Maar wat ik wel zie en graag aanstip: een jaar corona is een jaar vol veranderingen voor ons allemaal. We bevinden ons allemaal in deze unieke situatie waar we een stuk vrijheid voor opofferen. Maar waar we in maart vorig jaar nog in allerijl posters ophingen met onze telefoonnummers om hulp aan anderen te bieden, is het nu ieder voor zich. Waar we eerst begrip toonden voor een ieder die het even niet zag zitten, lijkt het nu een wedstrijdje te zijn geworden voor wie het op dit moment het allerzwaarst heeft.

En ergens is het volledig te begrijpen. Er is weinig perspectief en we hebben weinig controle over de huidige situatie. We weten niet hoe de dag van morgen eruit ziet, of die van overmorgen en de dag erna. De financiële en psychische gevolgen hebben daarbij een ongekende impact op een grote groep mensen. Kunnen we daarom misschien met elkaar afspreken dat we weer wat liever voor elkaar zijn? Dat we wat meer begrip tonen voor andermans situatie en dat we naar elkaar kunnen luisteren?

Zelf wil ik deze situatie ook inzetten voor mijn persoonlijke doel: Iets kunnen betekenen voor (volwassen) KOPP-kinderen. Daarmee begon ik mijn blog voor GGNet. De afgelopen maanden heb ik echter gemerkt dat mijn ervaringsverhaal wellicht een ander platform nodig heeft. Daarom heb ik besloten om mijn blog-avontuur bij GGNet na deze korte tijd al af te sluiten en de aansluiting te zoeken bij mede KOPP’ers.

Voor nu: KOPP op! En een digitale knuffel voor een ieder die het kan gebruiken.

Wilt u reageren op deze blog? Mail dan uw reactie naar: communicatie@ggnet.nl