Voor wie?

De preventieve ondersteuning ‘ouder-baby begeleiding’ is bedoeld voor moeders en/of vaders die zelf niet lekker in hun vel zitten of zich in een lastige situatie bevinden. Dit kan bijvoorbeeld komen door problemen bij zichzelf (psychische of andere problemen) en/of problemen bij hun baby (veel huilen, vroeggeboorte of een slechte start). Er hoeven geen problemen te zijn in het contact tussen ouder en baby. De interventie is geschikt voor ouders met een baby tot één jaar.

Contactpersoon

GGNet Preventie

E-mail

preventie@ggnet.nl

Telefoonnummer

088 - 933 1180

Doel en inhoud

De ondersteuning heeft als doel meer plezier te beleven aan het contact met uw baby. We kijken samen met u naar uw baby; welke signalen geeft uw baby, wat zou het daarmee bedoelen en hoe kunt u erop inspelen? Een plezierig contact en genieten van dit contact met uw baby staan centraal. Dit zorgt voor een goede hechting tussen u en uw baby. Een goede hechting bevordert de ontwikkeling van uw baby en vergroot uw zelfvertrouwen in uw rol als ouder.

Twee vrouwen in gesprek

Waar en wanneer

De cursus wordt op verschillende locaties aangeboden. Onze locaties bevinden zich in Winterswijk, Doetinchem, Zevenaar, Apeldoorn en Zutphen. Informeer bij het secretariaat wat voor u de dichtstbijzijnde locatie is.

“Toen de medewerker voor het eerst kwam, dacht ik: ‘Wat moet ik hier nu mee en wil ik dit wel?’ Maar achteraf heb ik het als heel prettig ervaren en heeft het mij zelfvertrouwen gegeven in mijn rol als moeder.”

Informatie en aanmelden

De 'ouder-baby begeleiding’ is een landelijke interventie die effectief gebleken is en ook wel bekend staat onder de naam ‘Ouder-baby interventie’.

Voorafgaand aan de cursus vindt een kennismakingsgesprek plaatst met de cursusleider(s).

Vaak zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Het secretariaat kan u hierover informeren.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met:

GGNet Preventie
Telefoon: 088 - 933 1180
E-mail: preventie@ggnet.nl

Blij met smileys

Aanmelden 'Mijn baby en ik', (OBO: Ouder-Baby Ondersteuning)

Klik op de blauwe knop om je aan te melden voor deze cursus.