Direct naar:

Vanaf vandaag versturen wij rekeningen

Op 1 januari 2022 veranderde de manier waarop een behandeling in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en de forensische zorg (fz) wordt betaald. Dit heeft het Zorgprestatiemodel (ZPM). Alle systemen (waaronder ook het systeem om rekeningen te sturen) worden hier op aangepast. Inmiddels zijn deze systemen aangepast.

Gepubliceerd: 21 november 2022

We beginnen in november met het versturen van rekeningen voor de zorg vanaf januari 2022. Daarna sturen wij maandelijks een rekening aan uw zorgverzekeraar. Het kan zijn dat de verzekeraar uw eigen risico meteen verrekend. Dit houdt in dat uw zorgverzekeraar in het begin van volgend jaar uw eigen risico kan aanspreken voor de geleverde zorg in 2023.

Uw zorgverzekeraar vertaalt onze rekening naar hun eigen systeem en stelt een overzicht voor u beschikbaar. Heeft u vragen over het overzicht dat u van uw zorgverzekeraar kreeg? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u uitleg geven over het rekeningoverzicht. Vraagt u zich af of de rekening wel klopt? Neem dan contact op met de afdeling waar u in zorg bent (geweest).