Direct naar:

Kindergesprekken, een gesprek met uw kind thuis

Als u of uw partner psychische problemen heeft, lukt het niet altijd om aandacht voor de kinderen te hebben, hoewel u dit wel graag zou willen. Ook is het lastig om met een kind over de ziekte van u of uw partner te praten. Kinderen van ouders met psychische problemen begrijpen vaak niet wat er met hun ouder(s) aan de hand is, zij kunnen in hun fantasie een eigen verklaring bedenken. Hierdoor kunnen ze met hun gevoelens in de knoop komen te zitten en zich bijvoorbeeld schuldig voelen of bang zijn om zelf ziek te worden.

Voor wie

De gesprekken zijn bedoeld voor kinderen tot 18 jaar die ouders hebben met psychische problemen.

Contactpersoon

GGNet Preventie

E-mailadres

preventie@ggnet.nl

Telefoonnummer

088 - 933 1180

Doel en inhoud

Bij een huisbezoek is er aandacht voor de kinderen. Ze kunnen vertellen hoe het met ze gaat en wat ze merken van de ziekte van hun ouder. De kinderen krijgen gelegenheid om zelf vragen te stellen en te vertellen waar ze behoefte aan hebben. Daarnaast krijgen ze informatie aangereikt en worden gewezen op passend aanbod binnen GGNet. Het gesprek begint met ouder(s) en kind(eren) samen. Daarna gaat de medewerker met de kinderen alleen in gesprek.

2 meisjes aan het stoepkrijten

Waar en wanneer

De KOPP-kindergesprekken vinden bij u thuis in de vertrouwde omgeving plaats. Deze gesprekken worden in regio Apeldoorn en Zutphen en binnen de kortdurende opname bij GGNet Winterswijk en Zevenaar uitgevoerd. Indien er bij het kind en/of ouder behoefte aan is, kan er een afspraak gemaakt worden voor een tweede gesprek.

Gezin bij de kaasboer

Informatie en aanmelding

Aan deelname zijn geen kosten verbonden (mits u woonachtig bent in ons werkgebied of u /uw partner is ingeschreven bij GGNet).

Voor meer informatie, vragen en /of aanmelding kunt u contact opnemen met het secretariaat van Preventie:

GGNet Preventie
Telefoon: 088 - 933 1180
E-mail: preventie@ggnet.nl

Aanmelden Kindergesprekken, een gesprek met uw kind thuis

Vul hier uw voornaam in
Vul hier uw voorletters in
Vul hier uw achternaam in
Vul hier uw geboortedatum in
Vul hier uw adres in
Invalid Input
Vul hier uw huisnummer in
Vul hier uw postcode in
Vul hier uw woonplaats in
Vul hier uw telefoonnummer in
Vul hier uw emailadres in