Somberheid en depressie
Somberheid en depressie bij jeugd 18-
Je voelt je al een tijd somber, je doet steeds minder samen met vrienden of familie. Het lukt je niet meer om je problemen met iemand te bespreken. Je hebt gedachten dat je niet meer de moeite waard bent. Dat je misschien niet meer verder wilt in het leven. Je hebt problemen die je niet zelf kunt oplossen. Wij kunnen je helpen om te begrijpen wat er aan de hand is. En we kunnen je helpen om je probleem op te lossen.
Somberheid en depressie bij jongeren 18+
Psychische problemen kunnen je leven behoorlijk in de war sturen. Je kunt bijvoorbeeld langdurig somber of depressief zijn, zodat je zelfs je bed niet meer uit wilt komen. Maar er kan veel meer aan de hand zijn.
Somberheid & depressie bij volwassenen
Een depressie zorgt ervoor dat u zich somber voelt en geen interesse of energie hebt voor dingen die u normaal gesproken graag doet. Een depressie is anders dan een sombere bui. Het houdt langer aan en het lukt haast niet meer om van dingen te genieten. Bij GGNet hebben we goede behandelingen voor een depressie.
Somberheid en depressie bij ouderen
Somberheid komt bij ouderen veel voor. U kunt zich futloos of depressief voelen. Misschien hebt u meerdere dierbaren verloren of nemen uw sociale contacten af. Wellicht krijgt u steeds meer last van lichamelijke klachten en gebreken. Dit kan rouw en verdriet met zich meebrengen. De somberheid kan zo toeslaan, dat u geen toekomstperspectief meer ziet. Het kan dan zijn dat u last hebt van depressieve klachten. Blijf daar dan niet mee zitten, wij kunnen u helpen.
Depressielijn
De Depressielijn is de hulptelefoon van de Depressievereniging en staat open voor iedereen met een depressie of hun naasten. Als u belt naar deze hulplijn krijgt u een ervaringsdeskundige vrijwilliger aan de telefoon. Hierbij kunt u gewoonweg uw verhaal kwijt of om advies vragen. Vanuit hun ervaring kunnen de vrijwilligers met u meedenken over wat een goede volgende stap voor u zou zijn.
Familie
Behandelingen zijn vaker succesvol als de familie en naasten van de patiënt actief bij het herstel betrokken zijn. Wij willen de familie graag goed informeren en bij de behandeling van de patiënt betrekken.
Hebt u als familielid zelf een steuntje in de rug nodig? GGNet Preventie biedt daarvoor specifieke ondersteuning. Dat kan individueel of in een cursus. De ondersteuning is gericht op kinderen en ouders, partners, familieleden en andere mensen die direct betrokken zijn op de patiënt.