In liefde mijn leven delen met een vrouw is op het moment nog mijn grootste gemis. Ik heb een huis, er staan 2 fruitboompjes in de planning bij de aanstaande tuinverbouwing en ik heb twee katten. Daarbij heb ik toppers van vrienden en goed contact met mijn familie. Op mijn werk voel ik me gewaardeerd en heb ik prettig contact met mijn collega’s. Over dat alles niks te klagen. Maar ik mis wel het ultieme en intieme maatje.

Ik denk, dat ik door mijn anders begaafdheid ook een wat verstoorde ontwikkeling heb gehad in het aangaan en onderhouden van (intieme) relaties. Ik voelde me altijd anders dan mijn klasgenootjes bijvoorbeeld. Ik zwierf tussen verschillende groepjes in. De ene keer bij de populaire groep en dan weer bij de minder populaire. Ook kon ik mij prima alleen vermaken voor langere periodes. Af en toe kon ik me helemaal richten op één ‘relatie’. Dan ging ik bijvoorbeeld in de grote vakantie welhaast dagelijks naar hetzelfde vriendje om te spelen. Om daarna een langere periode niet meer te gaan.

In de puberteit, normaal gesproken de tijd om te experimenteren en oefenen met liefdesrelaties, heb ik door een laag zelfbeeld niet aan het experiment liefde deelgenomen. In mijn vorige blog had ik het over volwassen worden op latere leeftijd. Dit geldt ook voor mijn liefdesleven. Ik zit nu op bijna 40-jarige leeftijd in een soort hernieuwde puberteit, op zoek naar de liefde. Bij sommigen op mijn leeftijd speelt dit wellicht ook, maar dan noemen ze het midlifecrisis.

Op zoek naar de liefde, dan kom je tegenwoordig al snel uit op de digitale snelweg. Datingsites ploppen als hectometerpaaltjes uit de grond. Uit ervaring weet ik nu, dat niet alle sites het doel van het koppelen van mensen bovenaan heeft staan. Er zit een goed verdienmodel aan (wanhopige) liefde en/of sekszoekenden.

Er zijn natuurlijk de bekende en erkende datingsites, zoals Lexa, Relatieplanet, Parship en E matching. Bij deze stel je een profiel van jezelf samen en hoop je met enkele muisklikken een klik te vinden met een profiel van een dame. Om echt goed te kunnen zoeken moet je al gauw een betaald account aanmaken. Vaak kun je dan pas een geheel profiel zien (met echte foto’s bijvoorbeeld, die niet geblurd zijn). Bij sommigen zie je zelfs pas de naam van iemand, zodra je een betaald account hebt. Daarvoor zie je alleen het beroep. Met een vage foto en het beroep glazenwasser moet je gokken of het wat is. Best spannend, maar ik kreeg hierdoor alleen contact met Duitse vrouwen en ik kan niet zo goed romantisch typen in het Duits. Zij ook niet trouwens ?.

Ik heb het bij al deze sites wel een periode geprobeerd met een betaald account, maar het heeft nooit tot en date geleid. Ik ben denk ik niet zo goed in profiel samenstellen en het starten van een digitaal gesprek. Mijn recentste poging heb ik nu bij E-matching, dating voor hoger opgeleiden. Zeker nu ik mijn HBO-diploma heb, vind ik me hoog genoeg opgeleid hiervoor. Mooi profiel weer opgesteld. Na aanwijzingen van de site meer tekst toegevoegd om mezelf voor te stellen. Direct een betaald account aangemaakt, anders kun je geen contact aangaan. En dan maar profielen bekijken en dames die mijn interesse gewekt hebben een berichtje doen. Redelijk wat berichten verstuurd en dan wachten. Van de eerste tien berichten kreeg ik één reactie. Ze schreef, dat ze al met andere mannen aan het berichten was en dat ze daarom niet verder op mijn bericht in zou gaan. Van de overige negen wacht ik inmiddels maar niet meer op een reactie. Ik had verwacht van hoger opgeleiden, dat ze in ieder geval het fatsoen hadden om een bericht terug te doen, dat ze geen interesse hadden. Helaas net als bij alle andere datingsites wordt het slechtnieuwsgesprek veelal uit de weg gegaan en is negeren de makkelijkste houding. En ik moet bekennen, dat ik me hier ook wel eens aan schuldig heb gemaakt.

