Direct naar:

Beschermd wonen

De collega’s van de beschermd woonlocaties van GGNet stellen alles in het werk om mensen zoveel als mogelijk eigen regie te geven. Dat betekent wonen met zo min mogelijk ondersteuning als nodig. Wij kijken en onderzoeken steeds samen met de cliënt wat er nog wel mogelijk is, met als doel mensen zo zelfstandig mogelijk te laten wonen. Dat gaat over zelf pinnen, zelf koken, alleen naar de sportschool gaan, een (bij)baan, op tijd medicatie innemen en je eigen was doen. Daar zijn soms duwtjes in de rug voor nodig en vooral veel zelfvertrouwen in wat wel lukt.

Naar zelfstandig wonen

De focus ligt bij het uiteindelijk weer doorstromen naar zelfstandig wonen waar dit kan. Als dit niet lukt, wat voor een deel van de cliënten zo is, dan wonen zij zo zelfstandig mogelijk binnen één van de locaties van GGNet.

man en vrouw in gesprek

Verschillende woonvormen

Er zijn verschillende vormen van begeleiding bij wonen. je hebt bijvoorbeeld Beschermd Wonen, Beschut Wonen, en Ambulante Woonbegeleiding.

Lees hier wat je elke vorm van begeleiding bij wonen kunt verwachten.

Twee vrouwen voor het huis

Aanmelden

Wanneer u bij ons wilt verblijven, heeft u een Wmo-beschikking vanuit uw gemeente nodig. Onze aanmeldfunctionarissen kunnen u daarmee helpen. U kunt u aanmelden via dit formulier.

Bekijk ook de kosten van beschermd wonen.  

Twee vrouwen in gesprek

Aanmeldfunctionarissen

Voor elke locatie is er een aanmeldfunctionaris. Deze kan u helpen vragen te beantwoorden. Op deze pagina leest u wie aanmeldfunctionaris is op welke locatie.

 

Neem gerust contact op

Beschermd wonen locaties