Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
De Acceptance and Commitment (ACT) training is een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie die u leert om op een andere manier om te gaan met uw problemen, zodat ze minder invloed hebben op uw dagelijks leven. U leert ruimte te maken voor vervelende gevoelens en op een andere manier naar uw gedachten te kijken. Daarnaast leert u stil te staan bij wat echt belangrijk voor u is in het leven, waarna u concreet gaat investeren in de dingen die er werkelijk toe doen. Hierdoor ontwikkelt u persoonlijke veerkracht, waardoor u -ondanks de obstakels die u tegen komt- toch de dingen doet die u belangrijk vindt!

Voor wie is ACT?
ACT is voor iedereen die bereid is de koers van het leven te verleggen, waardoor het meer in overeenstemming is met de dingen die van waarde zijn. ACT richt zich dus niet op het oplossen van problemen op een traditionele manier. ACT gaat ervan uit dat er zelfs bij grote pijn en aanzienlijk lijden een gelegenheid is om betekenis, doel en vitaliteit te vinden.

Hoe werkt ACT?
De training bestaat uit acht groepsbijeenkomsten van twee uur. De groep bestaat uit 5 tot 10 deelnemers.
- 1e: Kennismaken en introductie ACT
- 2e: Waarden: Wat is belangrijk in je leven
- 3e: Omgaan met moeilijke gedachten en gevoelens
- 4e: Vasthaken of loshaken (fusie of defusie)
- 5e: Vervolg omgaan met moeilijke gedachten en gevoelens
- 6e: Mindfulness
- 7e: Wie ben ik?
- 8e: Je eigen koers varen/ toegewijde actie
We starten met een mindfulness oefening en na de pauze van 10 minuten beginnen we ook met een mindfulness oefening.
Na afloop van elke bijeenkomst worden thuisopdrachten meegegeven.

Familie
Behandelingen zijn vaker succesvol als de familie en naasten van de patiënt actief bij het herstel betrokken zijn. Wij willen de familie graag goed informeren en bij de behandeling van de patiënt betrekken.
Hebt u als familielid zelf een steuntje in de rug nodig? GGNet Preventie biedt daarvoor specifieke ondersteuning. Dat kan individueel of in een cursus. De ondersteuning is gericht op kinderen en ouders, partners, familieleden en andere mensen die direct betrokken zijn bij de patiënt.

Contact
U kunt u via uw behandelaar aanmelden.
