Direct naar:

Warnsveld - De Meent

De Meent biedt plaats aan 96 volwassenen met langdurige psychiatrische of psychosociale problemen. Deze mensen hebben intensieve begeleiding en de bescherming van een ziekenhuisterrein nodig. De Meent biedt 24-uurs zorg bestaande uit onderdak, behandeling, verpleging en woonbegeleiding. De Meent bestaat uit zes gebouwen op het terrein van GGNet, waarvan er vijf bestemd zijn voor patiëntenverblijf, en een met een gemeenschappelijke functie en voor kantoren. In De Meent zijn drie verblijfsvormen voor patiënten gerealiseerd: groepswoningen, semi-appartementen en appartementen.

Behandeling

De behandeling en begeleiding van de patiënten van De Meent zijn gebaseerd op de principes van ‘Rehabilitatie & Herstel’. De wens van de patiënt is zoveel mogelijk het uitgangspunt van het behandel- en begeleidingsplan, dat gericht is op de mogelijkheden van de individuele patiënt in plaats van zijn beperkingen. De ontwikkelingsmogelijkheden van patiënten denken wij positief te kunnen beïnvloeden door hen een goede context aan te bieden met ‘zorg op maat’. Met de juiste behandeling en begeleiding kunnen zij op den duur doorstromen naar meer zelfstandiger vormen van wonen. Veel patiënten hebben echter blijvende beperkingen en zijn zeer langdurig aangewezen op een vorm van zorg. Bij een deel van de patiënten zijn de psychiatrische symptomen in de loop der tijd op de achtergrond geraakt, waardoor hun toestand stabiel is geworden. Maar bij anderen zijn deze symptomen nog volop aanwezig, waardoor gedragsproblemen ontstaan. Ook deze laatste groep kan binnen De Meent verblijven.

Een ervaring van een patiënt:
 ‘Mijn ervaring is echt enorm goed. Ik heb op veel plekken gezeten de afgelopen zes jaar maar dit heeft mij echt het verst gebracht. Ze focussen echt op van alles. Diagnostiek, problematiek en ook het leven daarnaast. Ook heb je zelf veel te zeggen over de behandeling en medicatie. Ik mag daar echt mezelf zijn en ze zien me ook echt  als persoon. Niet M. met problemen maar gewoon M.. Soms als ik het niet meer weet staan ze altijd voor me klaar, verpleging en behandelaren. Het begin gaat wel lastig worden want je moet elkaar echt leren kennen en je komt jezelf tegen maar ik vond het het zeker waard’.

Bezoekadres

Vordenseweg 12
7231 PA  Warnsveld

Postadres

Postbus 2003
7230 GC  Warnsveld

Telefoon

088 - 933 1150

Foto's

Warnsveld - De Meent

Warnsveld - De Meent

Extra informatie hoofdlocatie Warnsveld

Plattegrond

U vindt hier de plattegrond van hoofdlocatie Warnsveld

Parkeren

  • Twee grote, openbare parkeerplaatsen, beveiligd met camera's, vrij parkeren:
    bij hoofdingang (P1) en op middenterrein (P2).
  • Op P2 zijn twee parkeerplaatsen met een elektrische laadpaal.
  • Op diverse plaatsen op het terrein openbare parkeerplekken, vrij parkeren.

Voorzieningen

  • Het Werk(t) Café, dè plek voor eten, drinken en ontmoeten, is helaas gesloten vanwege de coronamaatregelen.
  • Kinderdagverblijf Kindernet, locatie Kaboutertuin, zie www.kdvkindernet.nl.

Route