Direct naar:

Mijn peuter en ik

Bijna iedere ouder krijgt er vroeger of later mee te maken, een koppig peutertje dat enkel zijn eigen zin wil doen en niet tot reden vatbaar lijkt te zijn. Het kind is dwars en verzet zich tegen alle grenzen en eisen die door de ouders gesteld worden. Het is voor iedere ouder wennen aan de nieuwe situatie en een uitdaging om met dit gedrag van uw peuter om te leren gaan. Soms is het fijn om wat hulp en ondersteuning te krijgen bij deze uitdaging. Wij helpen u om uw peuter te leren kennen en vooral om zoveel mogelijk te genieten van uw kind.

Voor wie?

De preventieve ondersteuning ‘ouder-peuter begeleiding’ is bedoeld voor moeders en/of vaders die zelf niet lekker in hun vel zitten of zich in een lastige situatie bevinden. Dit kan bijvoorbeeld komen door problemen bij zichzelf (psychische of andere problemen) en/of problemen bij hun peuter (koppig gedrag, veel huilen, druk gedrag). Er hoeven geen problemen te zijn in het contact tussen ouder en peuter. De interventie is geschikt voor ouders met een peuter tot vier jaar.

Contactpersoon

GGNet Preventie

E-mailadres

preventie@ggnet.nl

Telefoonnummer

088 - 933 1180

Doel en inhoud

De ondersteuning heeft als doel meer plezier te beleven aan het contact met uw peuter. We kijken samen met u naar uw peuter; welke signalen geeft het, wat zou uw peuter daarmee bedoelen en hoe kunt u erop inspelen? Een plezierig contact en genieten van dit contact met uw kindje staan centraal. Een goed contact bevordert de ontwikkeling van uw peuter en vergroot uw zelfvertrouwen in uw rol als ouder.

Contact maken

Waar en wanneer

In maximaal tien huisbezoeken is er tijd en aandacht voor vragen over de opvoeding en het contact tussen u en uw kind. Uw kind staat centraal tijdens de begeleiding, maar de medewerker zal natuurlijk rekening houden met uw persoonlijke situatie. Partners worden zoveel mogelijk betrokken.

Boodschappen doen

Informatie en aanmelding

Na aanmelding wordt er binnen twee weken contact opgenomen om een afspraak te maken voor een kennismaking.

Er zijn geen kosten verbonden aan ‘mijn peuter en ik’ (mits u woonachtig bent in ons werkgebied of bent ingeschreven bij GGNet).

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met het secretariaat van Preventie:

GGNet Preventie
Telefoon: 088 - 933 1180
E-mail: preventie@ggnet.nl

Aanmelden Mijn peuter en ik

Vul hier uw voornaam in
Vul hier uw voorletters in
Vul hier uw achternaam in
Vul hier uw geboortedatum in
Vul hier uw adres in
Invalid Input
Vul hier uw huisnummer in
Vul hier uw postcode in
Vul hier uw woonplaats in
Vul hier uw telefoonnummer in
Vul hier uw emailadres in