Wie zijn de patiënten op De Boog?

De patiënten die op De Boog terecht komen, hebben verschillende problemen. Ze lijden vaak aan meerdere psychiatrische stoornissen, zijn vaak verslaafd aan drugs en/of alcohol en/of hebben een licht verstandelijke beperking.

Hand op groene bladeren

Veiligheid vergroten

In een FPA komen strafrecht en zorg bij elkaar. De medewerkers werken eraan de maatschappelijke veiligheid te vergroten door patiënten te behandelen en te begeleiden.

2 vrouwen op tablet bij heg

Informatie voor naasten

Behandelingen zijn vaker succesvol als de familie en naasten van de patiënt actief bij het herstel betrokken zijn. Je kunt als naaste tot grote steun zijn voor de persoon die bij GGNet in behandeling is, maar soms heb je zelf ook een steuntje in de rug nodig.

Via ons Naasten Platform lees je over de verschillende mogelijkheden die GGNet biedt om jou te ondersteunen.

In dit boekje leest u ervaringen van naasten, het is een uitgave van het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie.

Illustratie twee mannen in gesprek

Hoe werkt het op De Boog?

Gaat uw familielid, vriend of kennis naar De Boog? Kijkt u dan naar de lange film 'De werkwijze van De Boog in 30 minuten', te vinden rechts naast deze tekst. U krijgt een goed beeld van wat uw bekende kan verwachten.

Wilt u een korte indruk krijgen van de werkwijze op De Boog? Kijkt u dan naar deze film van 10 minuten.

Locatie

GGNet De Boog

GGNet De Boog is het expertisecentrum voor forensische psychiatrie van GGNet. De Boog is een Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA). Forensisch betekent ‘gerechtelijk’. Een rechter bepaalt of iemand zich moet laten behandelen op een FPA. Bekijk meer informatie over De Boog.

Gebouw De Boog wordt in 2024 gerenoveerd. Patiënten van De Boog groepen 1 t/m 6 verblijven in 2024 daarom tijdelijk in gebouw De Spreng. Eind 2024 verhuizen zij terug naar gebouw De Boog.

Warnsveld De boog

Zelf werken op de Boog?

Wil je meer weten over werken in de forensische zorg? Kijk op werkeninforensischezorg.nl.

Of kijk direct bij de vacatures.