Het laatste nieuws
-
05 juni 2023
Start lichte jeugdhulp Zutphen
Eind mei is de aftrap gegeven met professionals van 14 verschillende jeugdzorgorganisaties en de gemeente Zutphen om aan de slag te gaan met lichte jeugd hulp. Lichte hulpverlening helpt kinderen, jongeren en hun ouders of verzorgers om dichtbij huis gezond, veilig en kansrijk op te groeien. Verschillende organisaties werken vanuit een lokaal team samen om goede ondersteuning te bieden.
-
30 mei 2023
Eerstesteenlegging nieuwbouw GGNet Warnsveld
Een bijzondere dag op de bouwplaats van de nieuwe kliniek op de hoofdlocatie van GGNet, Groot Graffel, in Warnsveld! Op vrijdag 26 mei werd hier de eerste steen gelegd door Otwin van Dijk als ambassadeur van 8RHK gezondste regio en Wimar Jaeger als waarnemend burgermeester van Zutphen.
-
26 mei 2023
GGNet Zomer Traineeship 2023
VOOR 3E EN 4E JAARS MBO EN HBO VERPLEEGKUNDE STUDENTEN
Ben jij 3e of 4e jaars student en wil jij deze zomer kennismaken met het werken in de psychiatrie, danwel je ervaring in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) naar een hoger niveau tillen? Dan hebben wij de perfecte kans voor jou! Sluit je aan bij het GGNet ZOMER-traineeship en doe werkervaring op in zowel de acute psychiatrie als ook de intensievere klinische vervolgbehandelingen bij GGNet in Apeldoorn.
-
12 mei 2023
‘Jonge vluchtelingen veerkrachtig’ onderzoeksrapport
Het Centrum voor Interculturele GGZ van GGNet ontwikkelde onlangs een training voor het verbeteren van het algeheel psychisch welbevinden van vluchtelingen die op minderjarige leeftijd en alleen naar Nederland zijn gekomen (amv’s genaamd). Het Verwey-Jonker Instituut evalueerde deze interventie en het rapport daarvan is nu online in te zien en te downloaden.
-
09 mei 2023
GGNet behaalt certificaat MilieuThermometer Zorg
In 2023 was de focus voor GGNet op het gebied van duurzaamheid het behalen van het certificaat MilieuThermometer Zorginstellingen en ziekenhuis, niveau Brons. In april kwam na een externe audit goed nieuws: het Milieuplatform Zorg heeft GGNet het certificaat toegekend voor het terrein Warnsveld.
-
20 april 2023
Open Banendag GGNet Warnsveld - 13 mei
Bij Amarum, De Boog, IVB Warnsveld en VGGNet – Voor verpleegkundigen en agogen.
Ben jij op zoek naar een mooie, betekenisvolle nieuwe baan in de ggz? Voor verpleegkundigen, agogen en (persoonlijk) begeleiders openen vier van onze locaties in Warnsveld de deuren op zaterdagmiddag 13 mei: GGNet Amarum, GGNet De Boog, IVB Warnsveld en VGGNet. Ben je nieuwsgierig naar hoe het is om te werken op deze locaties en welke baanmogelijkheden er voor jou zijn? Meld je dan snel aan voor deze Open Banendag. We verwelkomen je graag!
-
18 april 2023
Leren van het verleden
Warnsveld, 17 april 2023 - Op 18 april 2023 is het precies 80 jaar geleden dat alle toen aanwezige Joodse psychiatrische patiënten van de psychiatrische inrichtingen Oude en Nieuwe Gasthuis in Zutphen en Groot Graffel in Warnsveld werden gedeporteerd naar Sobibor. Om deze zwarte bladzijde in de geschiedenis van GGNet te gedenken werd op 18 april op het terrein Groot Graffel in Warnsveld.
-
13 april 2023
Trainingen voor Oekraïense vluchtelingen
Deze week was er in het Algemeen Dagblad en regionaal dagblad De Stentor aandacht voor het preventieve aanbod van het Centrum van Interculturele GGZ van GGNet op een basisschool in Nunspeet.
