Direct naar:

Zelfhulpmodules

Met de modules in het GGNet Karify Zelfhulpprogramma krijgt u hulp, tips en informatie. Dit kan u helpen om goed voor uzelf te zorgen. Komt u er niet uit of is dit onvoldoende dan kunt u altijd contact opnemen met ons voor hulp. 

Overspannenheid

Last van langdurig gespannenheid of uzelf uitgeblust voelen? U leert in deze module wat overspannenheid is en krijgt inzicht in het ontstaan en de instandhouding van overspannenheid. Vervolgens leert u hoe u dit zelf kan verminderen. Er komen oefeningen aan bod op het gebied van ontspanning, het leren omgaan met stress en tijdsmanagement.

Overspannenheid

Somberheid

Hebt u last van aanhoudende sombere gevoelens? Met behulp van deze module kunt u leren wat somberheid is. Het geeft inzicht in het ontstaan en de instandhouding van sombere gevoelens. Er komen oefeningen aan bod om u te helpen om zelf de sombere stemming te verminderen.

Somberheid

Beweging

Wilt u graag meer gaan bewegen? In deze module krijgt u uitleg over het belang van beweging en u gaat concrete doelen stellen. Wat zijn uw belemmeringen en motivatie om te bewegen? Door een dagelijkse zelfregistratie van beweging krijgt u meer zicht op uw bewegingspatroon. Dit helpt u uw doelen op het gebied van (meer) bewegen te bereiken.

Beweging

Mindfulness

Zet Mindfulness in als aanvullende module bij blijvende rusteloosheid, spanning of stress. U krijgt uitleg over mindfulness en bijbehorende oefeningen. Er is in het bijzonder aandacht voor de invloed van gedachten en manieren om mindfulness in het dagelijks leven toe te passen.

Mindfulness

Piekeren

Piekert u veel? Leer wat piekeren is en waarom u piekert. Het doel van de module Inzicht in mijn situatie is om u inzicht te geven in uw piekergedachten en het ontstaan hiervan. U leert hoe u deze piekergedachten kan verminderen.

Piekeren

Slapen

Wilt u iets veranderen aan uw slaapgedrag? Met behulp van deze module begrijpt u hoe slaapproblemen ontstaan. U leert hoe u dit kunt verminderen door het bijhouden van een slaapdagboek, slaapadviezen, piekeren verminderen, oplossingsgericht denken en ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

Slapen

Dagstructuur

Als u moeite hebt met het structureren en invulling geven aan uw dag, kan deze module u helpen. U brengt in kaart hoe u uw dagen indeelt, denkt na over wat u anders zou kunnen doen en oefent met het opstellen van een weekplanning.

Dagstructuur

Stress

Van stress is bekend dat het ongemerkt kan leiden tot grote psychische of lichamelijke problemen. Daarom is het belangrijk dat u weet welke situaties bij u stress veroorzaken en waar u aan kunt merken dat u stress hebt. Deze module helpt u om stress op tijd te herkennen.

Stress

Start direct

Wilt u aan de slag met een of meerdere modules? Volg dan onderstaande stappen om van start te gaan het met het programma. Kies de modules die u helpen om goed voor uzelf te (blijven) zorgen.

Maak hier een gratis account aan 

1.    Klik op Word lid

2.    Vul uw naam en e-mailadres in

3.    U ontvangt een e-mail om uw aanmelding te bevestigen

4.    Vul uw geboortedatum in en maak een wachtwoord

5.    U ontvangt een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen*

6.    Hierna logt u in en kunt u de modules naar keuze volgen

7.  Let op: Wanneer u met Karify gaat werken, moet u eerst de voorwaarden van Karify accepteren door een vinkje te zetten, waarna u verder kunt

8.  Als u ingelogd bent klikt u links bovenin op werkblad om met de modules aan de slag te gaan.

 

*Binnen een werkdag krijgt u toegang tot het programma