Direct naar:

POM-gesprekken

De zorg voor een naaste met psychische problemen is vaak complex en onzichtbaar voor de buitenwereld. Soms heeft het lang geduurd voordat degene met de psychische problemen behandeling accepteert of wordt hulp afgewezen. In de praktijk blijkt dat mensen in de directe omgeving van iemand met psychische problemen veel vragen en onzekerheden kunnen hebben. De vragen kunnen betrekking hebben op de omgang met de ander maar ook op het omgaan met eigen gevoelens. Bijvoorbeeld gevoelens zoals verdriet, onmacht, schuldgevoel, schaamte, loyaliteit, boosheid en/of onzekerheid over de toekomst. Ondersteuning hierbij kan uit de omgeving komen, maar ook vanuit GGNet Preventie: Preventieve Ondersteuning Mantelzorgers (POM).

Voor wie

De gesprekken zijn bedoeld voor volwassenen (vanaf 18 jaar) die een partner, familielid of naaste hebben met psychische problemen. Deze problemen kunnen op meerdere manieren tot uiting komen ondermeer in gedrag en/of op lichamelijk gebied.

Contactpersoon

GGNet Preventie

E-mailadres

preventie@ggnet.nl

Telefoonnummer

088 - 933 1180

Doel en inhoud

De gesprekken zijn gericht op uw persoonlijke situatie. In de gesprekken is ruimte voor uw verhaal en beleving en voor uitleg en advies. Centraal staat wat u nodig heeft om goed voor uzelf te zorgen en door te kunnen gaan. Het doel van deze gesprekken is het voorkomen dat partners en familieleden overbelast raken door de zorg voor en om hun naaste.

 

Vrouwen in gesprek

Waar en wanneer

De gesprekken worden in overleg met u gepland en vinden plaats op een locatie van GGNet of bij u thuis (afhankelijk van uw situatie).

Hand wijst naar streep

Kosten en kennismaking

Er zijn geen kosten verbonden aan de gesprekken (mits u in het werkgebied van GGNet woonachtig bent en/of uw familielid bij GGNet is ingeschreven).

Over het algemeen kan de eerste afspraak binnen 2 weken plaatsvinden. Vervolggesprekken zijn in overleg.

 

Opa en oma in gesprek op bankje

Informatie en aanmelding

Meer informatie over het aanbod en/of aanmelding? Neem dan contact op met het secretariaat van Preventie:

GGNet Preventie
Telefoon: 088 - 933 1180 
E-mail: preventie@ggnet.nl 

Aanmelden POM-gesprekken

Vul hier uw voornaam in
Vul hier uw voorletters in
Vul hier uw achternaam in
Vul hier uw geboortedatum in
adres
Invalid Input
Vul hier uw huisnummer in
Vul hier uw postcode in
Vul hier uw woonplaats in
Vul hier uw telefoonnummer in
Vul hier uw emailadres in