-
30 maart 2023
NET-therapie werkt bij ernstige psychiatrische aandoeningen en PTSS
Uit promotieonderzoek van Maria Mauritz blijkt dat Narratieve Exposure Therapie (NET) effectief is bij patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen en comorbide PTSS.
Op donderdag 30 maart promoveert Maria Mauritz, verpleegkundig specialist bij GGNet en verplegingswetenschapper bij Radboud Universiteit Nijmegen, op Narratieve Exposure Therapie (NET) bij patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA) en comorbide PTSS. -
27 maart 2023
Zorgcontracten, reden tot zorg?
Op veel plekken in de media kunt u berichten tegenkomen over de nog niet afgesloten zorgcontracten. U bent in zorg bij GGNet en vraagt u misschien af hoe het zit met de zorgcontracten van GGNet. In dit bericht informeren we u daarover.
-
08 maart 2023
GGNet winnaar Bewogen Deuren Award
Op 7 maart ontving GGNet de Bewogen Deuren Award uit handen van Alex de Ridder, lid raad van bestuur van GGz Breburg. GGNet is gekozen als winnaar omdat de organisatie enorm grote stappen heeft gezet in het terugdringen van eenzame insluiting. De uitreiking vond plaats tijdens het landelijk symposium ‘Voorkomen van verplichte zorg’ in de Verkadefabriek in Den Bosch.
-
03 maart 2023
ZonMw-subsidie voor implementatie Een Sterk Verhaal
GGNet Scelta heeft een subsidie van € 49.341 van ZonMw toegekend gekregen voor een interventie voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen. De subsidie is toegekend voor verdere implementatie en borging van de module Een Sterk Verhaal. De subsidie was aangevraagd door GGNet Scelta en Storylab (onderdeel van Universiteit Twente).
-
02 maart 2023
GGNet wil de zorg terug in de wijken; ‘niet meer kijken naar wat er mis is met je’
De geestelijke gezondheidszorg (ggz) in de Achterhoek en Liemers verandert snel. Het werk aan herstel wordt steeds meer verplaatst naar de thuissituatie. Het aantal bedden waar mensen al dan niet gedwongen worden opgenomen is mede daardoor de afgelopen jaren fors afgenomen.
-
02 maart 2023
Succesvolle doorontwikkeling Seeking Safety methode
Binnen Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA) De Boog werd afgelopen jaar de module Seeking Safety geïntroduceerd. Een nieuwe behandelmethode voor forensische patiënten met verslavingsproblemen en traumaklachten. Binnen de kliniek van De Boog werden pilots gedraaid op de opnameafdelingen en een vervolgafdeling van het groepsgerichte cluster. Deze pilots zijn nu afgerond. Een mooi moment om terug te blikken en vooruit te kijken.
-
22 februari 2023
Livegang nieuwe website Sense-it app
In 2022 ontwikkelde GGNet GZ-psycholoog Youri Derks samen met andere onderzoekers van de Universiteit Twente de biosensor app Sense-it. De app helpt bij het vroegtijdig opmerken van oplopende emoties, waardoor deze mensen eerder kunnen handelen om ontregeling te voorkomen. Inmiddels lopen er bij verschillende (GGZ-)organisaties onderzoeken naar de verder ontwikkeling en klinische toepassing van Sense-it. Vandaag lanceren de verschillende betrokken organisaties met elkaar bovendien de nieuwe Sense-it website: www.senseitapp.nl
-
16 februari 2023
Videobellen met Teams
Vanaf 1 maart stapt GGNet (en Bas) volledig over op videobellen met Teams. Het videobellen via Karify stopt dan.
-
13 februari 2023
Open avond bij HIKZ Apeldoorn
Ben jij benieuwd naar het werken in de (acute) psychiatrie? Kom langs op de open avond van de Hoog Intensief Klinische Zorg (HIKZ)! Laat je woensdag 8 maart inspireren en informeren. Ga in gesprek met onze medewerkers over het werk, bekijk de afdeling en ervaar het karakter van de HIKZ.
