Autisme bij jeugd 18-

Autisme kun je niet aan de buitenkant zien, maar je kunt het soms wel aan iemand merken. Veel kinderen met autisme kunnen er slecht tegen als er dingen veranderen of anders lopen dan gepland. Je kunt dan heel angstig of boos worden. Ook zie je vaak dat kinderen met autisme het liefst bezig zijn met één bepaald onderwerp of hobby. Bijvoorbeeld dinosaurussen of paarden. Sommige kinderen met autisme hebben snel last van prikkels, bijvoorbeeld harde geluiden of kriebelige stoffen. Wij helpen je probleem op te lossen of er beter mee om te gaan.

2 meiden op mobiel

Autisme bij jongeren 18+

Autisme kan zich heel veel verschillende manieren uiten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je routines en vaste gewoonten heel erg belangrijk vindt. Je kunt er dan heel slecht tegen wanneer de dag anders loopt dan jij gedacht had. Mensen met autisme kunnen ook hele bijzondere interesses of hobby's hebben voor dienstregelingen, schoenmaten, vuilnisbakken, landkaarten of waterleidingen. Of dat je juist obsessief bezighoudt met 1 onderwerp waar je echt alles over moet weten.

Hoe autisme zich ook bij jou uit, wij kunnen je helpen te begrijpen wat er aan de hand is. En we kunnen je helpen om je probleem op te lossen. Daar hebben we goede behandelingen voor. Soms helpen gesprekken, soms helpt een training, soms is er meer nodig.

meisje met kat

Autisme bij volwassenen

In het contact met anderen merkt u regelmatig dat anderen u niet begrijpen, en andersom. Dat frustreert en geeft een eenzaam gevoel. Autisme is niet te genezen. Wel kunt u leren hoe u er beter mee om kunt gaan. En ook uw familie en omgeving kunnen leren hoe zij beter met u om kunnen gaan. We willen een behandeling bieden die bij u én uw probleem past, zoals psycho-educatie.

2 mannen aan tafel in gesprek

Autisme bij ouderen

Ook als u ouder bent, kan autisme een probleem zijn. In het contact met anderen merkt u regelmatig dat anderen u niet begrijpen, en andersom. Dat frustreert en geeft een eenzaam gevoel. Autisme is niet te genezen. Wel kunt u leren hoe u er beter mee om kunt gaan. En ook uw familie en omgeving kunnen leren hoe zij beter met u om kunnen gaan.

man en vrouw op bank