Direct naar:

Peter - medewerker marketing en communicatie

"Een ‘carrière’ is ook een soort traject, net als bij Twomorrow, waar je zelfstandig moet zorgen kansen te vinden en te benutten. Dat is met mijn CV geen vanzelfsprekendheid. Mijn hoop is dat ik veel bijleer in mijn huidige functie zodat ik in de toekomst voor andere bedrijven een waardevolle toevoeging kan zijn." Aan het woord is Peter, medewerker marketing en communicatie bij een non-for-profit organisatie die ondernemers in de regio ondersteunt met financiën, kennis en kunde. Peter: "In mijn werk houd ik me bezig met interne en externe communicatie. Ik ben met name verantwoordelijk voor het onderhouden van de websites."

 Peter heeft op verschillende momenten van zijn herstel begeleiding gekregen vanuit Twomorrow. Zijn trajectbegeleider Chris vertelt: “Ik heb Peter al leren kennen toen hij zijn (bijna) eerste stap terug op de arbeidsmarkt heeft gezet in de vorm van vrijwilligerswerk. Daarna heeft hij zijn activiteiten kunnen uitbreiden en zijn we op zoek gegaan naar een werkervaringsplek bij een reguliere werkgever, met het perspectief op een arbeidscontract. En dat is gelukt!" Peter vult aan: "Chris heeft mij denk ik kunnen motiveren, al werkt dat ook alleen als je zelf wilt. Ik denk dat de kracht er uiteindelijk in zat dat Chris begreep wat ik wel wilde en – net zo belangrijk – wat ik niet wilde. Daarbij was het doel voor ons beiden denk ik steeds helder: een passende baan."

Toch is het niet eind goed al goed. Het blijft hard werken, legt Peter uit. "Ik kan nog steeds erg onzeker zijn over de kwaliteit van mijn werk. Ik heb niet, zoals iedereen hier, een (afgeronde) opleiding om op terug te vallen. Dat maakt dat ik soms voor mijn gevoel maar wat doe, maar kennelijk doe ik het wel goed." Toch heeft hij wel meer vertrouwen gekregen in de toekomst: "Bij aanvang van mijn traject vond ik mijn maatschappelijke positie uitzichtloos", zo concludeert Peter. "En nu iets minder kansloos. Dat lijkt een klein verschil, en toch, het is voor mij van wezenlijk belang."

#Ervaringsverhalen