-
25 januari 2023
Toekenning RAAK-Publiek subsidie
GGNet Scelta ontving een toekenning van € 195.000 van RAAK-Publiek voor de ontwikkeling en evaluatie van de vaktherapeutische behandelmodule 'Van negatief denken naar positief doen'. Scelta werkt hierbij samen de HAN (penvoerder), de Universiteit Twente en Mediant. De opgebouwde kennis en de module komen beschikbaar voor het ggz-werkveld. De looptijd van dit project is 1-2-2023 tot en met 31-1-2025.
-
20 januari 2023
Samenwerking zorg en sociaal domein voor kwetsbare zwangere in Oost-Achterhoek
Om kwetsbare zwangeren en hun kind een zo goed mogelijke start te geven, werken professionals in de geboorte- en kinderzorg en ggz al een aantal jaren samen binnen de POP-poli.
-
19 januari 2023
GGNet Jong Apeldoorn en Zutphen pakken uit met aanpak complex trauma
In 2021 startten de teams van GGNet Jong Apeldoorn en Zutphen met Intensieve TraumaBehandeling (ITB). Zes volle dagen bikkelen voor een doorbraak: ‘Het was de levende hel! Maar: bedankt!’
-
17 januari 2023
Feestelijke viering hoogste punt nieuwbouw GGNet Warnsveld
Een feestelijke dag op de bouwplaats van de nieuwe kliniek op de hoofdlocatie van GGNet, Groot Graffel, in Warnsveld! Op vrijdag 13 januari werd hier het hoogste punt van de bouw gevierd samen met betrokken collega’s, patiënten, omwonenden, aannemers en architecten.
-
11 januari 2023
Herstelprijs 2022 en ‘in het zonnetje’
Op 10 januari 2023 werd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst de GGNet Herstelprijs 2022 uitgereikt. Na de spannende ‘publieke’ verkiezing - collega’s konden stemmen op de 3 door de jury genomineerde projecten en de winnaar kreeg 4 stemmen meer dan nummer 2! - ging de Herstelprijs naar het team van het Expertisecentrum Depressie!
-
08 december 2022
GGNet Scelta Apeldoorn neemt TOPGGz-keurmerk in ontvangst
Vandaag namen vaktherapeut Suzanne Haeyen en manager Yolanda Huijsmans het TOPGGz-keurmerk in ontvangst namens GGNet Scelta Apeldoorn, expertisecentrum voor persoonlijkheidsstoornissen. Gerda Mazier, secretaris visitatiecommissie Stichting Topklinische GGz, reikte het keurmerk uit tijdens een feestelijke bijeenkomst met een mooi inhoudelijk programma over onderzoeken en nieuwe inzichten in het werkveld van persoonlijkheidsstoornissen.
-
06 december 2022
Nieuwe trainingsmodule 'Leer beter slapen' voor professionals
Slaaptherapie voor iedereen toegankelijk gemaakt.
Een goede nachtrust draagt bij aan een goede gezondheid. Langdurige slapeloosheid heeft een belangrijke negatieve impact op de kwaliteit van leven en het mentale welzijn en verdwijnt vaak niet vanzelf. Voor slechte slapers is cognitieve gedragstherapie voor insomnie (CGT-i) een effectieve behandeling, maar helaas hebben nog te weinig mensen hier toegang toe. Nu is er een gratis toegankelijke module voor professionals. -
29 november 2022
Aftermovie congres Ogen open voor LVB in de GGZ
"Wat een geweldige energie was er voelbaar tijdens het congres Ogen open voor LVB in de ggz !" Begin november waren bijna 300 zorgprofessionals uit heel het land naar Apeldoorn afgereisd om samen te bespreken hoe LVB (licht verstandelijke beperking) meer erkenning kan krijgen in de ggz.
-
28 november 2022
Van Zorg naar Gezondheid, magazine voor relaties van GGNet
Met gepaste trots presenteren wij het eerste nummer van ‘Van Zorg naar Gezondheid’, het digitale magazine speciaal voor onze relaties. Hierin delen wij de ontwikkelingen rondom de beweging ‘Van Zorg naar Gezondheid’ in ons werkgebied Noord- en Oost-Gelderland.
