Voor wie

De afdeling Ambulant Volwassenen is er voor volwassenen die al eerder zijn behandeld in de basis ggz, maar niet het gewenste resultaat hebben bereikt. Deze volwassenen vinden het bijvoorbeeld lastig om hun leven op de rit te krijgen of te houden. Bij GGNet Ambulant Volwassenen kan er een vervolgbehandeling worden gestart. Dit wordt altijd gedaan vanuit de persoonlijke hulpvraag van de patiënt. De patiënt wordt hierin ondersteund door een vaste regiebehandelaar en maakt gebruik van ons uitgebreide aanbod aan groepsbehandelingen.

GG Net PR 2022 april R Zeemering HR 2554

Behandelaanbod

Het behandelaanbod bij GGNet Ambulant Volwassenen is divers. Dit kan een poliklinische behandeling zijn, een outreachende behandeling (FACT) of een deeltijdbehandeling. De basis van ons aanbod is groepsbehandeling en we zijn van mening dat deze vorm van behandeling sterk bijdraagt aan het herstelproces. Samen met de patiënt wordt er altijd gekeken welke behandeling het beste aansluit bij de hulpvraag.

Poli

Volwassenen kunnen terecht op de polikliniek waar er ambulante specialistische zorg wordt aangeboden, gericht op herstel van functioneren waarbij geen acute opname nodig is. Dit betekent dat de behandeling plaatsvindt op één van de poliklinieken van GGNet.

Fact

Voor volwassenen met ernstige psychiatrische problemen die vastlopen in het dagelijks leven kan er een FACT-behandeling worden gestart. Het FACT-team biedt een intensieve behandeling in eigen omgeving zo lang en intensief het nodig is. Familie, naasten en hulpverleners uit de regio worden nauw betrokken tijdens de behandeling om de kans op herstel te vergroten. Op deze manier bieden we voor de patiënt een behandeling op maat en kan er zorg ingezet worden waar en wanneer dit nodig is.

Deeltijd

Bij onvoldoende resultaat uit een behandeling binnen een Poli of FACT-team, wordt er een deeltijdbehandeling gestart. De deeltijdbehandeling kan gestart worden in verschillende vormen op verschillende locaties op één of meerdere dagdelen per week. Vaak bestaat deze behandeling uit gesprekken en activiteiten in een groep of individuele therapie.

GG Net PR 2022 april R Zeemering HR 2740

Behandeltraject

Na aanmelding volgt er een screening en intake. Er wordt veel waarde gehecht aan goede diagnostiek, zodat iedere patiënt de juiste zorg ontvangt. Daarom vragen we altijd of de patiënt een naaste mee wil nemen naar de intake, zodat er samen bepaalt kan worden welke behandeling passend is. Ook bespreken we tijdens het traject met regelmaat de voortgang van het herstelproces. Wanneer de behandeling ten einde komt, volgt er een eindevaluatie en afronding met eventueel een passend vervolgadvies.

199 A9031

Aanmelden

Aanmelden kan met een verwijsbrief van de huisarts of ander medisch specialist. Als we je kunnen helpen met je zorgvraag, informeren we jou over de stappen van de intake. Soms overleggen we eerst met jou en je huisarts/verwijzer voor meer informatie als dat nodig is

 • Apeldoorn: 088 933 2510
 • Zutphen: 088 933 1224
 • Doetinchem: 088 933 1280
 • Winterswijk: 088 933 1900
 • Zevenaar: 088 933 1269

GGNet Ambulant Volwassenen heeft helaas wachttijden. Na aanmelding vindt binnen 1 á 2 weken een eerste intakegesprek plaats. Na de intake- en diagnostiekfase wordt direct aansluitend gestart met de behandeling. Wil je meer informatie en uitleg over de gehanteerde normen voor wachttijden, kijk dan hier: Wachttijden Volwassenen (ggnet.nl)

Verwijzers

Bekijk hier meer informatie voor verwijzers.

GG Net PR 2022 april R Zeemering HR 2952

IPS-traject

Individuele plaatsing en steun (IPS)

Bij Ambulant Volwassenen bieden we ondersteuning aan patiënten bij hulpvragen rondom werk, studie en inkomen in de vorm van IPS (individuele plaatsing en steun). Met deze methodiek helpen we patiënten bij de weg naar werk en/of studie maar ook bij het behouden van werk of een studie. Samen met de patiënt, het behandelteam en trajectbegeleiders van Twomorrow bespreken we jouw situatie en hulpvraag. Tijdens dit IPS-traject, van 2 tot 3 jaar, bieden we ondersteuning aan patiënten bij het in beeld brengen van de mogelijkheden, beperkingen en wensen op de arbeidsmarkt. En bieden we de juiste begeleiding op weg naar werk of studie.

Wil je meer informatie over het IPS-traject of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met je behandelaar. Of kijk op www.twomorrow.nl.

GG Net Picknicktafel koffiedrinken en krant 011 HR

Ambulant

 • Tussen de eiken

  Apeldoorn - De Springplank

  De Springplank, Tussen de Eiken 109
  7325 HH Apeldoorn

  Meer info

  Psychiatrie voor jeugd en jongvolwassenen 0 tot 23 jaar
  Ambulant

 • Doetinchem - Amphitrion

  Doetinchem - Amphitrion

  Amphionstraat 3
  7001 DP Doetinchem

  Meer info

  JeugdFACT
  Ambulant volwassenen

 • RGC Winterswijk

  Winterswijk - RGC

  Beatrixpark 1
  7101 BN Winterswijk

  Meer info

  Volwassenen
  Jong
  Woonbegeleiding
  Ambulant en deeltijd
  Preventie
  Forensische polikliniek De Boog

 • Zevenaar RGC

  Zevenaar - RGC

  Hunneveldweg 14
  6903 ZN Zevenaar

  Meer info

  Ambulant Jong, Volwassenen en Ouderen
  Preventie
  Forensische polikliniek De Boog

 • Zutphen Post zutphen

  Zutphen - Post Zutphen

  Post Zutphen, Molengracht 2A
  7201 LX Zutphen

  Meer info

  FACT-team
  Ambulant Volwassenen
  Ambulant Jong
  Activerend Werk