Oudercursus Autisme
Ouder zijn van een jongvolwassene met een autisme spectrum stoornis (ASS), bijvoorbeeld hoog functionerend autisme, Asperger of PDD-NOS, is vaak niet gemakkelijk. In de adolescentiefase maken jongvolwassenen zich normaliter los van het gezin en geven vorm aan hun eigen leven. Voor een jongvolwassene met een autisme spectrum stoornis, ligt dat vaak anders en kost dit meestal veel moeite. Ook vragen zoals: wat voor opleiding past bij mij; welk werk is geschikt, kan ik zelfstandig wonen, hoe vind ik een vriend(in) die mij begrijpt, zijn voor jongvolwassenen met autisme vaak heel ingewikkeld.
GGNet Preventie geeft de oudercursus ‘Omgaan met Autisme’ om de draagkracht van de ouders te vergroten, zodat zij zich gesterkt voelen en zelf gezond blijven.
Voor wie
De 'Oudercursus autisme' is er voor ouders van een normaal tot hoog begaafde jongvolwassene (18 - 35 jaar) met een autisme spectrum stoornis, zoals hoog functionerend autisme, PDD-NOS of Asperger.
Doel en inhoud
De cursus is geen gespreksgroep of therapie. Tijdens de bijeenkomsten zullen verschillende thema’s aan bod komen zoals de diagnose en behandeling, werk, wonen en opleiding, omgaan met autisme en relaties en seksualiteit. Er is naast deze thema’s ook steeds aandacht voor de positie van de deelnemers zelf, de eigen sterke kanten, het omgaan met emoties en het stellen van grenzen. Het is de bedoeling om handvatten te geven in de omgang met uw jongvolwassen kind met ASS. De huidige leefsituatie van de deelnemers is daarbij het uitgangspunt.

Waar en wanneer
De cursus wordt gegeven in Apeldoorn en Doetinchem. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten van elk twee uur. De cursus wordt begeleid door een hulpverlener en een preventiemedewerker van GGNet.

Kosten en kennismaking
Aan deelname zijn geen kosten verbonden (mits u in ons werkgebied woonachtig bent).
Voorafgaand vindt een kennismakingsgesprek plaats met de cursusbegeleiding.

Informatie en aanmelding
Meer informatie over startdata en/of aanmelding? Neem dan contact op met het secretariaat van Preventie:
GGNet Preventie
Telefoon: 088 - 933 1180
E-mail: preventie@ggnet.nl