Wat is circulair slopen?

Circulair slopen is het zodanig slopen, ontmantelen, demonteren en remonteren, dat de grondstoffen die vrijkomen, in andere projecten weer hoogwaardig worden toegepast. In 2050 moet Nederland een volledig Circulaire Bouweconomie hebben. Door bouwmaterialen te hergebruiken in De Mate krijgen grondstoffen opnieuw waarde. Zo resulteert op termijn circulaire sloop altijd in winst.

Foto sloop van De Mate

Toekomstbestendige zorg

Vlogster Annabel nam een kijkje bij het gebouw De Mate op de hoofdlocatie van GGNet in Warnsveld. In het verleden is dit gebouw verhuurd geweest aan het COA en het Dagelijks bestaan. GGNet gaat op deze plek nieuwbouw realiseren.

Toekomstbestendige zorg vraagt om een toekomstbestendig en duurzaam gebouw. Daarom wordt De Mate niet gerenoveerd maar circulair gesloopt en gebouwd. Walter Binnendijk, Bouwprojectmanager nieuwbouw in Warnsveld, legt aan Annabel uit wat circulair slopen & bouwen is en hoe de planning eruitziet.

Over de naam

De naam is gekozen uit inzendingen van collega’s. Vanwege de mooie symboliek is gekozen voor de naam: De Dries.

“Een dries is een aan de rand van of in een dorp gelegen open ruimte, die gemeenschappelijk eigendom was van de dorpsbewoners. Dit sluit mooi aan op het gemeenschappelijk gebruik van het gebouw door verschillende specialistische afdelingen van GGNet. De naam past ook goed bij het ontwerp van het gebouw, met drie vleugels en een centraal hart.

Artist impression De Dries boom

Planning bouw