Somberheid en depressie

Somberheid komt bij ouderen veel voor. U kunt zich futloos of depressief voelen. Misschien hebt u meerdere dierbaren verloren of nemen uw sociale contacten af. Wellicht krijgt u steeds meer last van lichamelijke klachten en gebreken. Dit kan rouw en verdriet met zich meebrengen. De somberheid kan zo toeslaan, dat u geen toekomstperspectief meer ziet. Het kan dan zijn dat u last hebt van depressieve klachten. Blijf daar dan niet mee zitten, wij kunnen u helpen.

Lees meer over somberheid en depressie

21 d91270588d gettyimages 1180593871 kleurcorr rgb

Angst en paniek

We maken ons allemaal wel eens zorgen. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling om veel te piekeren of in paniek te raken. Wordt u vaak bang en paniekerig zonder een duidelijke aanleiding? Durft u de deur niet meer uit, uit angst om een paniekaanval te krijgen? Bent u bang om dement te worden? Blijf dan niet met uw klachten rondlopen, maar vraag ons om hulp. Angst kan er namelijk voor zorgen dat u situaties en sociale contacten gaat vermijden. Maar daarmee verdwijnt de angst natuurlijk niet. GGNet heeft allerlei vormen van behandeling voor ouderen met angst- en paniekklachten. We bieden altijd een behandeling die bij u én uw probleem past.

Lees meer over angst en paniek

21 6b8f238c91 ouderen 2

Vergeetachtigheid en dementie

Iedereen vergeet wel eens wat. Maar wanneer u ouder wordt, kan vergeetachtigheid of geheugenverlies ernstige vormen aannemen. Het kan een signaal zijn van beginnende dementie, maar het kan ook horen bij een depressie.Vergeetachtigheid brengt soms ook gevoelens van onzekerheid, angst, verdriet en wanhoop met zich mee. Het is ook niet niks om geconfronteerd te worden met vergeetachtigheid of geheugenverlies. Bij veel ouderen is er begrijpelijkerwijs ook angst voor het krijgen van dementie. Herkent u dit? Loop dan niet te lang door met uw klachten. Praat erover met uw huisarts of behandelaar.

Lees meer over vergeetachtigheid en dementie

21 36ac6e4f59 ouderen 3