Direct naar:

KOPP-groepen

Iedereen is wel eens ziek. Sommige mensen hebben wel eens griep of breken een been. Andere mensen zeggen soms rare dingen of zijn heel erg moe en liggen de hele dag in bed. Die mensen zijn ook ziek, maar dan in hun hoofd. Dat noemen we psychisch ziek. Ook kan iemand verslaafd zijn aan drank of drugs. Mensen die psychisch ziek of verslaafd zijn voelen zich niet erg goed. Ze kunnen soms snel boos worden of zijn juist heel erg verdrietig. Dat is moeilijk om te begrijpen.

Heeft jouw vader of moeder ook psychische problemen of is jouw ouder verslaafd? Misschien ben jij wel eens verdrietig of boos omdat je vader of moeder ziek is. Of ben je bang dat het jouw schuld is? Dat is niet zo, jij kunt er niks aan doen dat je vader of moeder problemen heeft. En dat je er wel eens boos of verdrietig om bent, dat is heel normaal.
KOPP-groepen zijn voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen (KOPP).

Voor wie

De gespreksgroep is voor jongens en meiden van 6 tot 23 jaar. Maar ook voor volwassenen boven de 23 is er een gespreksgroep. Er kunnen zes tot tien deelnemers meedoen en de groep wordt gegeven door twee begeleiders. Deze deelnemers hebben allemaal een zieke vader of moeder. Zij weten dus ook hoe jij je voelt en hoe het bij jou thuis kan zijn.

Contactpersoon

GGNet Preventie

E-mailadres

preventie@ggnet.nl

Telefoonnummer

088 - 933 1180

Doel en inhoud

In de gespreksgroep doe je van alles en leer je van alles over de ziekte van je ouder. Iedere keer hebben we weer een ander thema waar het in die bijeenkomst over zal gaan. Je kunt je gedachtes en gevoelens met elkaar delen en herkenning bij elkaar vinden. Ook wordt er meer informatie gegeven over de ziekte van je ouder(s).

Welke groepen zijn er?

  • KOPP - Kindergroep 6-8 jaar
  • KOPP - Doe Praat groep 8-12 jaar
  • KOPP - Tienergroep 12-16 jaar
  • KOPP - Adolescentengroep 16-23 jaar

Jouw ouders worden ook uitgenodigd voor een ouderavond. Tijdens deze avond gaan de begeleiders jouw vader en/of moeder meer vertellen over de groep en kunnen zij vragen stellen aan de begeleiders.

Er is ook een KOPP- Volwassenengroep 23 +, klik hier voor extra informatie

KOPP Individuele ondersteuningsgesprekken

Wil je erover praten maar lukt het niet om aan een KOPP-groep (6-23jr) deel te nemen dan zijn er individuele ondersteuningsgesprekken mogelijk. Dit kan in een aantal gesprekken met een medewerker van Preventie.

Meisje met taart

Waar en wanneer

Neem contact op met de afdeling Preventie voor exacte startdata en plaats van uitvoering.

Jongens met vrouw in gesprek

Kosten en kennismaking

Aan deelname zijn geen kosten verbonden (mits u / uw kinderen wonen in ons werkgebied).

Voorafgaand aan deelname vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de cursusleiders. Hierbij wordt nagegaan of de cursus aansluit bij de verwachtingen.

Selfie

Ervaringen van deelnemers

Ben je benieuwd hoe andere KOPP-kinderen deelname aan de gespreksgroepen hebben ervaren? Zij delen graag hun ervaringen:

"Bij de KOPP-groep heb ik geleerd: ík kom eerst, niet mijn ouders"

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie, vragen en/of aanmelding kunt u contact opnemen met het secretariaat van Preventie:

GGNet Preventie
Telefoon: 088 - 933 1180
E-mail: preventie@ggnet.nl

Aanmelden KOPP-groepen

Vul hier uw voornaam in
Vul hier uw voorletters in
Vul hier uw achternaam in
Vul hier uw geboortedatum in
Vul hier uw adres in
Invalid Input
Vul hier uw huisnummer in
Vul hier uw postcode in
Vul hier uw woonplaats in
Vul hier uw telefoonnummer in
Vul hier uw emailadres in