Direct naar:

Nieuwbouw Behandelhuis Warnsveld

Op de locatie van gebouw ‘De Mate’ in Warnsveld komt nieuwbouw. Alhoewel, helemaal nieuw zal het gebouw niet zijn. ‘De Mate’ is circulair gesloopt en materialen die daaruit vrij zijn gekomen worden opnieuw gebruikt. In de nieuwbouw worden poliklinische en deeltijdsvoorzieningen van Amarum, Scelta, Poli Complex Trauma, VGGNet en het diagnostiek centrum gehuisvest. Hiermee bundelen we onze TOPGGz en hoog specialistische zorg op één plek zodat een optimale samenwerking kan worden bereikt.

Wat is circulair slopen?

Circulair slopen is het zodanig slopen, ontmantelen, demonteren en remonteren, dat de grondstoffen die vrijkomen, in andere projecten weer hoogwaardig worden toegepast. In 2050 moet Nederland een volledig Circulaire Bouweconomie hebben. Door bouwmaterialen te hergebruiken in De Mate krijgen grondstoffen opnieuw waarde. Zo resulteert op termijn circulaire sloop altijd in winst.

Toekomstbestendige zorg

Vlogster Annabel nam een kijkje bij het gebouw De Mate op de hoofdlocatie van GGNet in Warnsveld. In het verleden is dit gebouw verhuurd geweest aan het COA en het Dagelijks bestaan. GGNet gaat op deze plek nieuwbouw realiseren; dit noemen we het Behandelhuis. 

Toekomstbestendige zorg vraagt om een toekomstbestendig en duurzaam gebouw. Daarom wordt De Mate niet gerenoveerd maar circulair gesloopt en gebouwd. Walter Binnendijk, Bouwprojectmanager nieuwbouw in Warnsveld, legt aan Annabel uit wat circulair slopen & bouwen is en hoe de planning eruitziet.

Planning bouw

Visual website en Startpunt tijdlijn Behandelhuis klein