Direct naar:

Nieuwe bestuursvoorzitter GGNet

Per 1 november 2022 treedt Annemarie Profittlich (51) aan als de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van GGNet. Hiermee volgt zij Rob Jaspers op die eerder dit jaar zijn vertrek aankondigde. Annemarie werkt sinds 2016 als bestuurder bij entrea lindenhout, waar zij sinds 2018 voorzitter van de Raad van Bestuur was. Entrea lindenhout is één van de grote aanbieders van specialistische jeugdhulp in Gelderland en is daarnaast actief in Overijssel, delen van Noordoost-Brabant en Noord-Limburg. Zij heeft diverse leidinggevende posities bekleed en ervaring opgedaan in het onderwijs, de kinder, - en jeugdpsychiatrie, de zorg en werkte ze bij een zorgverzekeraar. Momenteel neemt ze zitting in het bestuur van 8RHK Gezondste Regio, is ze aldaar lid van de thematafel Jeugd en zit ze in bestuur van de Werkgeverij. Annemarie is woonachtig in Zevenaar, is getrouwd en heeft drie kinderen.

Gepubliceerd: 27 juli 2022

Samen met zorginhoudelijk bestuurder Jochanan Huijser zal Annemarie Profittlich de Raad van Bestuur van GGNet vormen. Jochanan Huijser: “Wij staan samen aan het roer om de transitie waar de ggz voor staat in goede banen te leiden voor GGNet. Het is een tijd van beweging en verandering en dat vraagt om krachtig en inspirerend leiderschap. Annemarie’s kennis en ervaring vanuit haar vorige functies, haar grote netwerk in onze regio én haar sterke visie op hoe we anders kunnen kijken naar ‘zorg’, passen heel mooi bij het profiel van de bestuursvoorzitter die wij nodig hebben. Wij kijken als organisatie enorm uit naar haar komst!”, aldus Jochanan Huijser.

Annemarie Profittlich over haar aanstelling: “De strategische visie die GGNet de beweging van ‘Van zorg naar gezondheid’ noemt past heel goed bij mijn intrinsieke motivatie om van kracht en mogelijkheden uit te gaan. Graag wil ik mijn bijdrage leveren om dit samen met Jochanan Huijser en met alle mensen die betrokken zijn bij GGNet vorm te gaan geven”.

De huidige bestuursvoorzitter van GGNet Rob Jaspers zal per 1 oktober 2022 GGNet verlaten.

Foto: Rutger Hollander | entrea lindenhout