Wat we doen

Er wordt regelmatig gekeken of er speciale individuele wensen van patiënten vervuld kunnen worden, zoals eens een keer naar de film, een rit met een oldtimer of een dag naar de paardenmarkt. Daarnaast worden er uitstapjes gemaakt met een groep patiënten. Het kan gaan om lekker uit eten, een uitstapje naar een dierentuin, een toneelvoorstelling, een huifkartocht of een bezoek aan een wellness salon of de kappersopleiding.

Kleindochter omhelst oma

Activiteiten bij GGNet

Ook worden er activiteiten op afdelingen of op onze terreinen georganiseerd. In het HOP hebben we regelmatig verwenmiddagen, waarbij er een middag gevuld wordt met lekkernijen en leuke activiteiten voor de patiënten. Jaarlijks wordt er in Apeldoorn een Kersenfeest en feest voor de Landelijke Verwenzorgdag georganiseerd. Verder worden er verwenzorgactiviteiten georganiseerd, zoals pannenkoekenfeesten, concerten, een high tea, wellnessdagen, dansavonden of een Sinterklaasbingo.

meisje met telefoon en fiets

Klussen klaren

Met behulp van het maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn er ook klussen voor patiënten geklaard die anders door gebrek aan menskracht zouden blijven liggen. Zo zijn er slaapkamers in individuele kleuren geschilderd, is de midgetgolfbaan opgeknapt, zijn de dierenverblijven geverfd en zijn er binnentuinen opgeknapt.

Twee vrouwen in supermarkt

Verwen-vrijwilligers gezocht

Ook u kunt uw steentje bijdragen! Als vrijwilliger, als bedrijf of als school kunt u bijvoorbeeld een verwenactiviteit organiseren. Zo kunt u als bedrijf aan teambuilding doen terwijl uw medewerkers zich inzetten voor een goed doel én een leuke dag hebben. Ook kunt u patiënten bij uw bedrijf uitnodigen voor een leuke activiteit. Voor een school is het vervullen van een verwenzorgactiviteit een leuke praktijkopdracht voor leerlingen. Door verwenzorg leren zij omgaan met mensen die anders zijn en meer zorg nodig hebben.

Ik hoop nog lang deel uit te mogen maken van deze fijne groep collega vrijwilligers om zo voor de cliënten in de voor hen soms moeilijke tijden een klein lichtpuntje te mogen zijn!

Nieuwsbrief

U kunt hier onze laatste nieuwsbrief Verwenmoment als pdf downloaden.

Contact

Verwenzorg GGNet regio Apeldoorn
Contactpersoon: Rikie van der Veer
Telefoon: 088 - 933 4875
E-mail: verwenzorg.apeldoorn@ggnet.nl