Gepubliceerd:

Deze portretten zijn gemaakt door fotograaf/kunstenaar Sevilay Maria. De persoonlijke verhalen vertellen wat deze ‘kinderen van’ in hun jeugd hebben ervaren, welke invloed dat heeft op de lange termijn, en hoe ze daar nu mee omgaan. Onderdeel van de opening is een interview tussen een ervaringsdeskundige van GGNet en twee preventiefunctionarissen van GGNet.

Documentaire met nagesprek

Naast de tentoonstelling is er een randprogramma, met onder andere op zondag 5 november de documentaire Puinhoop te zien in de Theaterzaal van het DRU Industriepark. Aanvang 14.30 uur. Aansluitend aan de documentaire is er een nagesprek waar belangstellenden terecht kunnen voor vragen en informatie. Vanuit GGNet nemen een ervaringsdeskundige en een preventiefunctionaris deel aan het nagesprek. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Maak het bespreekbaar

Opgroeien als ‘kind van’ één of beide ouders met psychische en/of verslavingsproblemen, is niet altijd makkelijk. In de samenleving bestaat bovendien een negatief beeld over psychische problemen en verslavingsproblemen. De tentoonstelling heeft als doel om ervoor te zorgen dat deze 'kinderen van' gezien en gehoord worden, en dit onderwerp bespreekbaar te maken.

GGNet Preventie

GGNet biedt een uitgebreid preventieprogramma aan familie en naasten van patiënten met een psychische kwetsbaarheid. Met als doel om te helpen voorkomen dat deze naasten zelf in de problemen komen. Er is ook een specifiek KOPP aanbod, voor kinderen, jongeren en volwassen. Lees hier meer informatie: KOPP-groepen GGNet

Over KIND VAN.

KIND VAN is een initiatief van Stichting Open Mind en reist door heel Nederland. Het programma in Ulft is een samenwerking tussen verschillende lokale organisaties. Bekijk meer informatie en het hele programma op de website van gemeente Oude IJsselstreek.