Direct naar:

Livegang nieuwe website Sense-it app

In 2022 ontwikkelde GGNet GZ-psycholoog Youri Derks samen met andere onderzoekers van de Universiteit Twente de biosensor app Sense-it. De app helpt bij het vroegtijdig opmerken van oplopende emoties, waardoor deze mensen eerder kunnen handelen om ontregeling te voorkomen. Inmiddels lopen er bij verschillende (GGZ-)organisaties onderzoeken naar de verder ontwikkeling en klinische toepassing van Sense-it. Vandaag lanceren de verschillende betrokken organisaties met elkaar bovendien de nieuwe Sense-it website: www.senseitapp.nl

Gepubliceerd: 22 februari 2023

Over Sense-it
Sense-it is een smartwatch-app die cliënten in de geestelijke gezondheidszorg attendeert op lichamelijke signalen, die mogelijk duiden op spanning of sterke emoties. De app werkt via zogeheten ‘biocueing’; gebruikers van Sense-it worden via sensoren real-time op de hoogte gehouden van veranderingen in lichamelijke spanning en krijgen - indien gewenst - meldingen die ervoor moeten zorgen dat controle over het gedrag behouden blijft.

Sense-it website
Wil je meer weten over de Sense-it app? Kijk dan op de nieuwe website: www.senseitapp.nl. Hier krijg je te zien hoe de app werkt, vind je alles over de ontwikkeling en het onderzoek naar de app en lees je ervaringen van cliënten en professionals. Op dit moment is de website vooral interessant voor ggz-organisaties en behandelaren.
De Sense-it app is ontwikkeld door de Universiteit Twente, Amsterdam UMC, Pluryn, Levvel, De Borg, GGNet Scelta, en Arkin/Inforsa.

Sense-it en GGNet
Binnen GGNet zullen later dit jaar nog twee nieuwe promotietrajecten gestart worden op dit onderwerp bij GGNet De Boog (forensische psychiatrie) en GGNet Scelta (persoonlijkheidsproblematiek).

Lees meer over het ontstaan van Sense-it

Vacature Promovendus/psycholoog Sense-IT bij Scelta
Ben je geïnteresseerd in Sense-it en wil je promoveren op alexithymie, persoonlijkheidsproblematiek en technologische innovatie? Bekijk dan de vacature Promovendus/psycholoog Sense-IT bij GGNet Scelta.