Goed. Ik heb tot op heden op de serieuze relatiesites dus weinig succes geboekt. Dan hebben we nog de sites met het karakter van een vleeskeuring. Tinder en Badoo bijvoorbeeld. Lekker naar aanleiding van een foto naar links (afgekeurd) of naar rechts (goedgekeurd) swipen. Best leuke avondvulling, maar weinig tot geen serieus mogelijke aanknopingspunten richting een relatie. Toegegeven, ik ken mensen die via Tinder een relatie hebben gekregen, maar het lijkt toch vooral voor de vlugge behoeftebevrediging. Het aantal matches, die ik heb gehad in vier jaar Tinder, zijn op mijn handen te tellen en heeft nooit tot een daadwerkelijke ontmoeting geleid. Ik kwam er één keer dicht bij, totdat bleek dat eerwraak een serieuze dreiging was. Eén keer schrok ik bij het wakker worden. Mijn telefoon stond haast roodgloeiend van alle likes die ik had op Badoo. Bleek dat ik bij het veranderen van de instelling per ongeluk had aangeklikt dat ik zowel op vrouwen als op mannen viel. 25 likes van mannen. Aaaaaaaaaaaah. Foutje bedankt! Zegt wellicht iets over de kieskeurigheid van de homoseksuele man in vergelijking met de vrouwen op deze site.

Er is ook nog een louche markt van ‘datingsites’. Vaak word je er heen geleid via de gangbare sites. Dat krijg je bijvoorbeeld op Badoo een like van een mooie dame. Als je daar vervolgens mee in gesprek gaat, zegt ze direct dat je haar kunt vinden op een andere site. Ga je naar die andere site om het gesprek voort te zetten, krijg je daar na vier berichten te horen dat je credits op zijn. Bijkopen kost €5,99 voor tien berichtjes en dan krijg je ook een sensuele foto. Kortom oplichters. Op één van deze sites zaten bijvoorbeeld 14 vrouwen van 34 jaar uit Zwolle bij Groenlo. Ik weet niet of u er ooit doorheen gereden bent, maar ik betwijfel of er überhaupt 14 vrouwen wonen. Laat staan van 34 jaar met allemaal een Doutzen Kroes-achtige schoonheid. Als ik één ding heb geleerd van deze praktijken is, dat als een vrouw direct bij het begin naar een andere site, of per email of WhatsApp verder wil praten, dat dit geen zuivere koffie is. Ze spelen het heel sluw, met complimentjes en mooie foto’s. En dan ineens komt er een geld-vraag. Wegwezen dus.

Ik heb de hoop op de liefde nog lang niet opgegeven. Ik betwijfel wel of ik het via internet ga vinden. Ik wil vrouwen recht en echt in de ogen kunnen kijken en de ‘aura’ voelen om te ervaren of er een klik is. En ik denk dat ik genoeg liefde heb te geven om deze ook te mogen ontvangen. Mijn van nature laag zelfbeeld is groeiende en ik ben er klaar voor mijn leven te delen. En dan gewoon trouw aan de echte liefde en geen fratsen met second love.

Valentijn

Op zoek naar het ultieme maatje

Wie o wie mag het zijn

Wie vult het grote hiaatje

En wordt mijn Valentijn

Druk zoekende ben ik geweest

Naar het ultieme verbinden

Voor de Valentijn die dit leest

Hier ben ik en ik laat mij vinden.

*Ik kies voor de woorden anders begaafd en niet voor hoogbegaafd. Hoogbegaafd suggereert voor mijn gevoel te veel, dat iemand dan alles goed en makkelijk kan. Uit ervaring weet ik dat dit niet zo is. Ik kies voor anders begaafd, omdat mijn hersenen op een andere manier informatie en gebeurtenissen lijken te verwerken dan de menigte. Dit heeft pluspunten, maar brengt ook moeilijkheden met zich mee. In mijn geval heeft het met mijn anders begaafdheid zoeken naar aansluiting en waardering een bipolair karakter gekregen. Met hoge pieken en diepe dalen heb ik mijn weg hierin gevonden.

Wilt u reageren op deze blog? Mail dan uw reactie naar: communicatie@ggnet.nl