Het laatste nieuws

18 september 2020

De Wvggz in beeld

Op 1 januari is de nieuwe wetgeving voor verplichte ggz (Wvggz) ingegaan. Deze verandering heeft gevolgen voor de zorgverlening van GGNet.

16 september 2020

Die ene patiënt #3

Geïnspireerd door de serie verhalen ‘Die ene patiënt’ in de Volkskrant, maken we een serie verhalen over hoe patiënten hun behandelaar kunnen inspireren. Welke patiënten maken de meeste indruk en welke patiënt zorgde ervoor dat de kijk op het vak ingrijpend veranderde…

15 september 2020

Vierde factsheet GGNet tijdens Covid-19 maatregelen

De vierde editie van de factsheet GGNet tijdens Covid-19 maatregelen is ontwikkeld en bekijkt u hier.

14 september 2020

Informatie uit de Taskforce EPA september 2020

Informatie uit de Taskforce EPA (Ernstige Psychiatrische Aandoeningen) september 2020, waaraan GGNet deelneemt.

14 september 2020

Cecile Gijsbers van Wijk nieuwe Geneesheer Directeur GGNet

Cecile Gijsbers van Wijk is op 1 september 2020 gestart in de functie van Geneesheer Directeur bij GGNet. Cecile is een zeer ervaren en bevlogen psychiater die haar sporen verdiend heeft bij verschillende instellingen.

09 september 2020

Wereld Suïcide Preventie Dag

Vandaag, donderdag 10 september, is Wereld Suïcide Preventie dag. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij alle mensen die zijn overleden door zelfmoord, en de naasten en betrokkenen van deze mensen.

07 september 2020

Depressielijn weer in de lucht voor een luisterend oor!

Vanaf dinsdag 1 september 2020 is de Depressielijn weer de lucht in. De hulptelefoon van de Depressievereniging staat open voor iedereen met een depressie of hun naasten.

12 augustus 2020

Nieuwe blogger voor GGNet

Susan Hardeman, 28 zomers jong en woonachtig in het zonnige zuiden (Limburg) is onze nieuwe blogger! Susan en onze welbekende blogger Marijke zullen beiden elke maand een blog gaan schrijven, zodat u om de 14 dagen een nieuwe blog kunt lezen.

10 augustus 2020

Trauma en Anorexia Nervosa

Recent is een artikel gepubliceerd in het Tijdschrift voor Psychiatrie van onze collega’s van Amarum: Suzanne Mares en Maartje Vroling: Trauma en Anorexia Nervosa, samenhang tussen traumakenmerken, PTSS en de duur van de eetstoornis.

05 augustus 2020

Tekenen op coronascherm als hulpmiddel in de therapie

Soms leveren de coronamaatregelen bijzondere ideeën op. Marlous Kleijberg, beeldend therapeut bij GGNet Centrum voor Interculturele Zorg, bedacht dat het scherm dat ter bescherming tussen haar en patiënten is geplaatst, ook gebruikt kan worden in de therapie.

04 augustus 2020

Derde factsheet GGNet tijdens Covid-19 maatregelen

Hoe gaat het bij GGNet tijdens Covid-19 maatregelen? We werken binnen GGNet hard om al het nodige te doen om de continuïteit van onze zorg op peil te houden. We maakten opnieuw een factsheet met daarin de ontwikkelingen die we doormaken en de laatste cijfers.

29 juli 2020

Profijt van beeldende therapie bij patiënten met een persoonlijkheidsstoornis

Hoeveel profijt ervaren cliënten van beeldende therapie, op welke gebieden en hangt dit samen met factoren als leeftijd, sekse of problematiek?

21 juli 2020

Ambities GGNet in nieuw jaarplan (2020-2023)

Onze visie en ambitie zijn helder verwoord in ons meerjarenbleidsplan 2020 - 2023. Het meerjarenplan beschrijft ons strategische ambities. Waar staan we voor, voor wie staan we en waar gaan we naar toe?

21 juli 2020

Geen separeercel meer gebruikt op HIC Doetinchem

Al meer dan 100 dagen is er geen sprake meer van eenzame opsluiting op de high intensive care in Doetinchem. De cel staat leeg en het team telt iedere dag erbij op als de grote winst in de patiëntenzorg.

