Zorg voor uzelf

De maatregelen tegen het coronavirus zorgen voor vele veranderingen en ook onzekerheid. U weet niet hoe lang het gaat duren. U maakt zich misschien zorgen over uw eigen gezondheid en die van naasten. Het kan ook invloed hebben op uw toekomst: uw baan, studie, financiƫn en uw sociale leven. Dit kan onder andere stress en angst veroorzaken. Op deze pagina delen we tips en krijgt u informatie. Dit kan u helpen om, juist in deze tijd, goed voor uzelf te zorgen.

Zelfhulpmodules

Dit programma is geschikt voor iedereen die klachten wil voorkomen of klachten wil verminderen. Het programma is zo gemaakt dat u zelfstandig aan de slag kunt. U krijgt toegang tot verschillende modules. Deze helpen onder andere met ontspannen, afleiding zoeken, goed slapen, bewegen, minder piekeren en structuur aanbrengen in uw dag. Om zo minder (corona)stress te ervaren. 

Bekijk hier alle modules en start direct

Komt u er niet uit? Dan kunt u altijd contact opnemen met ons voor hulp.

Twee meisjes kijken op telefoon

Tips

We realiseren ons dat omgaan met de maatregelen die getroffen worden in de strijd tegen het coronavirus niet altijd makkelijk is. Het zijn ingrijpende veranderingen. We adviseren iedereen vooral om erover in contact te blijven. 

Tips over wat u kunt doen of voor extra hulp

Zorgmedewerkers

Als je in de zorg werkt ben je gewend om heftige gebeurtenissen mee te maken. Toch kan door de afgelopen periode de stress toegenomen zijn. Vaak is een luisterend oor, een eenmalig gesprek al helpend. Onze hulplijn is van maandag t/m vrijdag te bereiken van 9:00 uur tot 17.00 uur op 088-933 1909

Lees meer over de hulplijn

Chat

We bieden op dit moment een chat met de cliĆ«ntenraad op woensdagmiddag. 

In coronatijd hebben we op andere middagen ook een chat aangeboden. Deze is nu gestopt.


Lees hier meer over de chat

Vrouwen in gesprek

Bas Basis GGZ

Bas is er voor iedereen vanaf achttien jaar die te maken heeft met lichte tot matig ernstige psychische klachten. Ook in deze tijd kunt u bij Bas terecht, er zijn geen wachttijden.

 

Ga naar de website van Bas