Annet is een vrouw die weet wat ze wil en veel plezier heeft in haar werk als voedingsassistent in een ziekenhuis: “Ik ben een stuk zelfverzekerder en blij dat ik weer mee kan draaien in de maatschappij. Werken is voor mij het juiste medicijn geweest om er weer bovenop te komen”.

En dat terwijl ze bij aanvang van het traject het gevoel had niet meer mee te doen. Door opname bij GGNet had Annet het gevoel een stempel te hebben. Ze vertelt: “Ik was een onzekere vrouw. Gezien mijn verleden en leeftijd had ik de hoop opgegeven om een passende, leuke baan te vinden. Ik geloofde niet meer in de toekomst. Tijdens het traject Werkfit heeft mijn trajectbegeleider Mayke mij goed ondersteund bij het bepalen van mijn richting op de arbeidsmarkt op basis van mijn opleiding en CV. Maar ook zaken als sollicitatie-activiteiten, het voorbereiden van de gesprekken en het vinden van een passende baan.”

De uitvoering van haar werkzaamheden gaat Annet goed af: “Gelukkig heb ik veel ervaring. En er is een juiste match tussen mijn werkwens en de werkzaamheden die ik aankan. Soms loop ik er tegenaan dat ik het werk zo leuk vind dat ik mezelf moet behoeden om mijn grens niet over te gaan. Zeg maar enthousiast meer uren te gaan werken. Mayke geeft goede feedback tijdens de ondersteunende gesprekken die wij samen hebben, nu ik aan het werk ben. Dat is belangrijk voor mij om verder te groeien.”

En wat ik tegen iedereen nog wil zeggen: “Er is altijd hoop!”

#Ervaringsverhalen