14 juli 2020

#OpenUp door Esther van Gaalen

In de week van 9 t/m 13 maart voerden Mind en Human, in samenwerking met 3FM, voor het vierde jaar de campagne #openup. Het doel is om zo gezamenlijk de schaamte die er soms is om open te zijn over psychische klachten en de taboe doorbreken. Graag delen wij het hele jaar verhalen onder de hashtag OpenUp.

08 juli 2020

GGNet en de natuur

Dieren betekenen veel voor mensen. Dit is dan ook de reden waarom we bij GGNet werken met dieren. In de behandeling, in de dagbesteding maar ook voor de ontspanning en vrijetijd.Over de herten is er rond deze tijd altijd veel te doen. Waarom? Omdat dit de tijd is waarin de kalfjes geboren worden.

07 juli 2020

Nieuw! Opdrachten maken in de Karify app

De Karify app is vernieuwd. Vanaf nu is het voor cliënten mogelijk om naast beeldbellen in de app, ook online opdrachten te maken.

06 juli 2020

Wordt u onze nieuwe blogger?

GGNet nodigt (ex)patiënten en hun familieleden uit om een blog te schrijven voor de website van GGNet.

24 juni 2020

Tweede factsheet GGNet tijdens Covid-19 maatregelen

Hoe gaat het bij GGNet tijdens Covid-19 maatregelen? We werken binnen GGNet hard om al het nodige te doen om de continuïteit van onze zorg op peil te houden. We maakten opnieuw een factsheet met daarin de ontwikkelingen die we doormaken en de laatste cijfers.

19 juni 2020

Inside Outside Art

Onder leiding van Marcel Bors van het Atelier Warnsveld is in 2019 het initiatief ‘Inside Outside Art’ geboren. Met het Inside Outside Art project bieden we psychiatrische patiënten de mogelijkheid om samen te werken met professionele kunstenaars én andersom!

16 juni 2020

Maatregelen weer versoepeld

Gelukkig kunnen wij onze maatregelen ook weer wat versoepelen. Bezoekregels zijn versoepeld. En afspraken kunnen weer meer op de polikliniek plaatsvinden.

26 mei 2020

Factsheet ontwikkelingen GGNet rondom corona

De afgelopen weken hebben we binnen GGNet hard gewerkt om al het nodige te doen om de continuïteit van onze zorg op peil te houden. Met succes. Uit de laatste cijfers blijkt dat we alle zorg, al dan niet in aangepaste vorm aardig op peil, hebben weten te houden.

15 mei 2020

Hoop voor mensen met cvs

Ongeveer de helft van de mensen met het chronisch vermoeidheidsyndroom (cvs) die de CGT voor CVS behandeling succesvol hebben afgerond voelt zich tot tien jaar na behandeling nieternstig moe. Ook kan deze CGT voor CVS effectief worden geboden via internet.

06 mei 2020

Zorg voor uzelf

Zorg voor uzelf. Dat is de boodschap die we hebben verbonden aan de nieuwe mogelijkheid voor mensen om de crisistijd waarin we leven door te komen. We hebben een aantal passende modules vanuit Karify gebundeld en deze zijn toegankelijk voor iedereen in het GGNet Karify Zelfhulpprogramma via: ggnet.nl/zorgvooruzelf.

29 april 2020

GGNet Ouderen Achterhoek start deeltijdbehandeling Op Afstand

Vanwege de coronamaatregelen is de deeltijdbehandeling van GGNet voor ouderen in de Achterhoek gesloten. De kans dat patiënten en medewerkers er elkaar zouden besmetten, is te groot.

21 april 2020

Corona-afdeling voor patiënten in Apeldoorn en Warnsveld

Op 16 april heeft GGNet een corona-afdeling geopend in het RGC Apeldoorn, speciaal voor mensen met het coronavirus die naast psychiatrische problemen ook ernstige lichamelijke problematiek hebben en/of 70+ zijn. Op dit moment verblijven er drie positief getestte patiënten.

14 april 2020

Zoom en veiligheid

Het door laten gaan van de zorg is hoogste prioriteit bij GGNet in deze tijd van corona. Daarom hebben we een applicatie gezocht voor groepsbehandelingen.

08 april 2020

Coronatips voor familie en naasten

De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus zijn niet gemakkelijk. Ook voor mensen die een dierbare hebben met psychische problemen kan dit leiden tot extra zorgen en problemen.

06 april 2020

Snelkaart hulpdiensten

Door thuisisolatie en eenzaamheid kan het in deze tijd extra moeilijk zijn voor mensen met psychische problemen. GGNet heeft een handig overzicht van telefonische hulpdiensten en chatmogelijkheden verzameld in een snelkaart.