-
21 november 2022
Vanaf vandaag versturen wij rekeningen
Op 1 januari 2022 veranderde de manier waarop een behandeling in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en de forensische zorg (fz) wordt betaald. Dit heeft het Zorgprestatiemodel (ZPM). Alle systemen (waaronder ook het systeem om rekeningen te sturen) worden hier op aangepast. Inmiddels zijn deze systemen aangepast.
-
25 oktober 2022
GGNet voorbeeldrol in evaluatierapport WVGGZ
Donderdag jl. kreeg de #TweedeKamer het evaluatierapport van @ZonMw gepresenteerd over de invoering van de Wet Verplichte GGZ (#WVGGZ). In het rapport wordt GGNet genoemd vanwege de wijze waarop wij erin slagen om tot gevalideerde registratiegegevens over vrijheid beperkende interventies, crisismaatregelen en zorgmachtiging komen; iets waar vele instellingen volgens het rapport mee worstelen.
-
19 oktober 2022
Bijna helft van aanmeldingen GGNet Apeldoorn* kon anders of elders geholpen worden
De resultaten van het pilotproject ‘Transfertafel’ in de regio Apeldoorn/Zutphen zijn na 1 jaar al dermate succesvol dat ze vragen om verdere opschaling. De pilot was gericht op het terugdringen van de wachttijden in de ggz (geestelijke gezondheidszorg). Mensen die een ggz-verwijzing kregen werden zo snel mogelijk de juiste behandeling geboden in het brede netwerk van mentale gezondheidsorganisaties in de regio.
-
28 september 2022
Expertisecentrum Depressie benut kracht van de groep
‘Deelnemers helpen elkaar enorm op weg’
Van acute opnameafdeling tot Expertisecentrum Depressie. Een hele ontwikkeling waar het einde nog niet van in zicht is. Psychiater Anne-Marie Derksen en psycholoog Alice van Dorp vertellen graag over het aanbod en de ambities van deze gespecialiseerde GGNet-locatie.
-
19 september 2022
Screening op LVB kan langdurige afhankelijkheid van ggz voorkomen
Uit promotieonderzoek van Jeanet Nieuwenhuis, psychiater bij GGNet, blijkt dat screening ‘bij de voordeur’’ op licht verstandelijke beperking (LVB) of zwakbegaafdheid (ZB) meerjarige afhankelijkheid van de geestelijke gezondheidszorg (ggz) kan voorkomen. Door de behandeling beter te laten aansluiten op de verstandelijke en sociaal-emotionele mogelijkheden van de patiënt, heeft een behandeling meer kans van slagen.
-
13 september 2022
Geef je op voor het congres Ogen Open voor LVB in de GGZ
“Wil jij weten hoe je de adaptieve vaardigheden van een patiënt kan meten?” Anne Roos Went en Janneke Hazelhorst vertellen je er alles over in workshop op het congres Ogen open voor LVB in de GGZ.
Meer weten over het programma op 3 november? Kijk op vggnet.nl/congres. Je kan je daar ook meteen opgeven natuurlijk. We zien je graag op 3 november!Bekijk hier hun enthousiaste uitnodiging:
-
24 augustus 2022
Monument voor nabestaanden suïcide ontvreemd
Op het GGNet terrein ‘De Wellen’ aan de Deventerstraat in Apeldoorn is – vermoedelijk in de nacht van 13-14 augustus - een bronzen monument ter nagedachtenis aan slachtoffers van suïcide ontvreemd.
-
29 juli 2022
NZa zorgvraagtypering en privacy van patiënten
Vanaf 1 oktober 2022 gaat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) alle ggz-organisaties vragen om gegevens aan te leveren die te maken hebben met de ‘zorgvraagtypering’. De informatie die we moeten aanleveren wordt zodanig versleuteld dat de gegevens niet direct te koppelen zijn aan patiënten. Toch zijn we er op dit moment nog niet 100% van overtuigd dat de NZa de privacy van onze patiënten kan garanderen. In dit nieuwsbericht lichten we toe wat dit voor jou betekent.
