Direct naar:

Opname bij De Boog

De Boog is het expertisecentrum voor forensische psychiatrie van GGNet. Het wordt ook wel een FPA genoemd, een Forensisch Psychiatrische Afdeling. Forensisch betekent dat de rechter bepaald heeft dat een patiënt zich moet laten behandelen voor zijn psychiatrische stoornis. De rechter heeft de voorwaarden voor deze behandeling vastgelegd in een zogeheten justitiële maatregel. De medewerkers van De Boog zijn goed in het behandelen van mensen met psychiatrische problemen volgens de voorschriften van de rechter. 

Veiligheid vergroten

In een FPA komen strafrecht en zorg bij elkaar. De medewerkers werken eraan de maatschappelijke veiligheid te vergroten door patiënten te behandelen en te begeleiden.

Vrouwen in gesprek

Wie zijn de patiënten op De Boog?

De patiënten die op De Boog terechtkomen, hebben verschillende problemen. Ze lijden vaak aan meerdere psychiatrische stoornissen, zijn vaak verslaafd aan drugs en/of alcohol en/of hebben een licht verstandelijke beperking.

Hand op groen

Hoe werkt het op De Boog?

Gaat uw familielid, vriend of kennis naar De Boog? Kijkt u dan naar de lange film 'De werkwijze van De Boog in 30 minuten', te vinden rechts naast deze tekst. U krijgt een goed beeld van wat uw bekende kan verwachten.

Wilt u een korte indruk krijgen van de werkwijze op De Boog? Kijkt u dan naar deze film van 10 minuten.

Familie

Behandelingen zijn vaker succesvol als de familie en naasten van de patiënt actief bij het herstel betrokken zijn. Wij willen de familie graag goed informeren en bij de behandeling van de patiënt betrekken.

Hebt u als familielid zelf een steuntje in de rug nodig? GGNet Preventie biedt daarvoor specifieke ondersteuning. Dat kan individueel of in een cursus. De ondersteuning is gericht op kinderen en ouders, partners, familieleden en andere mensen die direct betrokken zijn bij de patiënt.

In dit boekje leest u ervaringen van naasten, het is een uitgave van het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie.

Illustratie twee mannen in gesprek

Locatie

 • Warnsveld - GGNet De Boog

  Vordenseweg 12
  7231 PA  Warnsveld

  Meer info

  Forensische psychiatrie
  Justitiële maatregel
  Kliniek en polikliniek

Zelf werken op de Boog?

Wil je meer weten over werken in de forensische zorg? Kijk op werkeninforensischezorg.nl. 

Of kijk direct bij de vacatures