Direct naar:

Herstelverhaal Petra

Ik ben Petra Venes, 34 jaar oud en woon sinds november 2020 samen met Martijn. Sinds mijn 20e levensjaar ben ik bekend met een bipolaire stoornis. Mijn 1e opname in 2006/2007 was voornamelijk om de diagnose te stellen. Sindsdien probeer ik dat te accepteren, maar dat valt niet mee. 

Ook na die opname hebben er nog enkele opnames gevolgd. De ene duurde 3 weken en de andere bijvoorbeeld 2 maanden. Waar ik telkens ook terecht kwam werd ik goed geholpen door begeleiding, verpleging of behandelaren van GGNet. De meeste opnames had ik i.v.m. een manische periode waarbij ik erg druk, extreem vrolijk en heel zelf verzekerd ben. Iedere opname wordt er gekeken naar hoe ze me weer tot rust kunnen krijgen. Hoewel het soms als een teleurstelling voelt om weer opgenomen te zijn, geeft het me ook een veilig gevoel. Ik vind het tijdens opnamen fijn om aan een programma mee te doen om zo in mijn structuur te blijven. Sport en bewegen helpen me goed. Daardoor maak ik mijn hoofd leeg.

Mijn meest recente opname was kort geleden: 6 juli 2021. De opname geeft niet alleen mij een veilig gevoel, maar geeft ook de familie rust en een goed gevoel dat ik in goede handen ben. Nu ik na 2 maanden weer thuis ben is het even wennen. Ik moet weer een bepaalde structuur oppakken. Ik krijg nazorg van het vact-team Zevenaar.
Hier kan ik mijn verhaal kwijt en wat me eventueel dwarszit. En mijn medicijnen worden goed in de gaten gehouden. Zo krabbel ik langzaam weer terug richting een balans in mijn leven. Ook ga ik nog naar de dorpskamer / stadskamer om even thuis weg te zijn en afleiding te zoeken. Mensen ontmoeten met vergelijkbare omstandigheden. Daarnaast ben ik weer gestart met mijn werk. 3 uurtjes op de vrijdag werk ik als interieurverzorgster bij een horecabedrijf. Dit bouw ik straks weer uit naar 3 dagen van 5 uur. Ik wil gauw te snel, hierin helpt o.a. GGNet om mij te remmen. Daarom hoop ik nog lang gebruik te kunnen maken van GGNet. Ze helpen mij om een manier te vinden hoe om te gaan met mijn beperking.

Wilt u reageren op dit ervaringsverhaal? Mail dan uw reactie naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.