-
27 juli 2022
Nieuwe bestuursvoorzitter GGNet
Per 1 november 2022 treedt Annemarie Profittlich (51) aan als de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van ggz-organisatie GGNet. Hiermee volgt zij Rob Jaspers op die eerder dit jaar zijn vertrek aankondigde. Annemarie werkt sinds 2016 als bestuurder bij entrea lindenhout, waar zij sinds 2018 voorzitter van de Raad van Bestuur was.
-
26 juli 2022
Vacature Lid Raad van Toezicht
Onze Raad van Toezicht zoekt een nieuw lid. Hieronder leest u informatie over de functie en de werving via Suur & Company.
-
19 juli 2022
Zelfhulpmodules Karify
Heb jij last van angst, paniek, somberheid, slapeloosheid, pieker je veel of heb je stress? Met de modules in het GGNet Karify Zelfhulpprogramma krijg je hulp, tips en informatie aangeboden.
-
13 juli 2022
Nieuwe hoofdopleider psychiatrie bij GGNet
Vanaf 1 september 2022 start GGNet psychiater Christine van Boeijen als hoofdopleider Psychiatrie (A-opleidingen). Christine werkt al 14 jaar als psychiater bij de Crisisdienst van GGNet in Apeldoorn.
-
13 juli 2022
Vrijwillligers en herstel
Voor patiënten kunnen vrijwilligers een belangrijke rol spelen in hun weg naar herstel. Zij zijn soms het enige contact dat patiënten hebben buiten GGNet. Vrijwilligers kunnen helpen om weer contacten op te bouwen en weer te leren ‘gewone dingen’ te doen. Bijvoorbeeld om weer naar buiten te gaan, te wandelen of fietsen of boodschappen te doen.
-
11 juli 2022
App die helpt oplopende emoties te herkennen, kan lijden voorkomen bij Borderline
Uit promotieonderzoek van Youri Derks, GZ-psycholoog bij GGNet, blijkt dat een biosensor applicatie voor smartwatches uitkomst kan bieden voor mensen met die moeite hebben om emoties te herkennen. De app helpt bij het vroegtijdig opmerken van oplopende emoties, waardoor deze mensen eerder kunnen handelen om ontregeling te voorkomen. Derks verdedigt op 14 juli 2022 bij de Universiteit Twente zijn proefschrift ‘Alexithymie bij borderline persoonlijkheidsproblematiek – van theorie naar een biosensor applicatie’.
-
07 juli 2022
Vrijwilliger worden bij GGNet?
Bij GGNet zijn een kleine 150 vrijwilligers actief. Mannen en vrouwen met verschillende achtergronden, die graag een rol van betekenis spelen in het leven van een medemens. En daar veel waardering en enthousiasme voor terugkrijgen. Wil je ook vrijwilliger worden? Bekijk dan de vlog en meld je aan!
-
06 juli 2022
GGNet heft aanmeldpauze volwassenenzorg regio Zevenaar op
Op 15 juli a.s. vervalt de door GGNet afkondigde aanmeldpauze van zes maanden voor gespecialiseerde ambulante ggz voor volwassenen. Dit betekent dat vanaf die datum de huisartsen in deze regio (Zevenaar, Montferland, Doesburg, Duiven en Westervoort) weer volwassenen met mentale gezondheidsproblemen kunnen doorverwijzen naar GGNet. Dit zijn bijvoorbeeld mensen die kampen met angst- en stemmingsklachten, depressiviteit, psychotische klachten of ontwikkelingsstoornissen, zoals autisme.
-
30 juni 2022
Zorgoverzichten later beschikbaar
Op 1 januari 2022 veranderde de manier waarop een behandeling in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en de forensische zorg (fz) wordt betaald. We noemen dit het Zorgprestatiemodel (ZPM).
Alle systemen (waaronder ook het systeem om rekeningen te sturen) worden hier nu op aangepast.Alle GGZ-aanbieders zijn afhankelijk van de bouwers van die systemen. Landelijk is er uitstel om rekeningen te sturen. We kunnen rekeningen versturen zodra deze techniek gereed is. Wij verwachten dat we in september – oktober 2022 rekeningen kunnen versturen.