02 april 2020

Lancering GGNet chat

Er worden op dit moment veel maatregelen genomen rondom het coronavirus. We snappen dat dit impact heeft op onze patiënten die te maken hebben met psychische klachten. Vanuit GGNet bieden we met een chat een extra steun aan patiënten en hun naasten.

30 maart 2020

Helpdesk videobellen met Zoom voor patiënten

GGNet zet in op videobellen met Zoom voor groepsbehandelingen en heeft voor patiënten een helpdesk opgericht om ze op weg te helpen.

28 maart 2020

Videobellen

We zetten afspraken om in videobellen of telefonisch contact als dat kan. Veilig en vanuit huis kunt u zo contact houden met uw behandelaar.

28 maart 2020

Update maatregelen coronavirus

Bij GGNet doen wij er alles aan om de zorg door te laten gaan én de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan. Bekijk hier de meest actuele maatregelen en tips.

23 maart 2020

#OpenUp door Saskia Clahsen-Polman

In de week van 9 t/m 13 maart voerden Mind en Human, in samenwerking met 3FM, voor het vierde jaar de campagne #openup. Het doel is om zo gezamenlijk de schaamte die er soms is om open te zijn over psychische klachten en de taboe doorbreken. Dit is het verhaal van Saskia Clahsen-Polman, manager Dagbesteding bij GGNet.

18 maart 2020

#OpenUp door Jarde Tannemaat

In de week van 9 t/m 13 maart voerden Mind en Human, in samenwerking met 3FM, voor het vierde jaar de campagne #openup. Het doel is om zo gezamenlijk de schaamte die er soms is om open te zijn over psychische klachten en de taboe doorbreken.

17 maart 2020

Ongeoorloofde inzage in dossier

Deze maand heeft GGNet een verpleegkundige op staande voet ontslagen omdat zij gericht en om privéredenen het elektronisch patiëntendossier (EPD) van tien patiënten had bekeken terwijl zij daar niet toe bevoegd was.

15 maart 2020

Maatregelen coronavirus

Er zijn in heel Nederland veel maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan. Dus ook bij GGNet. We vertellen hier wat meer over de maatregelen.

12 maart 2020

Wvggz: brochure voor naasten

De Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen (lsfvp) heeft een brochure voor naasten gemaakt over verplichte geestelijke gezondheidszorg.

09 maart 2020

Winnaar Herstelprijs derde plaats: Samen Wij in Aalten

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van GGNet in januari werd de Herstelprijs uitgereikt aan drie initiatieven binnen GGNet. De derde prijs ging naar het initiatief ‘Samen Wij’ in de gemeente Aalten.

06 maart 2020

Coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus is ook opgedoken in Nederland. Het vraagt van ons om nog meer alert te zijn op hygiëne en op herkennen van symptomen. Op de poster hieronder tref je onze actuele richtlijnen.

25 februari 2020

Winnaar Herstelprijs: het herstelinterview

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van GGNet in januari werd de Herstelprijs uitgereikt aan drie initiatieven binnen GGNet. De eerste prijs ging naar ‘Monitoren met de herstelfasen’; een nieuw ontwikkeld herstelinterview door medewerkers van ambulant Winterswijk-Oude IJssel.

19 februari 2020

Bijeenkomst netwerkzorg voor en rondom mensen met een Ernstige Psychiatrische Aandoening (EPA)

Een bijeenkomst voor professionals en alle betrokkenen in de regio Apeldoorn.

19 februari 2020

Even bellen met Deeltijd Jongvolwassenen

Even bellen met Maartje van de Ree en Nicole te Brömmelstroet over het vernieuwde groepsaanbod bij Deeltijd Jongvolwassenen in het RGC Doetinchem.

10 februari 2020

Patiëntenvertrouwens-persoon en Wvggz

Al jaren is er een onafhankelijke patiëntenvertrouwenspersoon (pvp) in GGNet. De pvp ondersteunt cliënten wanneer zij vragen en/of klachten hebben over hun behandeling in de ggz.

03 februari 2020

Vertrek Mirjam Schleijpen, directeur divisie Ambulant

Mirjam Schleijpen, directeur divisie Ambulant, heeft besloten haar loopbaan buiten GGNet voort te zetten. Wij vinden dat voor GGNet erg jammer en tegelijkertijd moedig dat Mirjam deze stap zet.

