Wat voor behandelingen zijn er?

Behandelingen voor depressie zijn bijvoorbeeld:

  • psychotherapie;
  • intensieve deeltijdbehandeling;
  • groepsbehandeling;
  • medicijnen;
  • ECT.

In sommige gevallen is het ondanks de somberheid nog wel mogelijk om te functioneren in het dagelijks leven. De klachten worden als mild ervaren en wel problematisch. In dat geval kunt ook terecht bij Bas Basis GGZ. Of u kunt een cursus volgen van GGNet Preventie of Interapy, een onafhankelijke landelijke online behandelaar. Wij adviseren u graag.

Vrouwen kijken op telefoon

Depressielijn

De Depressielijn is de hulptelefoon van de Depressievereniging en staat open voor iedereen met een depressie of hun naasten. Als u belt naar deze hulplijn krijgt u een ervaringsdeskundige vrijwilliger aan de telefoon. Hierbij kunt u gewoonweg uw verhaal kwijt of om advies vragen. Vanuit hun ervaring kunnen de vrijwilligers met u meedenken over wat een goede volgende stap voor u zou zijn.

Bereikbaarheid Depressielijn

Twee jongeren in gesprek

Familie

Behandelingen zijn vaker succesvol als de familie en naasten van de patiënt actief bij het herstel betrokken zijn. Wij willen de familie graag goed informeren en bij de behandeling van de patiënt betrekken.

Hebt u als familielid zelf een steuntje in de rug nodig? GGNet Preventie biedt daarvoor specifieke ondersteuning. Dat kan individueel of in een cursus. De ondersteuning is gericht op kinderen en ouders, partners, familieleden en andere mensen die direct betrokken zijn bij de patiënt.

Illustratie stelletje