNet Ambulant Volwassenen heeft wachttijden. Na de intake- en diagnostiekfase wordt direct aansluitend gestart met de behandeling. 

Wil je meer informatie en uitleg over de gehanteerde normen voor wachttijden, kijk dan hier: Wachttijden Volwassenen (ggnet.nl)

Wachttijden (per 01-09-2025)

  • Ambulant Apeldoorn

12 maanden

  • Ambulant Zutphen

7 maanden

  • Ambulant Winterswijk

12 maanden

  • Ambulant Doetinchem

6 maanden

  • Ambulant Zevenaar

23 maanden 

  • Centrum voor Interculturele GGZ 

Volwassenen 1,5 maand / jeugd 4 tot 6 weken

GG Net PR 2022 april R Zeemering HR 2565

Leren - werken

Bij Ambulant Volwassenen bieden we ondersteuning aan patiënten bij hulpvragen rondom werk, studie en inkomen. Dit doen we binnen ons eigen LeerWerkBedrijf én in de vorm van IPS-trajecten (IPS = individuele plaatsing en steun). 

Binnen ons eigen LeerWerkBedrijf gaan we uit van de behoefte van de deelnemers, we kijken naar diens mogelijkheden. We werken, stapje voor stapje, op een gestructureerde manier naar werk toe. Dit doen we in fases die aansluiten bij de deelnemers, met de participatieladder als leidraad. Met als hoogste doel meedoen in de samenleving, ieder op een eigen manier.

Met de IPS-methodiek helpen we patiënten bij de weg naar werk en/of studie, maar ook bij het behouden van werk of een studie. Samen met de patiënt, het behandelteam en trajectbegeleiders van Twomorrow bespreken we jouw situatie en hulpvraag. Tijdens dit IPS-traject, van 2 tot 3 jaar, bieden we ondersteuning aan patiënten bij het in beeld brengen van de mogelijkheden, beperkingen en wensen op de arbeidsmarkt. En bieden we de juiste begeleiding op weg naar werk of studie.

Wil je meer informatie over het LeerWerkBedrijf, het IPS-traject of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met je behandelaar. Voor het IPS traject kun je ook kijken op www.twomorrow.nl.

GG Net Picknicktafel koffiedrinken en krant 011 HR

Verwijzers

Bekijk hier meer informatie voor verwijzers.

GG Net PR 2022 april R Zeemering HR 2952

Ambulant

  • Apeldoorn stationsstraat

    Apeldoorn - Stationsstraat

    Stationsstraat 47a
    7311 NN Apeldoorn

    Meer info

    Crisis
    Fact-teams
    Preventie
    Forensische polikliniek De Boog
    Ambulant Volwassenen

  • Doetinchem - Amphitrion

    Doetinchem - Amphitrion

    Amphionstraat 3
    7001 DP Doetinchem

    Meer info

    JeugdFACT
    Ambulant Volwassenen

  • RGC Winterswijk

    Winterswijk - RGC

    Beatrixpark 1
    7101 BN Winterswijk

    Meer info

    Volwassenen
    Jong
    Woonbegeleiding
    Ambulant en deeltijd
    Preventie
    Forensische polikliniek De Boog

  • Zevenaar RGC

    Zevenaar - RGC

    Hunneveldweg 14
    6903 ZN Zevenaar

    Meer info

    Ambulant Jong, Volwassenen en Ouderen
    Preventie
    Forensische polikliniek De Boog

  • Zutphen Post zutphen

    Zutphen - Post Zutphen

    Post Zutphen, Molengracht 2A
    7201 LX Zutphen

    Meer info

    FACT-team
    Ambulant Volwassenen
    Ambulant Jong
    Activerend Werk