Van Zorg naar Gezondheid

Mentale veerkracht in de regio

De huidige geestelijke gezondheidszorg vraagt om een andere benadering. Die 'transitie' is volop aan de gang in Nederland en ook in onze regio. Wij noemen die beweging van ‘Zorg naar Gezondheid’. Samen met onze partners in ons werkgebied: huisartsen, het sociaal domein (welzijnsorganisaties en gemeenten) en verslavingszorg zijn we aan de slag om mentale gezondheid van inwoners te versterken.

We onderzoeken in de regio's Apeldoorn-Zutphen, Achterhoek en De Liemers hoe de zorg anders kan en toegankelijker wordt. Er zijn al mooie stappen gezet. Professionals uit de verschillende domeinen leren elkaar steeds beter kennen en kunnen laagdrempelig contact leggen. Kennis komt bij elkaar en wordt gedeeld. Hulpvragen worden in de breedte opgepakt. Op deze manier zijn we in staat de persoon achter de vraag de juiste zorg en/of ondersteuning op de juiste plek te bieden.

Werken bij GGNet

Verleg de focus

We zijn gemotiveerd te zoeken naar verbeteringen en vernieuwingen van onze zorg. Daarom zoeken we mensen met een open blik, die leergierig zijn en de samenwerking zoeken. Wij zijn een lerende organisatie en willen steeds verder. Want als ggz-organisatie zien we dagelijks hoe groot de impact is op mensenlevens van een psychische aandoening. Daarom willen we vooruit, de focus verleggen. Omdat er zoveel op het spel staat, voor de betrokken patiënt, zijn omgeving, maar zeker ook voor onze gemeenschap als geheel.

Nieuws

 • Foto Daniëlle Sander

  ‘Ik herken die emoties, ik heb ze zelf allemaal doorleefd’

  Ervaringsdeskundigheid is onderdeel van onze zorgteams. Wat draagt hun werk bij aan het herstel van anderen? Je leest het in onze korte serie portretten. Vandaag in deel 2 is Danielle aan het woord. Zij verteld over haar werk als familie-ervaringsdeskundige in Warnsveld, waar ze familie begeleidt van patiënten die (tijdelijk) op het terrein verblijven tijdens hun behandeling.

 • Weg met de Wachtlijst slotbijeenkomst 1000022172 13

  Afronding traject Weg met de Wachtlijst! Apeldoorn-Zutphen

  Hoe bieden we de juiste zorg, op de juiste plek, op het juiste moment? In de regio Apeldoorn-Zutphen werd in 2020 het programma Weg met de Wachtlijst! gestart om wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) te verkorten. Het traject werd op 11 juni afgerond tijdens een slotbijeenkomst; de huidige stand van zaken werd besproken en geleerde lessen werden gedeeld.

 • Ingrid P uitsnede

  Steeds opnieuw creatief zijn, dat blijft een leuke uitdaging

  Op de dag van de Forensische Zorg (21 mei) startte onze serie over onze collega’s bij de forensische psychiatrische afdeling De Boog. In deze aflevering lees je meer over Ingrid.