30 januari 2020

VGGNet Apeldoorn en Doetinchem zijn verhuisd!

Donderdag 30 januari 2020 opende het expertisecentrum VGGNet haar deuren in gebouw Het Laakveld in Warnsveld. VGGNet is nu in zijn geheel gevestigd in het Laakveld, waar de kliniek van VGGNet al jaren zit.

28 januari 2020

Organisaties winnen kort geding

Dinsdag 28 januari heeft de rechtbank Den Haag uitspraak gedaan in het kort geding dat 3 instellingen en 5 voegers waarvan GGNet er 1 was, hadden aangespannen tegen de staat.

24 januari 2020

GGNet schakelt Citrix servers weer in na beveiligingsupdate

GGNet heeft vrijdag 24 januari de Citrix-servers weer ingeschakeld. Na een beveiligingsupdate en verschillende tests vindt GGNet dat weer verantwoord.

23 januari 2020

Invoering nieuwe standaard in spoedeisende ggz-hulp

GGNet heeft samen met netwerkpartners een nieuw regioplan gemaakt waarin beschreven staat hoe gehandeld moet worden bij crisissituaties waarbij acute ggz-hulp nodig is.

17 januari 2020

GGNet schakelt uit voorzorg kwetsbare servers uit

Per vrijdag 17 januari 16.30 uur zetten wij de verbinding van het internet naar onze Citrix-servers uit. We doen dit uit voorzorg zodat we het risico op een hack tot een minimum beperken.

15 januari 2020

Kort geding Forensische Zorg

GGNet heeft zich gisteren gevoegd bij 3 organisaties die een kortgeding aanspannen tegen de Staat.

01 januari 2020

GGNet biedt verplichte zorg volgens nieuwe wet

Soms verleent een instelling zorg tegen de wil van de patiënt. Deze verplichte zorg valt vanaf 1 januari 2020 onder twee nieuwe wetten: de Wet verplichte ggz (Wvggz) en de Wet zorg en dwang (WZD).

23 december 2019

Vaktherapie: Praktijk en onderzoek versterken elkaar

Suzanne Haeyen, beeldend therapeut bij Scelta werd onlangs geïnterviewd door Akwa GGZ (Alliantie kwaliteit in de ggz) over vaktherapie bij persoonlijkheidsstoornissen.

20 december 2019

Wanneer het misgaat in je hoofd

Alle GGNet medewerkers kregen het boek ''Wanneer het misgaat in je hoofd'' cadeau. Als dank voor de inzet en het harde werken. Een boek vol verhalen van bevlogen professionals die werken in de psychiatrie.

11 december 2019

VGGNet op één locatie per 30-01-2020

Vanaf 30 januari 2020 is VGGNet in zijn geheel gevestigd op de locatie Warnsveld. De kliniek van VGGNet zit al jaren in Warnsveld.

28 november 2019

Tarief voor Forensische zorg te laag voor volgend jaar

FPA de Boog, onderdeel van GGNet krijgt net als alle andere forensische zorginstellingen in Nederland voor 2020 een flinke tariefskorting van het ministerie van Justitie en Veiligheid voor de zorg en behandeling aan forensische patiënten. GGNet is het net als 4 andere instellingen hier mee oneens en spant een kort geding aan tegen de Dienst Justiele Inrichtingen (DJI).

27 november 2019

Test je kennis over de Wet verplichte ggz

1 januari 2019 wordt de nieuwe Wet verplichte ggz (Wvggz) van kracht. Wij bereiden onze medewerkers daar op voor door hen scholing en informatie over de nieuwe wet aan te bieden. Deze informatie hebben wij gebundeld in een digitaal magazine.

25 november 2019

Die ene patiënt #2

Geïnspireerd door de serie verhalen ‘Die ene patiënt’ in de Volkskrant, maken we een serie verhalen over hoe patiënten hun behandelaar kunnen inspireren.

22 november 2019

Reactie GGNet op kort geding tbs-klinieken tegen ministerie van Justitie en Veiligheid

Drie instellingen die verantwoordelijk zijn voor tbs-klinieken dagen de Staat voor de rechter omdat ze de tarieven voor de behandeling van de psychiatrische patiënten ontoereikend vinden.

22 november 2019

Publicatie over biofeedback app Sense-IT

Youri Derks heeft samen met andere onderzoekers van de Universiteit Twente een app ontwikkeld die patiënten helpt om hun emotionele spanning sneller op te merken.