Op deze pagina leest u meer over het Zorgprestatiemodel.
-
27 juni 2022
TOPGGz-keurmerk wederom toegekend voor GGNet Scelta Apeldoorn - ‘Kroon op ons werk!’
Op donderdag 23 juni 2022 heeft GGNet Scelta Apeldoorn, expertisecentrum voor persoonlijkheidsproblematiek, voor het vierde jaar op rij het TOPGGz-keurmerk toegekend gekregen. Afdelingen met een TOPGGz-keurmerk voldoen aan strenge eisen. Zij moeten kunnen aantonen dat zij zeer gespecialiseerde patiëntenzorg combineren met het ontwikkelen van innovatieve behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek en structurele kennisoverdracht.
-
27 juni 2022
Start nieuwbouw op Groot Graffel in Warnsveld
GGNet start 1 juli 2022 met de bouw van een nieuwe kliniek op ‘Groot Graffel’ in Warnsveld, de hoofdlocatie van GGNet. Na een selectietraject zijn Klaassen Groep en Hollander Techniek geselecteerd als aannemers.
-
20 juni 2022
Landelijke dag voor Geneesheer-Directeuren
Donderdag 16 juni 2022 hostten wij de Landelijke dag voor Geneesheer-Directeuren, van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Na ruim 2 jaar kunnen we weer fysiek bijeenkomen in Zutphen om in gesprek te gaan over de wijze waarop geneesheer-directeuren (GD) vormgeven aan de uitvoering van de Wet verplichte ggz (Wvggz) in hun organisaties en welke rol zij spelen in de zgn. triade.
-
02 juni 2022
Jaarverslag 2021 gepubliceerd
Wij kijken trots en dankbaar terug op 2021. Het was een pittig jaar, maar door aanpassingsvermogen en door goed verbonden te blijven hebben we als één GGNet de zorg geboden waar we voor staan. In 2021 is de beweging van zorg naar gezondheid ingezet. En dat alles heeft geleid tot een mooi resultaat!
-
25 mei 2022
Verkoop GGNet-terrein ‘De Wellen’ Apeldoorn
Stichting GGNet en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling hebben een overeenkomst gesloten voor de verkoop van het grootste deel van het GGNet-terrein aan de Deventerstraat 459 – De Wellen - in Apeldoorn. Vanaf 2024 stopt GGNet met het aanbieden van zorg op deze locatie. BPD zal vanaf 2025 als nieuwe eigenaar het landgoed transformeren naar een woonlandschap.
-
04 mei 2022
Heb jij je ogen open voor LVB in de GGZ?
We kunnen er niet meer omheen dat een groot aandeel van de patiënten in de psychiatrie laagbegaafd is. Het percentage is met ruim 40% zo groot dat we hen niet meer mogen excluderen.
Wij organiseren het congres Ogen open voor LVB in de GGZ om te prikkelen, informatie en handvaten te geven om mee aan de slag te gaan!
-
06 april 2022
Bewoners Hummelsweide Eibergen geschrokken van reacties op verhuizing
‘Ze geven ons geeneens een kans’, zegt Anja over de vooroordelen die heersen over mensen die beschermd wonen vanwege hun psychische kwetsbaarheid.
-
17 maart 2022
Positieve resultaten van traumabehandeling tijdens een eetstoornis met ondergewicht
Marieke ten Napel, klinisch psycholoog/psychotherapeut bij GGNet Amarum, onderzocht de behandeling van posttraumatische stress stoornis (PTSS) bij klinisch opgenomen patiënten met een eetstoornis en ondergewicht. Voor de behandeling van PTSS werd gebruik gemaakt van Imaginaire Rescripting. Dit is een traumabehandeling waarbij men probeert de betekenis van de traumatische ervaring te veranderen.
-
09 maart 2022
ZonMW-subsidie voor onderzoek naar het effect van groeps-schematherapie bij mensen met een eetstoornis
Onderzoekers Suzanne Mares (GGNet Amarum) en Jeffrey Roelofs (Universiteit Maastricht) hebben een subsidie van 600.000 euro toegekend gekregen van ZonMw voor een 5-jarige studie. Zij gaan in meerdere behandelcentra in Nederland onderzoeken wat de effectiviteit en de kosten zijn van groeps-schematherapie bij mensen met een eetstoornis.
-
03 maart 2022
Bestuursvoorzitter GGNet kondigt vertrek later dit jaar aan
Rob Jaspers, voorzitter van de Raad van Bestuur van GGNet, heeft op 2 maart jl. de organisatie geïnformeerd dat hij later dit jaar vertrekt om zich te kunnen gaan richten op een nieuwe uitdaging. GGNet is een geïntegreerde ggz-organisatie in de regio Noord- en Oost-Gelderland met ruim 2000 medewerkers en 18.000 cliënten. Rob blijft aan tot zijn opvolger aantreedt.
-
16 februari 2022
2021 door de ogen van de crisisdienst van GGNet
De Crisisdienst van GGNet biedt spoedeisende hulp aan mensen met psychiatrische en ernstige psychosociale problemen. We hebben 2 teams die in ons werkgebied actief zijn: 1 team in de regio Apeldoorn en Zutphen en 1 in de regio Achterhoek-Liemers (totaal ca. 350.000 inwoners per regio).
-
15 februari 2022
Integrale zorg werkt bij ouderen met een depressie
Sanne Wassink heeft onderzocht welke type interventies het functioneren van ouderen met een depressie kunnen verbeteren. Er is in deze literatuurstudie onderscheid gemaakt in medicatie, psychologische behandeling, beweging en geïntegreerde zorg. De conclusie is dat geïntegreerde zorg (collaborative care) het beste werkt om functioneren te verbeteren bij ouderen met een depressie. Haar artikel is gepubliceert in het internationaal verpleegkundig tijdschrift.
-
09 februari 2022
Spectaculaire daling gebruik isoleercel bij GGNet door Wvggz
In de 2 jaar dat de Wet Verplichte ggz (Wvggz) van kracht is, toont wetenschappelijk onderzoek aan dat bij GGNet het gebruik van de isolatiecel - ook wel eenzame opsluiting genoemd - spectaculair is gedaald. Het onderzoek van Stephan Gemsa en Eric Noorthoorn werd vandaag gepubliceerd in het internationale wetenschappelijk tijdschrift ‘Frontiers in psychiatry’.
-
07 februari 2022
Geef je mening en win een gratis lunch
Horeca werk-leerplek voor patiënten van GGNet Ga jij gebruik maken van ons nieuwe restaurant op de locatie GGNet Warnsveld? En welk aanbod heeft dan jouw voorkeur? Ga je voor gezonde streekproducten of eet je liever een lekkere pizza? Geef je mening en vul de enquête in via de onderstaande link. Onder de deelnemers verloten wij een bon voor een gratis lunch voor twee personen
-
31 januari 2022
Sport- en beweegpark GGNet
Sporten en bewegen is gezond. Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest. Daarom wil GGNet op de locatie Warnsveld een sport- en beweegpark aanleggen om bewegen te integreren in de behandelingen.
-
31 januari 2022
Factsheet 11 GGNet tijdens Covid-19 maatregelen
Bij de laatste factsheet vorig jaar september spraken we de hoop uit dat het de afsluiter van de serie was. Niet lang daarna kregen de ontwikkelingen rondom Covid-19 een andere wending. De 11e factsheet van GGNet tijdens Covid-19 maatregelen is daarom ontwikkeld en gelijk in een nieuw jasje gestoken.
-
27 januari 2022
Nederlandse primeur: Netwerk in wijk gaat Doetinchemmers mentaal weerbaarder maken
De Gemeente Doetinchem en de Stadskamer kunnen van start met het 2-jarige samenwerkingsproject ‘Mental Health Hub’. Doetinchem is één van de eerste 2 steden in Nederland* waar een dergelijk innovatief project uitgerold wordt. De benodigde subsidie is verstrekt per 1 januari 2022 vanuit het ZonMw programma ‘Veerkracht in de Wijk’.